Category Archives: MSK Special

Walkathon 2014 Bersama Kevin Zahri! #walk4humanity

Perhatian kepada yang suka ber-marathon dan walkathon… Ada satu acara yang sangat istimewa untuk kita semua. Yang tak berapa suka pun tak apa… kerana apa… …larian amal… WALK FOR HUMANITY yang dianjurkan oleh Rose 2 Rose AQSA SYARIF dan Ikram 4 Syria (I4S) ini adalah satu acara yang sangat sesuai untuk seisi keluarga. Sama-sama kita… Read More »

Grand Opening Genius Baby on Board Shah Alam Yang Meriah!

Alhamdulillah, jutaan tahniah buat my BFF, Watie the proud founder of Genius Baby on Board (GBOB) di atas pembukaan branch ke-4 GBOB di Shah Alam. Masih teringat GBOB humble beginning di Wisma Bling Lustre, Meranti Jaya satu masa dulu.. sekarang dah pun berkembang ke Klang, Shah Alam dan Johor Bahru! Oh, apakah bendanya GBOB ni…… Read More »

Review : Baby Carrier – SSC, Osprey & MacPac

Saya lebih suka guna baby carrier berbanding stroller, sebab lebih fleksibel, bebas dan saya adalah malas nak buka-tutup stroller >_< Namun begitu sebenarnya banyak kebaikan dan faedah gendong anak ni, dari segi bonding dan sebagainya (Walaupun bagi sesetengah pihak itu cuma sesuatu yang diperbesarkan kerana bonding ibu dan anak bukan sekadar digendong,… tak kisahlah tu).… Read More »

Pengumuman.. PEMENANG IPAD MYSUPERKIDS

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia Akhirnya blog ini telah kembali setelah berminggu berada dalam tahanan 😀 Sebelum jadi apa2 lagi (harap tidak!) tibalah masanya untuk saya mengumumkan pemenang bagi pertandingan yyang saya anjurkan dulu iaitu iPad MySuperkids. Setelah melalui pelbagai peringkat, dan juga peringkat ‘perjurian’ (apa punya bahasa ni) akhirnya seorang peserta telah dipilih untuk… Read More »

Keputusan Contest My Sleeping Buddy

Semua comel2. Susah nak pilih pemenang… Ayoh. Memandangkan peserta pun tak ramai, jadi semua pun MENANG! Semua pemenang sila tuntut hadiah dengan menghantar email bertajuk : SLEEPING BUDDY kepada mommy(@)fahry.net. Hadiah akan diberi kepada yang menuntut 🙂 so khabar2 kepada kawan korang yang gambarnya ada di atas ni ya! Tahniah!

Keputusan Contest My Super Kid Loves Water

Para peserta contest My Super Kid Loves Water tentunya tertunggu2 pengumuman ni ya… jeng jeng jenggggg Saya dan pihak juri pening kepala nak tentukan pemenang.. semua pun layak untuk menang 🙂 semua pun bagus2. Tapi.. memandangkan hadiah cuma ada untuk 8 orang je.. jadi terpaksalah kita select 8 orang dari ramai2 tu… Mereka ialah… pemilik… Read More »

Contest Baby Malaysia | SuperKids Love Water!

OK ini dia contest yang ditunggu-tunggu… Senang saja, tak perlu mengarang, tak perlu slogan, cuma.. UPLOAD GAMBAR sahaja. Sangat best sebab sponsors berderu-deru nak menaja contest ni. Jadi untuk memastikan ramai pembaca My Super Kids dapat hadiah, saya memutuskan untuk melaksanakannya secara bersiri. Wow, macam hebat saja 😀 Untuk yang pertama ni, seperti tajuknya ‘SuperKids… Read More »

Contest Baru

Setelah berbulan-bulan tidak dapat mengikut perkembangan dunia blog ni.. baru malam ni saya dapat follow semula sikit2 (konon nak tidur awal tapi terlajak jugakkk kes lupa kena pam susu). Rasa sangat ketinggalan dengan dunia blog sekarang ni. Siapa blogger paling popular sekarang? OK jawabnya saya tak tahu. Blogger2 muda tumbuh bagai cendawan. Bukan cendawan sisir,… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran Sebelum Final

Seperti yang sudah dimaklumkan, cabaran iPad MySuperKids diteruskan sebelum iPad3 pula muncul di pasaran, LOL. Jadi berikut adalah cabaran2 sebelum final. Pemenang2 mungkin akan diumumkan bersama pemenang grand prize – iPad 2! OK tanpa membuang masa jom kita mulakan. Kali ni unik sikit yang mana peserta bebas untuk menulis bagi cabaran yang mana satu, bila-bila… Read More »

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Memandangkan kebanyakan umat Islam mulai meninggalkan tempat bekerja masing-masing dan pulang ke kampung untuk berhari raya dalam hujung minggu ni, kami sekeluarga, terutama saya ingin memohon ampun maaf hari hujung rambut hingga hujung kaki atas segala ketelanjuran kata, penulisan, komen dan segala macam. Semoga hubungan cyber yang terjalin tidak dicemari dengan fitnah zaman moden. Kepada… Read More »

[iPad MySuperKids] Entry Yang Tertinggal

Nampaknya memang bulan puasa (alasan!), saya telah tertinggal dua entry hebat untuk Cabaran #2 iPad MySuperKids! Kenapa saya kata hebat? Sebab kita dibawa kepada SEJARAH DUIT dan SEJARAH PUASA dalam entry Adha yang bertajuk Cabaran #2 MommyLyna – Duit dan Ramadhan. Saya paling suka kalau baca bab objek-objek yang pernah dijadikan matawang sebelum duit sekarang… Read More »

[iPad My SuperKids] Kompilasi Entry Cabaran #2

Entry cabaran #2 ni berkisar tentang duit, dan Ramadhan. Jadi kita tengok apakah imaginasi blogger2 ni tentang duit dan Ramadhan. Pastinya entry2 yang lebih hebat dari mereka 🙂 Entry pertama dari Atoyissan, tentang zakat. Ya, walaupun zakat ni adalah salah satu rukun Islam, tapi jangan tak tahu kalau ada orang yang tak berapa pasti tentang… Read More »

Nak Duit Raya?

Rezeki korang bulan Ramadhan ni. Baru ni je saya ada post tentang Peluang Kumpul Duit Raya & Sangat Berbangga Dengannya, now ada lagi peluang best untuk dapat duit raya sehingga RM400 sorang 😉 Lumayan kan? Macamana nak dapatkan duit raya ni? Aha.. inilah contest terbaru yang dianjurkan oleh gagasan EUPHORIA (wah, macam nama pertubuhan apakah).… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran #2

DUIT DAN RAMADHAN Begitulah tema untuk cabaran kedua iPad MySuperKids ni. Peserta dikehendaki.. macam biasalah, buat satu entry yang bertemakan DUIT dan RAMADHAN. Peserta bebas untuk menggunakan kreativiti masing-masing. Dan saya harap korang jangan terpengaruh dengan ‘entry pilihan Cabaran #1‘. Terpilih tak semestinya terbaik 😉 Sedikit cetusan idea untuk peserta… Korang boleh buat 2 entry;… Read More »

Selamat Menyambut Ramadhan

Alhamdulillah, sampai juga kita ke Ramadhan untuk tahun ini. Semoga Ramadhan kali ni menjadi Ramadhan terbaik dalam hidup kita setakat ini. Persiapan Ramadhan kami, dengan mengunjungi kedai-kedai makan yang seumpamanya, LOL. Takdelah, hehe. Walaupun namanya bulan puasa, produktiviti tak perlu menurun, malah meningkat terutama dari segi ibadah. Kami sekeluarga mengucapkan selamat menyambut kedatangan Ramadhan. Jadikanlah… Read More »

[iPad MySuperKids] Siapa Meneruskan Cabaran ke Pusingan Ke-2?

Nampaknya peserta dalam cabaran #1 memang hebat-hebat. Tapi saya perlu pilih 1 saja entry sebagai entry pilihan dan membawa pulang hadiah istimewa (takdela istimewa mana pun, kehkehkeh) dari My Super Kids. Ehem, ini bukan pemenang iPad 2 lagi ya.. ini hadiah lain 😀 Susah ni nak pilih siapa sebab semua entry pun best-best. Nak announce… Read More »

[iPad MySuperKids] Senarai Penyertaan Untuk Direviu

Berikut adalah link ke entry peserta yang telah menghantar penyertaan untuk Cabaran #1. Hardly tak sampai separuh yang menyahut cabaran ini. Even ada group yang cuma ada satu penyertaan saja iaitu Group G. Easy task untuk juri group tersebut. Bagi juri group C dan group J, GOOD LUCK la ye 😀 Saya cuma masukkan link… Read More »