Great Cloth Diapers Change 2011 – Cipta Rekod Dunia!

By | April 25, 2011

Finally… at last!

Selesai sudah acara yang ditunggu-tunggu oleh cloth diapers freaks (wah, extreme la aku kasik :P). Acara penukaran lampin kain yang dilakukan serentak satu dunia telah selamat diadakan di Scriptory Box, Puchong tepat jam 12.30 malam 24 April 2011… dan tercatatlah rekod dunia!

Tahniah kepada semua peserta dan organizer yang telah berusaha dari awal untuk menjayakan acara tersebut. Very3x salute dengan kejayaan event ni.. dalam masa kurang 2 bulan dan zero fund geng2 GCDC organizers ni telah membuktikan that tiada yang mustahil kalau kita nak lakukannya.

Acara bermula seawal jam 10 pagi dengan bazaar dan ‘talk’ daripada beberapa personaliti natural parenting termasuk aktres, Dynas.

dynas

Apa yang Dynas duk cerita tu agaknya

cloth pad

cloth diapers

Antara barang2 yang dijual di bazar

cloth diaper change

Arena menukar lampin

great cloth diaper change

Sponsors

great cloth diaper change

Comel kan kek ni?

cake

Ini cute!

great cloth diaper change

Yay! Rekod tercipta!

Seperti yang diketahui, acara ini dilaksanakan serentak di lokasi2 lain seluruh dunia. Di bawah adalah gambar-gambar acara ini di Amerika.

great cloth diaper change

great cloth diaper change

great cloth diaper change

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Sayangnya saya tak dapat berada di sana lama-lama. Datang pagi kejap je dan malam pun kejap. Tapi sempat menyaksikan acara jam 12.30am tu.

Tahniah kepada semua pencipta rekod! 40 orang semuanya di Scriptory Box 🙂

Thanks to Cik Salwa yang menghadiahkan Danny satu set CD.. mami Danny baru prewash hihi. Semoga jadi titik tolak penggunaan CD di sini, huhu.

dynas

Danny dan Dynas

Tahniah semua! Kita jumpa lagi!

*pic thanks to Kaklong Nuzula & The Great Cloth Diaper Change Page

4 thoughts on “Great Cloth Diapers Change 2011 – Cipta Rekod Dunia!

  1. baby

    event yang best!!! nanti kalau ada event di bling luster lagi ila nak join.. insya allah kalau kena dengan masanya!!

    Reply
  2. kuku

    OMG, seriously? apa faedahnya?
    sometimes i dun understand these hardcores…. anyway, biarlah korang…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge