Walkathon 2014 Bersama Kevin Zahri! #walk4humanity

WALK FOR HUMANITY

Perhatian kepada yang suka ber-marathon dan walkathon... Ada satu acara yang sangat istimewa untuk kita semua. Yang tak berapa suka pun tak apa... kerana apa... ...larian amal... WALK FOR HUMANITY yang dianjurkan oleh Rose 2 Rose AQSA SYARIF dan Ikram 4 Syria (I4S) ini adalah satu acara yang sangat sesuai untuk seisi keluarga. Sama-sama kita isikan pagi Ahad kita dengan acara berjalan kaki bersama ahli keluarga (termasuk anak kecil pun boleh!) sambil membantu saudara-saudara kita di Syria, … [Read more...]

Grand Opening Genius Baby on Board Shah Alam Yang Meriah!

GENIUS BABY ON BOARD

Alhamdulillah, jutaan tahniah buat my BFF, Watie the proud founder of Genius Baby on Board (GBOB) di atas pembukaan branch ke-4 GBOB di Shah Alam. Masih teringat GBOB humble beginning di Wisma Bling Lustre, Meranti Jaya satu masa dulu.. sekarang dah pun berkembang ke Klang, Shah Alam dan Johor Bahru! Oh, apakah bendanya GBOB ni...  ia adalah inspirasi seorang ibu yang sangat cintakan pendidikan awal terhadap anak-anak. Entry tentang GBOB ni ada di sini (klik untuk baca). Berbalik kepada … [Read more...]

Keputusan Contest My Super Kid Loves Water

Para peserta contest My Super Kid Loves Water tentunya tertunggu2 pengumuman ni ya... jeng jeng jenggggg Saya dan pihak juri pening kepala nak tentukan pemenang.. semua pun layak untuk menang :) semua pun bagus2. Tapi.. memandangkan hadiah cuma ada untuk 8 orang je.. jadi terpaksalah kita select 8 orang dari ramai2 tu... Mereka ialah... pemilik gambar di bawah :) Dan... 3 pemenang utama untuk My Super Kid Loves Water... *drumroll**** Dan yang ni … [Read more...]

Program Cuti Sekolah Mei-Jun 2011

Para ibu bapa yang mempunyai anak bersekolah pastinya tercari-cari kan, program cuti sekolah untuk coming school holiday ni. Minggu depan kan cuti sekolah dah mula untuk pertengahan tahun ni.. So bagi ibu bapa yang mempunyai anak berumur 5 hingga 12 tahun yang sukakan aktiviti kraf, jom cekidaut program di bawah ;) KID'S DAY OUT! Yurannya cuma RM80 satu kepala, dan diskaun 50% untuk setiap tambahan anak (kalau peserta ada adik beradik yang nak ikut serta). Pelbagai aktiviti kraf akan … [Read more...]

RTM2 Chiki Boom! di Ulangtahun Bling Lustre dan Pelancaran FAMEkids

Rasa macam berita terkini aje kejap2 terima update :) Hari ni kami dapat confirmation Aznil Nawawi a.k.a Pak Nil dan Erra Fazira tak dapat datang T____T     Pak Nil sibuk dengan AF9. Malam tu ada konsert (kan?). So takpelah, takde rezeki lagi kita bersama Pak Nil. Dah banyak kalo konon nak jumpa Pak Nil tak dapat2 :D Hari ini juga dapat call dari pihak RTM bahawa krew rancangan Chiki Boom! akan turun ke majlis ini. Peminat-peminat Kak Rara, Kristal, Mamat, Fiqah & Izaac bolehlah nanti … [Read more...]

Selebriti Untuk FAMEkids dan Bling Lustre Anniversary

Penatnya hari ni menguruskan benda2 semua segala ni *phewww* Saya takut sebenarnya nak letak kat sini, takut nanti mereka tak jadi datang dan mengecewakan yang hadir.. tapi marilah kita sama2 berdoa agar mereka dapat datang :) Insya-Allah, khas untuk FAME families dan semua pengunjung Bling Luste 1st Anniversary, kami bawakan... ..dan kemungkinan besar... dan ramai lagi dari Dan jangan terkejut kalau... juga... ... turut sama! *ada lagi selebriti yang dalam list, … [Read more...]