Jom Bercuti Sambil Bershopping di Sunway Putra Hotel

img_aquaria

Salah satu perkara yang kami sekeluarga suka buat, selain travel ke luar negara, ialah staycation atau ber-vacation di tempat sendiri. Bukan je mudah tapi juga jimat! Tak payah nak fikir2 tukaran wang asing, tak payah nak beli tiket flight, tak payah nak fikir banyak2! Korang yang tinggal di Kuala Lumpur atau di luar KL sekalipun, jangan lupa Kuala Lumpur adalah satu destinasi vacation dan staycation yang best tau! Memang lah kat KL ni ada pantai tapi takde air macam Pantai Dalam, dan bukit … [Read more...]

Jom Naik Feri Ke Pulau Pinang

Pertama kali naik feri ke Pulau Pinang adalah semasa jalan-jalan Penang lepas habis pantang bersalinkan Danny. Masa tu kami sewa kereta besar sikit, maklumlah ahli keluarga pun dah bertambah.  Biasanya ke Pulau Pinang lalu ikut jambatan, tapi bila bawa budak-budak, nak diorang merasa angin laut dari feri pertama Malaysia ni.  Nak ke terminal feri ni, kalau first timer mungkin keliru. Hehe, kami pun 2-3 kali u-turn sebab silap masuk.   Cara nak ke terminal feri ni, … [Read more...]

Hotel Review – Traders Hotel Puteri Harbour

Salah satu destinasi percutian sekeluarga di Johor, Puteri Harbour yang menjadikan Nusajaya tarikan seperti Hello Kitty Town dan The Little Big Club sebagai tarikan untuk kunjungan sekeluarga, selain Lego Land.  Kami belum lagi membuat kunjungan ke Hello Kitty Town mahupun The Little Big Club, ataupun feri ke Pulau Batam; namun kami menginap di Traders Hotel di situ, sebagai transit ke Singapura. Traders Hotel ni memang sangat convenience buat keluarga yang nak ke Hello Kitty Town … [Read more...]