Category Archives: MSK Special

[iPad MySuperKids] Di Sebalik Tabir Cabaran #1

Alhamdulillah berakhir sudah cabaran pertama untuk mendapatkan iPad MySuperKids. Macam-macam reaksi dari peserta. Ada yang terkejut tiba2 ada cabaran. Ada yang mengeluh susahnya nak dapat iPad 2 ni. Ada yang sengaja tunggu saat2 akhir baru nak menyahut, dah sebagainya. Tentang cabaran nak mendapatkannya, harus saya katakan haruslah ada cabaran sikit, baru syok. Lainlah kalau peserta… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran #1.. 2 Hari Lagi

Cabaran #1 iPad MySuperKids nampaknya akan menutup tirai dalam masa 2 hari lagi. Peserta masih ada 2 hari untuk melengkapkan cabaran ni.. dan selepas itu judging akan bermula. Siapa yang akan terkeluar? Atau dah terus ada pemilik iPad 2 ni? KUMPULAN A Kelahiran.. by SAHROM Kelahiran : Cabaran #1 Contest iPad Mysuperkids by Syigim Hamba… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran 1 – Recap

Cabaran pertama untuk merebut iPad dari MySuperKids telah bermula seminggu yang lalu… namun dari 100 lebih peserta hanya 4 orang sahaja yang baru menghantar penyertaan. Kemungkinan disebabkan oleh: Tidak mengetahui tentang cabaran ini Tiada link juri Jadi saya harap, pihak juri yang telah dihubungi dapat menunaikan amanah masing-masing. Kesian pada peserta kita. Yang keduanya, seperti… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran #1

Okay semua, bersedia untuk gear up bagi merebut iPad2 dari MySuperKids? Namanya aje CABARAN… Tapi semuanya kita lakukan secara santai dan rilex2 aje. Yang penting pengalaman yang kita kutip sepanjang menyertai cabaran ni. Kan? Dalam entry [iPad MySuperKids] Cabaran Bermula – Semak Nama Anda! saya dah senaraikan peserta2 yang sama-sama memeriahkan cabaran ni. Jadi semuanya… Read More »

Program Cuti Sekolah Mei-Jun 2011

Para ibu bapa yang mempunyai anak bersekolah pastinya tercari-cari kan, program cuti sekolah untuk coming school holiday ni. Minggu depan kan cuti sekolah dah mula untuk pertengahan tahun ni.. So bagi ibu bapa yang mempunyai anak berumur 5 hingga 12 tahun yang sukakan aktiviti kraf, jom cekidaut program di bawah 😉 KID’S DAY OUT! Yurannya… Read More »

Selebriti Untuk FAMEkids dan Bling Lustre Anniversary

Penatnya hari ni menguruskan benda2 semua segala ni *phewww* Saya takut sebenarnya nak letak kat sini, takut nanti mereka tak jadi datang dan mengecewakan yang hadir.. tapi marilah kita sama2 berdoa agar mereka dapat datang 🙂 Insya-Allah, khas untuk FAME families dan semua pengunjung Bling Luste 1st Anniversary, kami bawakan… ..dan kemungkinan besar… dan ramai… Read More »

Apa Update Terbaru MySuperKids

Wahhhh sangat tidak sempat untuk menulis di blog ini. Minggu-minggu yang sibuk. Baru sampai dari Ipoh, bersiap2 pula untuk ke Scriptory Box. Sibuk sungguh sebelum tiba masanya untuk kembali ke pejabat, sama ada slow down atau pun jump up high. 😀 Apa yang dalam perancangan saya untuk masa terdekat ini: Majlis Pelancaran FAMEkids pada 8… Read More »

Jemputan ke Pelancaran FAMEkids dan Ulangtahun Bling Lustre

Akhirnya cita-cita saya dan Watie hampir separuh tercapai. Walaupun saya pernah dicemuh, tapi saya merasakan tanggungjawab untuk memperkasa, memberi sokongan dan membuka ruang kepada anak-anak yang seistimewa anak saya agar mendapat tempat yang sama dan jatidiri yang sama dengan orang lain. Saya dan Watie dah tak larat menunggu, jadi kami sama-sama mewujudkan FAMEkids sebagai medan… Read More »

Great Cloth Diapers Change 2011 – Cipta Rekod Dunia!

