Category Archives: Nuffnang

Blog, Blogger dan Duit

Blog ni yang dah berzaman saya tak update. Samada dari segi entry atau pelawat atau earnings. Hehe. Maklumlah sejak berpaling tadah dengan Nuffnang, dah tak dapat advertorial, dan tak tau la apa dah jadi dengan semua tu kan. Tiba-tiba suami saya tanya “Macam dah lama tak dapat cek Nuffnang”. Walla, baru teringat memang dah bertahun… Read More »

Hadiah Akhir Tahun Dari Nuffnang

Nuffnang mengecewakan saya sejak 10 bulan yang lalu, hingga memaksa saya menulis entry Buffered Earnings Nuffnang. Namun sekarang saya sudah faham kenapa blog saya tidak pernah mendapat Buffered Earnings sejak sekian lama, sedangkan blog kawan-kawan asyik tak putus saja BE-nya. Akhirnya sejak bulan Oktober 2010, rezeki dengan Nuffnang makin bertambah, hingga saya pulak yang selalu… Read More »

Innity vs Nuffnang – Mana Paling Untung?

Innity vs Nuffnang ni antara dilemma that I faced untuk blog MySuperKids. On one side, I like Nuffnang for all its event & freebies since business model Nuffnang pun mengutamakan konsep community. On the other side, I feel Nuffnang don’t do justice bila cheque yang diberi kurang berbaloi berbanding traffic that I gave them all… Read More »

Nuffnang Racist? Di Sebalik Tanggapan.

Nuffnang racist, Nuffnang racist, Nuffnang racist. Kat mana2 orang bercakap tentangnya. Wah macam topik hangat pula sekarang ya. Saya pun sekadar nak memeriahkan suasana. Ada ke? Haha. Rasanya isu Nuffnang racist ni timbul sejak pemenang My Water Moments diumumkan… yelah semuanya Chinese. Apa kes kan? PAtut kasik la 1 Malay 1 Chinese 1 Indian. Baru… Read More »

Buffered Earnings Nuffnang

Kebelakangan ni saya gemar juga membaca2 tentang tips2 untuk dapatkan buffered earnings Nuffnang (CPM) di blog2 berkenaan. Kebanyakannya memberi tips2 seperti 1) KERAP UPDATE BLOG dan 2) NAIKKAN TRAFFIK selain dari update survey dan sebagainya. Ada yang dapat sampai berbelas2 Buffered Earnings. Betul ke tips tu? It doesn’t work for me. At all. LOL. Sepanjang… Read More »