Category Archives: Advertorial

Servis Penghantaran Dobi Ke Rumah Siap 24 Jam

Mesin basuh di rumah saya dah hampir 4 bulan tak dapat digunakan. (ada masalah teknikal elektrikal) Bermakna dah 4 bulan saya cuci baju guna tangan. OK aje lah menguruskan pakaian 5 orang dalam rumah ni. Ikut cara mak saya, setiap kali mandi, cuci baju sekali. Tapi bila travel back to back, memang jadi berbakul-bakul lah… Read More »

Telekung Lycra Travel Pilihanku!

Biasanya kalau travel ke luar Malaysia, saya tak bawa telekung, memadai bersolat dengan pakaian yang dipakai. Sebab itulah kita kena pakai pakaian menutup aurat.. bab wajib tu satu hal, dan solat-ready. Tak payah susah2 bawa satu lagi beg ekstra untuk telekung, dan boleh ambil wuduk terus solat. Tak perlu pakai-pakai telekung lagi. Tapi sejak memiliki… Read More »

Puting dan Botol Susu BPA Free Pigeon

Zaman ni bila ibu bapa dan mula ambil berat tentang benda-benda chemical terutama yang kita beri kepada anak, maka ramai yang sudah beralih kepada ‘main hantam saja’ kepada produk-produk yang mesra alam. Dalam penggunakan botol susu, kalau dulu mungkin kita main pilih je yang mana rasa ‘berbaloi’ tapi sejak pendedahan dibuat terhadap botol susu BPA… Read More »

Blog, Blogger dan Duit

Blog ni yang dah berzaman saya tak update. Samada dari segi entry atau pelawat atau earnings. Hehe. Maklumlah sejak berpaling tadah dengan Nuffnang, dah tak dapat advertorial, dan tak tau la apa dah jadi dengan semua tu kan. Tiba-tiba suami saya tanya “Macam dah lama tak dapat cek Nuffnang”. Walla, baru teringat memang dah bertahun… Read More »

Hard Rock Hotel Penang, Melepas…

Ingat tak hari tu saya ada tulis tentang Proton Amazing Holiday? Alah… Rupanya dah running dan saya pulak sibuk (konon) sampai lupa nak participate Hadiahnya tu.. yang kami nak sangat – pergi bercuti! Suami saya dah lama berangan nak ke Hard Rock Hotel Penang. Ye lah… nak pegi sendiri tu bukannya senang-senang je. Hehe. Kalau… Read More »