Pelancaran Coway Spa Water Softener di Sunway Lagoon

By | July 15, 2011

Saya sebenarnya telah mendapat jemputan untuk menghadiri acara pelancaran Spa Water Softener jenama Coway di Sunway Lagoon pada 9 Julai lepas. Memang kami look forward untuk acara ni sebab saya tak pernah sekalipun jejak kaki ke Sunway Lagoon. Percaya tak?

Akan tetapi, sehari sebelum acara tu kami berdua (saya dan Abiy) diserang selesema. Mungkin sebab jerebu yang makin menebal sekarang ni. Oleh sebab itu kami mengambil keputusan untuk tidak hadir ke majlis tersebut, takut la pulak jadi makin teruk atau menyebarkan virus kepada orang lain T__T

Saya Cuma mengikuti perkembangan acara Coway tu di Twitter saja..

Kemudian membaca entry kawan-kawan yang ikut serta dalam acara tu. Menarik okeh!

Dari Mrs Imran:

.. And another good testimonial was from Vanida Imran, she was saying the spa water softener is very good to moisturize the skin and she gave some valuable tips which made me so kagum haha. Nothing new actually with her tips it just that I didn’t think of it before this. She said kulit kalau kering, kalau kita scratch our skin a bit with nails, dia akan keluar mcm warna putih and kulit mcm akan terkupas sedikit kan? Dulu masa I kecil2, I asked my fren why I have the white lines and kawan I cakap sbb manusia diperbuat dari tanah , so sbb tu my skin mcm tanah. Nnt mati pon kene tanam dalam tanah. Mendalam sungguh kan jawapan kawan i tu?

Hahaha.

My skin was terribly dry as long as I can remember and I came out with the conclusion that I just had to live with it. I didn’t expect at all that my skin condition can gets any better. I’ve tried to drink a lot of water and apply an insane amount of ridiculous expensive lotion, but sadly my skin remained dry.

But tadi I just simply scratch my hand a bit and surprisingly no trace of dry skin came off. I tried again, still tak ada apa2 kesan putih or kulit terkupas ker. Then I cuba cakar kaki sket with my nails sbb selalunya mmg bahagian betis I ni paling kering sekali, but still tak ada langsung kesan warna putih and kulit2 terkupas tu. I was like WOW! It’s true! It’s true that Coway Spa Water Softener can moisturize and enhance skin condition. Sekarang bila I rub my hand again, baru sedar mmg it’s softer than before. Yippieee I like!

Macam biar betul kan?

Ini pula dari Baby Ibu:

Inilah dia Coway Spa Water Softner. Antara kelebihan produk ni ialah meningkatkan kelembapan kulit sehingga 69%, menghalang kehilangan lembapan kulit, melembutkan kulit, rambut dan kulit kepala, mengurangkan skin friction sehingga 20%, mengurangkan kelumumur dan mengurangkan klorin dan kesan-kesannya. Kemudian, celebriti dijemput ke atas pentas. Ada Ning Baizura, DJ Sam dan May Joon.

coway

Mereka berkongsi pengalaman mereka guna Coway Spa Water Softner ni. Menurut Ning, sejak pakai produk ni, kulitnya bertambah lembut. Perubahan sangat terasa terutama bagi beliau yang mengamalkan make up tebal untuk seharian. May Joon (celebrity NTV7) merasakan perbezaan ke atas rambutnya. Menurutnya Coway Spa Water Softner ni umpama conditioner yang melembutkan rambut.

DJ Sam pula merupakan pengguna tegar Coway. Pelbagai produk Coway digunakannya. Menurut beliau, Coway Spa Water Softner bagus untuk anaknya yang cepat berpeluh dan berbau selepas bermain.

coway

Kemudian, Vanida Imran pula datang. Katanya “ Kulit saya sangat sensitive, Sekiranya saya memakai pakaian sponsor yang lama tergantung, badan saya akan naik insect bites yang akan menyebabkan gatal-gatal. Tetapi sejak menggunakan Coway Spa Water Softner, gatal-gatal mudah hilang. Begitu juga dengan anak saya yang mudah naik rashes dan kudis sekiranya bermain di luar, dengan Coway Spa Water Softner kulitnya cepat baik. Kini kami sekeluarga berkongsi bilik air untuk menggunakan Coway Spa Water Softner”.

Temptingnya!

Tak sabar rasanya nak mencuba free trial Coway Spa Water Softener ni di rumah. Mereka ada beri free trial. Tapi rasanya dah tamat kot offer ni.

Siapa yang taknak kulit cantik kan.. lagi2 kalau yang jenis kulit kering macam saya. Hmmm tak sabarnya nak cuba mandi dengan Coway Water Spa Softener ni.

Ruginya saya tak dapat join hari tu, kalau tak boleh testing lepas berendam dalam pool, adakah rambut akan kejung seperti biasa hehehe.

**kredit to Mrs Imran & baby Ibu

5 thoughts on “Pelancaran Coway Spa Water Softener di Sunway Lagoon

  1. John T

    Hey, this is a real good machine to soften the water at spa’s and also for residential Use, I shall surely consider one to order for my home.
    John T´s menulis tentang ..Agua de alpiste.My Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge