Category Archives: Advertorial

Servis Penghantaran Dobi Ke Rumah Siap 24 Jam

Mesin basuh di rumah saya dah hampir 4 bulan tak dapat digunakan. (ada masalah teknikal elektrikal) Bermakna dah 4 bulan saya cuci baju guna tangan. OK aje lah menguruskan pakaian 5 orang dalam rumah ni. Ikut cara mak saya, setiap kali mandi, cuci baju sekali. Tapi bila travel back to back, memang jadi berbakul-bakul lah… Read More »

Telekung Lycra Travel Pilihanku!

Biasanya kalau travel ke luar Malaysia, saya tak bawa telekung, memadai bersolat dengan pakaian yang dipakai. Sebab itulah kita kena pakai pakaian menutup aurat.. bab wajib tu satu hal, dan solat-ready. Tak payah susah2 bawa satu lagi beg ekstra untuk telekung, dan boleh ambil wuduk terus solat. Tak perlu pakai-pakai telekung lagi. Tapi sejak memiliki… Read More »

Puting dan Botol Susu BPA Free Pigeon

Zaman ni bila ibu bapa dan mula ambil berat tentang benda-benda chemical terutama yang kita beri kepada anak, maka ramai yang sudah beralih kepada ‘main hantam saja’ kepada produk-produk yang mesra alam. Dalam penggunakan botol susu, kalau dulu mungkin kita main pilih je yang mana rasa ‘berbaloi’ tapi sejak pendedahan dibuat terhadap botol susu BPA… Read More »

Blog, Blogger dan Duit

Blog ni yang dah berzaman saya tak update. Samada dari segi entry atau pelawat atau earnings. Hehe. Maklumlah sejak berpaling tadah dengan Nuffnang, dah tak dapat advertorial, dan tak tau la apa dah jadi dengan semua tu kan. Tiba-tiba suami saya tanya “Macam dah lama tak dapat cek Nuffnang”. Walla, baru teringat memang dah bertahun… Read More »

Hard Rock Hotel Penang, Melepas…

Ingat tak hari tu saya ada tulis tentang Proton Amazing Holiday? Alah… Rupanya dah running dan saya pulak sibuk (konon) sampai lupa nak participate Hadiahnya tu.. yang kami nak sangat – pergi bercuti! Suami saya dah lama berangan nak ke Hard Rock Hotel Penang. Ye lah… nak pegi sendiri tu bukannya senang-senang je. Hehe. Kalau… Read More »

Nak Cuti Dengan Proton Amazing Holiday.. Nak!

Tahun ni kami dah rancang nak cuti-cuti Malaysia sambil melawat ‘anak-anak’ dan ‘cucu-cucu’ saya di serata Malaysia. Melawat sambil coaching kata orang 😀 2-in-1 gitu. So, get ready anak susu eh, anak cucu saya di serata Malaysia, we are coming!!! Sambil-sambi l duk survey destinasi bercuti yang menarik, tup-tup terjumpa info tentang ‘Proton VIP Amazing… Read More »

Jawatan Kosong Untuk Pencari Kerja

Bagi sesiapa yang sedang cari kerja kosong, atau mencari pekerjaan untuk adik-adik atau saudara mara, di sini ada jawatan kosong untuk diisi: Kekosongan jawatan di RX PHARMACY, NILAI Kami sedang mencari pekerja yang dinamik, cemerlang dan bersemangat yang di dalam pasukan kami. (Junior boleh mula untuk mencari pengalaman) Syarat-syarat: – Calon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya Sijil… Read More »

Peluang Buat Duit Dengan Blog Anda

Pengumuman ringkas… Saya ingin membuka peluang buat duit dengan blog anda. ya, blog yang anda sedang tulis sekarang ni lah. Sesiapa yang berminat untuk menulis advertorial bagi produk-produk di bawah:- 1. Produk vitamin semulajadi 2. Program latihan keusahawanan 3. Pakaian menyusu 4. Barangan bayi (barut, cloth puzzle) Sila email kepada saya di mommy[@]fahry.net dengan butir2… Read More »

Coway Water Softener Kini Di Rumah Kami!

