Blog, Blogger dan Duit

Blog ni yang dah berzaman saya tak update. Samada dari segi entry atau pelawat atau earnings. Hehe. Maklumlah sejak berpaling tadah dengan Nuffnang, dah tak dapat advertorial, dan tak tau la apa dah jadi dengan semua tu kan. Tiba-tiba suami saya tanya "Macam dah lama tak dapat cek Nuffnang". Walla, baru teringat memang dah bertahun tak terima cek Nuffnang. Kalau tak, memang senyum je la tengok amaunnya :D Kali ni memang tak banyak langsung lah. After 2 years kot. Dah lama tak jadi … [Read more...]

Hadiah Akhir Tahun Dari Nuffnang

Nuffnang mengecewakan saya sejak 10 bulan yang lalu, hingga memaksa saya menulis entry Buffered Earnings Nuffnang. Namun sekarang saya sudah faham kenapa blog saya tidak pernah mendapat Buffered Earnings sejak sekian lama, sedangkan blog kawan-kawan asyik tak putus saja BE-nya. Akhirnya sejak bulan Oktober 2010, rezeki dengan Nuffnang makin bertambah, hingga saya pulak yang selalu fikir "Bila laaa BE nak stop ni, aku nak letak Innity pula LOL". Sekarang ni memang takkan letak code iklan lain. … [Read more...]

5 Buffered Earnings Akhirnya

Last time saya ada merungut tentang buffered earnings yang dah berbulan2 tak dapat. Bukan heran pun, cuma sekadar wonder sebab ramai yang beri tips, untuk dapatkan buffered earnings ialah dengan menarik banyak traffik, sedangkan unique visitor My Super Kids masa tu dalam lingkungan 1500 sehari (now definitely more, thank to you for reading & thank Allah for the inspiration You sent), Glitterati member lagi, nak banyak macamana lagi ya? Akhirnya saya beralih kepada Innity, untuk tengok … [Read more...]

Innity vs Nuffnang – Mana Paling Untung?

Innity vs Nuffnang ni antara dilemma that I faced untuk blog MySuperKids. On one side, I like Nuffnang for all its event & freebies since business model Nuffnang pun mengutamakan konsep community. On the other side, I feel Nuffnang don't do justice bila cheque yang diberi kurang berbaloi berbanding traffic that I gave them all this while. Memandangkan kebelakangan ni tawaran Buffered Earnings semakin pupus, tergerak la nak letak Innity at the expense of my Glitterati status. Then … [Read more...]

Nuffnang Racist? Di Sebalik Tanggapan.

Nuffnang racist, Nuffnang racist, Nuffnang racist. Kat mana2 orang bercakap tentangnya. Wah macam topik hangat pula sekarang ya. Saya pun sekadar nak memeriahkan suasana. Ada ke? Haha. Rasanya isu Nuffnang racist ni timbul sejak pemenang My Water Moments diumumkan... yelah semuanya Chinese. Apa kes kan? PAtut kasik la 1 Malay 1 Chinese 1 Indian. Baru adil. LOL. Nuffnang racist ke tak racist ke, itu saya tak peduli. Yang penting ia tak penting pun. Saya dah berbulan takde BE. Kalau … [Read more...]

Buffered Earnings Nuffnang

Kebelakangan ni saya gemar juga membaca2 tentang tips2 untuk dapatkan buffered earnings Nuffnang (CPM) di blog2 berkenaan. Kebanyakannya memberi tips2 seperti 1) KERAP UPDATE BLOG dan 2) NAIKKAN TRAFFIK selain dari update survey dan sebagainya. Ada yang dapat sampai berbelas2 Buffered Earnings. Betul ke tips tu? It doesn’t work for me. At all. LOL. Sepanjang Januari hingga Mei, buffered earnings saya ialah SATU untuk setiap bulan. Bulan Februari TAKDE LANGSUNG. Saya rasa blog saya update … [Read more...]