Jom Bercuti Sambil Bershopping di Sunway Putra Hotel

img_aquaria

Salah satu perkara yang kami sekeluarga suka buat, selain travel ke luar negara, ialah staycation atau ber-vacation di tempat sendiri. Bukan je mudah tapi juga jimat! Tak payah nak fikir2 tukaran wang asing, tak payah nak beli tiket flight, tak payah nak fikir banyak2! Korang yang tinggal di Kuala Lumpur atau di luar KL sekalipun, jangan lupa Kuala Lumpur adalah satu destinasi vacation dan staycation yang best tau! Memang lah kat KL ni ada pantai tapi takde air macam Pantai Dalam, dan bukit … [Read more...]

Servis Penghantaran Dobi Ke Rumah Siap 24 Jam

EASYWASH

Mesin basuh di rumah saya dah hampir 4 bulan tak dapat digunakan. (ada masalah teknikal elektrikal) Bermakna dah 4 bulan saya cuci baju guna tangan. OK aje lah menguruskan pakaian 5 orang dalam rumah ni. Ikut cara mak saya, setiap kali mandi, cuci baju sekali. Tapi bila travel back to back, memang jadi berbakul-bakul lah pakaiannya. Pilihan yang ada - laundry. Self service pulak tak ada di kawasan rumah saya ni. Kedai dobi berhampiran... seminggu pun tak siap-siap. Cari punya cari … [Read more...]

Telekung Lycra Travel Pilihanku!

Biasanya kalau travel ke luar Malaysia, saya tak bawa telekung, memadai bersolat dengan pakaian yang dipakai. Sebab itulah kita kena pakai pakaian menutup aurat.. bab wajib tu satu hal, dan solat-ready. Tak payah susah2 bawa satu lagi beg ekstra untuk telekung, dan boleh ambil wuduk terus solat. Tak perlu pakai-pakai telekung lagi. Tapi sejak memiliki telekung lycra buatan tangan By Dash Aris, pergi ke mana-mana saya pasti bawa. Senang sebab ia ringan, walaupun tebal. Kainnya sejuk. Selesa … [Read more...]

Puting dan Botol Susu BPA Free Pigeon

botol susu pigeon

Zaman ni bila ibu bapa dan mula ambil berat tentang benda-benda chemical terutama yang kita beri kepada anak, maka ramai yang sudah beralih kepada 'main hantam saja' kepada produk-produk yang mesra alam. Dalam penggunakan botol susu, kalau dulu mungkin kita main pilih je yang mana rasa 'berbaloi' tapi sejak pendedahan dibuat terhadap botol susu BPA (Bisphenol A) yang mendatangkan pelbagai risiko kesihatan. Jadi ramai telah kembali kepada botol kaca dan memilih botol plastik tanpa BPA. … [Read more...]

Blog, Blogger dan Duit

Blog ni yang dah berzaman saya tak update. Samada dari segi entry atau pelawat atau earnings. Hehe. Maklumlah sejak berpaling tadah dengan Nuffnang, dah tak dapat advertorial, dan tak tau la apa dah jadi dengan semua tu kan. Tiba-tiba suami saya tanya "Macam dah lama tak dapat cek Nuffnang". Walla, baru teringat memang dah bertahun tak terima cek Nuffnang. Kalau tak, memang senyum je la tengok amaunnya :D Kali ni memang tak banyak langsung lah. After 2 years kot. Dah lama tak jadi … [Read more...]

Hard Rock Hotel Penang, Melepas…

Ingat tak hari tu saya ada tulis tentang Proton Amazing Holiday? Alah… Rupanya dah running dan saya pulak sibuk (konon) sampai lupa nak participate Hadiahnya tu.. yang kami nak sangat – pergi bercuti! Suami saya dah lama berangan nak ke Hard Rock Hotel Penang. Ye lah… nak pegi sendiri tu bukannya senang-senang je. Hehe. Kalau satu malam RM20 takpe, malam ni jugak saya pegi. HuHu. Jealous la tengok diorang ni.. 1st round winner Kong Pooi Yee and her partner Rosliza Abu Bakar from … [Read more...]