Akhirnya…  unit Coway Water Softener untuk free trial telah pun dipasang di dalam bilik air kami. Mulanya saya ingatkan ia akan redundant dengan water heater, tapi rupanya tidak. Complement rupanya! Inilah rupa water softener tu yang dah siap dipasang. Untuk trial version ni dia Cuma sangkut je kat mana2 yang boleh disangkut (kot) dalam bilik… Read More »

Shopping Baju Raya Online di Adorable Muslimah!

“Baju raya.. baju raya… baju raya online.. sesiapa belum ada baju raya lagi… boleh beli online di Adorable Muslimah.. mari.. mari.. rapat… rapat..!!” Saya ada 3 pasang Umayra Telekung. Sangat best dan selesa. Dibuat dari kain cotton yang sejuk, tak licin… selesa sangat. Untuk saiz saya, telekung yang besar padan sekali. kalau yang kecil itu… Read More »

Pelancaran Coway Spa Water Softener di Sunway Lagoon

Saya sebenarnya telah mendapat jemputan untuk menghadiri acara pelancaran Spa Water Softener jenama Coway di Sunway Lagoon pada 9 Julai lepas. Memang kami look forward untuk acara ni sebab saya tak pernah sekalipun jejak kaki ke Sunway Lagoon. Percaya tak? Akan tetapi, sehari sebelum acara tu kami berdua (saya dan Abiy) diserang selesema. Mungkin sebab… Read More »

Gula dan Makanan Kanak-Kanak

Masa kecik-kecik dulu, saya adalah antara budak yang rongak. Ramai juga yang mengalami masalah rongak, adik-adik saya pun sama. Apabila dah besar dan mempunyai anak, I was told that salah satu sebab rongak ialah suka ‘menggonggong’ botol susu. Apabila susu tu sentiasa berada dalam mulut, especially masa budak tu tidur… segala makneka gula yang ada… Read More »

SOHO One-Stop-Centre di Scriptory Box

Apakah Scriptory Box? Scriptory Box adalah sebuah pusat sehenti untuk SOHO yang memberikan ruang untuk sewa bagi barang-barang jualan untuk SOHO (terutama ibu-ibu atau individu yang bekerja dari rumah), ruang untuk komunikasi (Group Malaysian Mum Biz Network di FaceBook), membina website bagi peniaga online, ruang untuk mengadakan latihan dan seminar di Scriptory Box, ruang untuk… Read More »

Semak Gula! Pastikan Tiada Gula Tambahan!

Saya membelek akhbar 2-3 hari lepas dan mendapati ada satu iklan tentang susu untuk kanak-kanak yang memaparkan –NO ADDED SUGAR. Oh sekarang pun ada iklan TV tentang ni kan.. Biasanya saya dapati benda macam tu pada minuman2 seperti jus (e.g. Peel Fresh ‘No Added Sugar’) dan sebagainya. Rasanya memang tak manis. Rupa-rupanya sangat banyak makanan… Read More »

Transition Method of Changing Milk

I get a headaches; all caused by my children jumping on the bed every night. People always said that children become over active is due to too much sugar intake. Is it true? Talking about sugar, I don’t mind if sugar make my children active. But I have lots more concern regarding the type of… Read More »

Bergaya dengan Scarf dan Aksesori Dazzling Queen’s

Beli tudung online di kedai tudung online.. sekarang dah jadi trend kan. Lagi senang bila cuma perlu menaip, menekan dan membayar saja. Walaupun tiada priviledge dari segi mencuba, apa lagi merasa materialnya, namun pembelian tudung secara online ni begitu popular. Lebih2 lagi sekarang wanita Muslimat bekerjaya jarang ada masa nak shopping2 di mall. Lagi pula,… Read More »