Follow Saya di Instagram

Saya akak baru belajar ambil gambar... Sudi-sudikanlah follow IG saya yang baru 2-3 hari aktif ni ya ;) Blue & green #field #colors #nature #naturephotography #travel #countryside #tree #newzealand #travelAwesome #transfer_visions_nm2 #vocketgram #travelphotos #backpacking #ohsem #awesomephotos #sky #grass A photo posted by Lyna Noh (sauberlina) (@lynanoh) on Jul 28, 2015 at 5:56am PDT … [Read more...]

Tips Sebelum Beli Swiss Travel Pass

SWISS TRAVEL PASS

Salah satu cara untuk travel bajet di Switzerland adalah dengan mendapatkan Swiss Travel Pass (Swiss Pass). Ia adalah pas perjalanan untuk kita menaiki public transport di seluruh Switzerland. Kalau tak pandu kereta sendiri, mestilah nak guna public transport kan... dah guna public transport, mestilah nak yang berbaloi-baloi, betul tak. Persoalannya, adakah Swiss Pass ni berbaloi? Apa yang perlu kita consider sebelum beli Swiss Pass? Dan Pass yang mana yang patut dibeli? Di sini saya … [Read more...]

Itinerary 5 Hari di Adelaide, Australia

MOTEL ADELAIDE

Seminggu sebelum puasa, kami berlapan berangkat ke Adelaide. Saya, suami, the boys, ayah, emak dan adik bongsu saya. Minggu sebelumnya dah bawa mentua dan adik2 ipar ke Ireland, then giliran mak ayah saya la pulak. Baru la fair kan :D Kami sampai di Adelaide di pagi hari Subuh sape'e dengan penerbangan MH139. Sampai2 je terus cari alas perut (dah makan light breakfast dalam flight, tapi budak2 semuanya tido jadi pakat lapar pulak). Lepas tu cari simcard, saya beli sim YES Optus. Ambil kereta … [Read more...]

Tips Pilih Tempat Paling Best Untuk Bercuti

4 MUSIM

Kadang-kadang kita ni ada cuti, dan ada duit juga. Dalam hati ada rasa nak bercuti atau jalan-jalan... Tapi mungkin tak tahu mana tempat yang patut kita pegi. Tempat yang berbaloi untuk dijadikan destinasi. Kali ni saya nak kongsi macamana nak buat research tentang destinasi terbaik untuk percutian kita. Ye lah, kadang2 kita tanya kawan2 kita, mereka suggest pegi situ pegi sini, tapi bila kita sampai sana, kita rasa macam tak enjoy pun. Citarasa berbeza... Kalau boleh sediakan pen dengan … [Read more...]

Tips Jimat Makanan Halal & Murah di Australia

MASUK AUSTRALIA

Tips ni khas untuk kalian yang tengah plan atau dah beli tiket ke Australia buat pertama kali. Bila kita jalan di tempat orang ni, bab makanan adalah antara perkara yang paling kita kena fikir, betul tak... Maklumlah bagi Muslim tak boleh nak makan sesuka hati sesedap rasa. Halal, itu kewajipan. Dan harga pun haruslah tidak melampaui batas kan... Tapi kalau hari2 nak makan luar, lagi2 lah dengan perut Malaysia ni. Bawak pulak satu family.. memang ada potensi kopak di bahagian makanan … [Read more...]

11 Tips Dapatkan Tambang Kapal Terbang Murah

SURVEY TAMBANG MURAH

Semalam saya dah share tentang jadual cuti umum 2016, hari ni kita take one step ahead dengan cara-cara nak cari tambang kapal terbang murah-murah pulak. Kok ada yang teringin ke London macam Riza Afzan Asri ni, kita godek-godek dulu... mana la tahu dapat best deal, terus angkat! 1. Gunakan Kayak Explore Tool yang sangat best untuk berangan. Layari di sini => kayak.com/explore. Mana tak berangannya bila tengok world map dengan possible tambang nak pegi sana. Dan yang bestnya kita … [Read more...]