Selamat Menyambut Ramadhan

By | July 31, 2011

Alhamdulillah, sampai juga kita ke Ramadhan untuk tahun ini. Semoga Ramadhan kali ni menjadi Ramadhan terbaik dalam hidup kita setakat ini.

Persiapan Ramadhan kami, dengan mengunjungi kedai-kedai makan yang seumpamanya, LOL. Takdelah, hehe.

Walaupun namanya bulan puasa, produktiviti tak perlu menurun, malah meningkat terutama dari segi ibadah.

Kami sekeluarga mengucapkan selamat menyambut kedatangan Ramadhan. Jadikanlah Ramadhan ini yang terbaik dan ubahlah diri menjadi yang terbaik.

superkids

Salah dan silap harap dimaafkan. Maklumla, siapalah kami tanpa kesilapan.

Pssttt… Minumlah Performance Drink untuk sahur dan buka, supaya terhidrat sentiasa. Tetap cergas walaupun berpuasa dan gagah untuk terawikh & ibadah di sebelah malamnya ๐Ÿ™‚ Untuk ibu menyusu apatah lagi, alhamdulillah sepanjang berpuasa sambil menyusukan, it helped me very much, dengan izin Allah jua. Tim2 menjelang buka puasa pun susu masih penuh terasa.

performance drink puasa

Performance Drink & Soy Protein, gandingan mantap sepanjang bulan puasa.

Saya dah reserve stok siap2 untuk keluarga kami, maklum saja Performance Drink perisa oren memang minuman kegemaran kami, menggantikan minuman2 berbuka puasa yang biasa dibeli di bazar Ramadhan. Nak buat pun senang, cuma campurkan 1-2 sudu ke dalam air sejuk dan kacau macam biasa.

Kalau nak minum untuk puasa nanti hubungi saya ye ๐Ÿ™‚ Sesuai untuk seisi keluarga.

Category: MSK Special Shaklee Tags: , ,

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

6 thoughts on “Selamat Menyambut Ramadhan

  1. sohomamas

    selamat mnjalani ibadah puasa esok ye!,tahun ini sambut ramadhan bersama family n mak ayah di kg trangganu..dah tiba di kg ptg smlm….sronok!!

    Reply
  2. Mamasofea

    Salam mommy lyna,
    Saye ade 3 mende nk tnye Mommy yg dah berpengalaman lama menyusukan ni..
    1. Lepas hampir 2 bulan sye stop breastfeeding, saye masih produce sejenis cecair yg putih kekuningan, agak lekit dan mcm hingus cair teksturnya, dan rasanya masin. Adakah ini susu ibu juga atau apa? Is relactating possible for me, bagaimana caranya?

    2. ESP- jika diambil ketika mengandungkan anak lelaki.. Ada side effect x? Sbb kita sll dgr dlm soya ade bhn yg menyerupai hormon estrogen, jika diambil berlebihan bg org lelaki dikhuatiri jd agak feminin. Ada juga terbaca artikel yg mengatakan minum soya setiap hari bg ibu mengandung adalah salah 1 punca anak lelaki lembut.

    3. Set vitamin utk breastfeeding yg mommy lyna promote dulu, seawal mana boleh mula ambil? Bolehkah waktu pregnant mula atau ada set lain utk pregnancy?

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      1) Sangat normal bila still ada discharge dari breast selepas weaning. selagi warna dan rupanya macam susu (warna putih kekuningan, bukan hijau atau merah atau pink) tidak ada apa yg perlu dirisaukan ๐Ÿ™‚ tp kalo kalernya pelik, u kena pegi jumpa doktor sebab takut benda lain (naudzubillah). Rasa masin itu normal sebab bila weaning, level potassium & laktosa menjadi rendah & level lemak & sodium (garam) jadi tinggi. sebab tu rasanya masin.

      2) takde masalah kalo amik within the recommended range. lagipun benda tu still dalam debate lagi. masih belum ada bukti yg jelas benda tu disebabkan soya…btw amik ape2 pun kena besederhana kan ๐Ÿ™‚

      3) Ada set lain utk pregnancy. terdiri dr vitalea, vita C, b complex, ostematrix & omega (omega utk 4 bulan ke atas)

      Reply
      1. Mamasofea

        Thnks for quick reply mommy lyna..

        Skrg sye expecting lg.. Dan ambil vitamin c, colostrum dan spirulina dr elken.. Juga folic acid and kalsium dr doktor, Bole ke sye campur dgn vitamin dr shaklee? ESP tu ade trial pack jugak x? apa package yg mommy lyna bole rekomen utk saya? Fyi, permakanan sye skrg x berapa seimbang… Agak alah dengan bau bawang.. Jd jarang makan nasi..(sbb lauk2 orang kita mmg pakai bawang kan…)

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge