Walkathon 2014 Bersama Kevin Zahri! #walk4humanity

WALK FOR HUMANITY

Perhatian kepada yang suka ber-marathon dan walkathon... Ada satu acara yang sangat istimewa untuk kita semua. Yang tak berapa suka pun tak apa... kerana apa... ...larian amal... WALK FOR HUMANITY yang dianjurkan oleh Rose 2 Rose AQSA SYARIF dan Ikram 4 Syria (I4S) ini adalah satu acara yang sangat sesuai untuk seisi keluarga. Sama-sama kita isikan pagi Ahad kita dengan acara berjalan kaki bersama ahli keluarga (termasuk anak kecil pun boleh!) sambil membantu saudara-saudara kita di Syria, … [Read more...]

Grand Opening Genius Baby on Board Shah Alam Yang Meriah!

GENIUS BABY ON BOARD

Alhamdulillah, jutaan tahniah buat my BFF, Watie the proud founder of Genius Baby on Board (GBOB) di atas pembukaan branch ke-4 GBOB di Shah Alam. Masih teringat GBOB humble beginning di Wisma Bling Lustre, Meranti Jaya satu masa dulu.. sekarang dah pun berkembang ke Klang, Shah Alam dan Johor Bahru! Oh, apakah bendanya GBOB ni... ┬áia adalah inspirasi seorang ibu yang sangat cintakan pendidikan awal terhadap anak-anak. Entry tentang GBOB ni ada di sini (klik untuk baca). Berbalik kepada … [Read more...]

Review : Baby Carrier – SSC, Osprey & MacPac

20131218-030055-pm.jpg

Saya lebih suka guna baby carrier berbanding stroller, sebab lebih fleksibel, bebas dan saya adalah malas nak buka-tutup stroller >_< Namun begitu sebenarnya banyak kebaikan dan faedah gendong anak ni, dari segi bonding dan sebagainya (Walaupun bagi sesetengah pihak itu cuma sesuatu yang diperbesarkan kerana bonding ibu dan anak bukan sekadar digendong,... tak kisahlah tu). Dulu- dulu saya guna carrier kain ela je.. Shawl pun boleh jadi. Asal boleh ikat sudah. Yang penting, ibu dan bayi … [Read more...]

Pengumuman.. PEMENANG IPAD MYSUPERKIDS

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia Akhirnya blog ini telah kembali setelah berminggu berada dalam tahanan :D Sebelum jadi apa2 lagi (harap tidak!) tibalah masanya untuk saya mengumumkan pemenang bagi pertandingan yyang saya anjurkan dulu iaitu iPad MySuperkids. Setelah melalui pelbagai peringkat, dan juga peringkat 'perjurian' (apa punya bahasa ni) akhirnya seorang peserta telah dipilih untuk menjadi pemilik iPad dari MySuperKids. Siapa orangnya? Saya jangka pelbagai respon atas keputusan … [Read more...]

Keputusan Contest My Sleeping Buddy

Semua comel2. Susah nak pilih pemenang... Ayoh. Memandangkan peserta pun tak ramai, jadi semua pun MENANG! Semua pemenang sila tuntut hadiah dengan menghantar email bertajuk : SLEEPING BUDDY kepada mommy(@)fahry.net. Hadiah akan diberi kepada yang menuntut :) so khabar2 kepada kawan korang yang gambarnya ada di atas ni ya! Tahniah! … [Read more...]

Keputusan Contest My Super Kid Loves Water

Para peserta contest My Super Kid Loves Water tentunya tertunggu2 pengumuman ni ya... jeng jeng jenggggg Saya dan pihak juri pening kepala nak tentukan pemenang.. semua pun layak untuk menang :) semua pun bagus2. Tapi.. memandangkan hadiah cuma ada untuk 8 orang je.. jadi terpaksalah kita select 8 orang dari ramai2 tu... Mereka ialah... pemilik gambar di bawah :) Dan... 3 pemenang utama untuk My Super Kid Loves Water... *drumroll**** Dan yang ni … [Read more...]