Finally… at last! Selesai sudah acara yang ditunggu-tunggu oleh cloth diapers freaks (wah, extreme la aku kasik :P). Acara penukaran lampin kain yang dilakukan serentak satu dunia telah selamat diadakan di Scriptory Box, Puchong tepat jam 12.30 malam 24 April 2011… dan tercatatlah rekod dunia! Tahniah kepada semua peserta dan organizer yang telah berusaha dari… Read More »

Acara Pecah Rekod

Insya-Allah hujung minggu ni bakal mencatat sejarah. Sejarah pertama, esok bertempat di Scriptory Box akan berlangsung acara cipta rekod dunia, Great Cloth Diapers Change 2011 yang melibatkan ibu dan bayi menukar lampin secara serentak satu dunia, pada masa yang sama. Di Malaysia, acaranya diadakan lebih kurang jam 12 tengah malam untuk sama timing dengan waktu… Read More »

Mommy Lyna di Yoyooh!

2-3 hari ni seperti entry mempromo diri sendiri pula, LOL. Tak sangka pula saya, di celah2 kesibukan ni sempat lagi saya jadi Mommy Blogger untuk MamaBabyWorld, dan juga yang terbaru ialah Editor di  Yoyooh! (Sebut Yo-Yo-Oh) 2 tahun lalu blog My Super Kids telah dianugerahkan The Blog Squad Terbaik dalam The Blog Squad Yoyooh! Blog… Read More »

Mommy Lyna Sebaris Dengan Amber Chia

Siapa tak kenal Amber Chia, model famous yang cun melecun tu.  Sejak-sejak jadi mak ni pun masih meletup. Sekarang Amber duta kepada produk Avent. Aha, apahal pula Mommy Lyna sebaris dengan Amber Chia ni? Aha.. tengok ni, sebaris kan? Kan? Saya adalah salah seorang ‘Mommy Bloggers‘ bersama-sama Amber Chia, Intan & Mamapumpkin untuk MamaBabyWorld.com. Mama… Read More »

Great Cloth Diapers Change 2011 – Back to Basic

Terujanya melihat anak-anak comel dalam cloth diapers. Kepada yang mendaftar pihak penganjur akan hubungi anda. Semoga anak2 ini menjadi pejuang untuk DUNIA YANG LEBIH HIJAU 🙂 Sekarang kita tengok dunia semakin balik kepada asal atau ‘back to basic’. Masih ingat lagi dulu, masa saya mula2 dapat anak pertama.. penyusuan susu ibu, atau breastfeeding rasanya masih… Read More »

Jom Pegi Launching Breastpump Modu & Gathering di Sarakids Open Day!

Sarakids akan mengadakan 2nd Open Day cum Gathering pada 24 hb ni. Apa kata kita ramai2 pegi, kita buat MSK Gathering tumpang Open Day Sarakids 😀 Bijak tak idea saya? Boleh jimat $$$$$ siap bole join macam2 acara anjuran Sarakids, LOL. Gathering atau Open Day ni bakal diadakan di DARC iaitu Denai Alam Recreation &… Read More »

Happening in April!

Oh sudah April! Saya ni memang dah terputus hubungan dengan dunia nampaknya… tak ingat hari, tak ingat bulan, dan tak ingat dah berapa hari saya berpantang! Bulan April ni banyak benda happening…!!! Tempahan baju raya – baju menyusu – Bling Buubies akan bermula! Kami mempunyai pakej sedondon untuk ibu dan anak. Anda boleh tempah atau… Read More »