Buffered Earnings Nuffnang

By | July 2, 2010

Kebelakangan ni saya gemar juga membaca2 tentang tips2 untuk dapatkan buffered earnings Nuffnang (CPM) di blog2 berkenaan. Kebanyakannya memberi tips2 seperti 1) KERAP UPDATE BLOG dan 2) NAIKKAN TRAFFIK selain dari update survey dan sebagainya. Ada yang dapat sampai berbelas2 Buffered Earnings.

Betul ke tips tu? It doesn’t work for me. At all. LOL.

Sepanjang Januari hingga Mei, buffered earnings saya ialah SATU untuk setiap bulan. Bulan Februari TAKDE LANGSUNG.

Saya rasa blog saya update hari2, meskipun saya ke luar kawasan, saya tetap sediakan scheduled post. Trafik blog saya juga takdelah teruk sangat. Boleh la cukup makan.

Sekarang ni ada la lebih sikit. DUA.

Diakui kebanyakan earning Nuffnang ni datang dari CPM ni lah. Kalau nak harapkan CPC mungkin 10 bulan atau setahun sekali baru dapat cash out.

Bukanlah saya kisahpun dengan earning Nuffnang ni, cuma persoalannya, BETULKAH TIPS-TIPS yang diberi oleh ramai orang tentang mendapatkan Buffered Earnings dengan Nuffnang? Ataupun…

  1. Blog saya memang tak banyak trafik pun, apa lah sangat kalau dibandingkan dengan yang dapat 5-6, malah berbelas2 buffered earnings. Ini paling banyak DUA je, DUA ok, bukan dua puluh.
  2. Nuffnang tak suka kat saya. Mungkin sebab saya tak cantik.
  3. Survey yang saya buat tu tak cukup best dan tak menepati skema mereka.
  4. Blog tak best. Advertiser pun taknak.
  5. Raaahaaasiaaaaaaa~

Wahahahaha.

Sesiapa yang telah menulis tentang tips mendapatkan buffered earnings dari Nuffnang sila beri tutorial kepada saya untuk saya memverify-kan penakkulan mantik saya 😉

Sekali lagi saya tak kisah pun tentang earnings Nuffnang ni, cuma nak tau apa yang silap, pada tips2 itukah atau pada saya?

29 thoughts on “Buffered Earnings Nuffnang

  1. MadamKerch

    Mommy Lyna,
    Do u know what…saya tidak pernah dapat buffered earning tau dan cpc saya pun sudah 2 minggu tidak naik… hahahahaha.. 😛

    Reply
  2. zuhaini

    erm.. saya rasa tang update ari-ari tu dah betul dah (kot!)

    tapi saya perasan biasanya saya dapat buffered earning dalam 4-5 iklan la. TAPI bila semak-semak balik, ada di antaranya bukan buffered from My-Alia.com saja. ada yang dari blog lain (ye, saya dulu kan ada blog jualan). So i guess, the key is to have a few blogs and all of them u must pun nuffnang ads.

    **tu pandangan saya la.. entah la betul ke tidak teori saya.. hihi 🙂
    .-= zuhaini´s last blog ..Congratulations- You have a very healthy pregnancy- =-.

    Reply
  3. ida.z

    emm..pelik jugak yer..mcm i kdg2 smpi 5..tapi value dia ciputla..sen-sen aja..traffic mmg ciput beratus kali ganda..cemana tuh? sila buat teori yg lain plak.hehehe..

    Reply
  4. zahira

    rasanya nuffnang ni mmg kedekut kot…saya lagi la, registered nuffnang dah lama tapi jaranggggg sgt bukak, hahaha…

    ala, bukan pon kan nya byk dpt dlm tu…tu yg malas nak tgk…sekali-sekala jer bukak, hahaha…

    tp adverlets tak kedekut. ada la gak hasil skittt dari nuffnang. if blog u yg glamer ni registered advertlets sure masyuk, hehehe…
    .-= zahira´s last blog ..Safety Day =-.

    Reply
  5. pinkerton

    erkk ye ke? kita rasa awak punya blog dah paling advance bab update & visitor traffic. kenapa ye? u nye mmbership glitterati kan? misteri pulak nuffnang ni tskk!
    saya punya pulak visitor xde la ramai sgt, tp buffered average dlm 5-6permnth. cerr awak tanya en nuffnang camne kekdahnye huhu..
    .-= pinkerton´s last blog ..emak hebat- =-.

    Reply
  6. Liz

    sy pun dpt tips tu gak .. kena kerap update blog, update survey, naikkan trafik..

    sy mmg jenis update blog tiap2 hari. selalunya sekali sehari. kalau over, br ada 2-3 kali sehari. survey setakat update sebulan sekali je. trafik? uhuks, jauh panggang dari trafik blog superkids nie.

    paling tinggi CPM sy pernah dpt ialah 7 CPM. urm, 2 bln lps kot. bln lps dpt 5. bln ni tinggal 2.

    xtau la camne diorg tgk. tp kalau x silap, CPM nie dipilih oleh advertiser kan? kalau advertiser berkenan dgn blog kita, dia pilih kita la.

    kalau ada sesapa tau rahsia tersembunyi sampai dpt berbelas CPM tu, share la weihh.. hehehe
    .-= Liz´s last blog ..Cross stitch- anyone =-.

    Reply
  7. Wan Anie

    saya fikir sama jer ngan Mommy Lyna but it works 4 my blog…

    ni 1st time dapat BE kat blog tintacomellote, sebelum ni kat blogshop tu jer….

    nak kat byk traffic xde lar sangat if nak compare dgn blog 1superkids ni, nak kata update survey memang kerap juga update, mungkin sebab asyik cek earning jer kat nuffnang hampir tiap2 hari kut… hehe 😀
    .-= Wan Anie´s last blog ..FREE Bag Keychain Yang Cute =-.

    Reply
  8. Ibu Mifzal Arsyad

    mmg pihak advertiser nuffnang ni sy rs sgt2 memilih dlm memberikan iklan mereka kepada blogger..itu sy ckp…tips2 tu hanya membantu tp x de la kata menjamin 100% kita akan dpt BE..semuanya terpulang pada advertiser…

    pada sy byk BE x penting tp yg penting klik or pageview yg kita dpt..BE banyak pun tp kalau x banyak pageview o r unique visitor pun x akan menyumbang sgt pada earning kita..

    ps : tp pd sy tips2 tetap membantu kita untuk dpt BE sekurang2 1 BE ya dak…

    Reply
    1. Mommy Lyna

      ok… tapi kalo takde BE, pageview beribu2 pun takde earning gak kan?

      it must be some factors selain dari yg biasa dijadikan tips yg menyebabkan advertisers pilih blog2 utk BE. kalau traffik, there’s blogs with 100+ unique dapat belas2 BE meanwhile there’s blogs with ribu2 unique ada satu dua je, or takde langsung.

      Reply
      1. Ibu Mifzal Arsyad

        bila dpt BE..pageview mmg penting..clik itu bonus..tp kalau x de BE..earning mmg depends pd click semata..

        kdg2 sy pikir di Malaysia sahaja ada beratus2 ribu kot blog…so kita mmg x dpt nak sangka dpt tepat cemana advertiser pilih blogger…randomly pilih pun mungkin kan..

        sabar la..sy dulu pun 2 tahun nak developkan earning dr RM0.50 ke nak cashout..sbb sy x tau tip2nya..n bila sy study sket2 n mostly sy jumpa tips cam tuh n then sy follow…n mmg sy rs ada keberkesanannya..bila dah follow betul2 dlm masa 2 bulan sy leh cashkan 2 kali ganda dr 1st cashout…mmg la x banyak tp pada sy kalau kita minat dgn berblogging..berapa banyak earning yg kita dpt bukan la hal yg penting..cuma itu hanya la penaik semangat je..itu pandangan sy..

        Reply
  9. Lela

    tak pasti macamane nuffnang punye algorithm untuk blog yang dapat buffered earnings. tapi mengikut pemerhatian kami, contoh nya bulan ogos ni traffik kite banyak, tapi kite tak dapat buffered earnings lagi, tunggu 2-3 bulan lagi baru dapat buffered earnings. mase bulan yang kite dapat buffered earnings tu belum tentu traffik kita semantap bulan ogos.

    maksud kata sistem die lambat lah
    .-= Lela´s last blog ..Gambar Anak Pertama Aishah Sinclair dan Sheikh Abd Shahnaz =-.

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      Rasanya not that complicated. I asked Nuffnang dia kata BE mcm advertorial, Nuffnang propose some blogs & advertisers akan pilih.

      As for me, traffik 30uv pun xde BE, 1000uv pun xde BE, 2000uv pun takde BE, pe citer kan?hehe.

      Reply
  10. joyiman

    banyak blog2 yg membuat tutorial BE hanya menipu kerana ingin up traffic je.Aku pernah terbaca satu WEB yg meyediakan resit pembayaran yg selalu di tunjukan mereka,kerana sama bentuk resitnya.Aku terlupa link web tersebut,dan terus mencari tapi tidak terjumpa lagi.Kepada sesiapa yg terjumpa bolehlah berkongsi bersama untuk endedahkan penipuan ini.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge