Tag Archives: buat duit dengan blog

Bisnes Yang Mudah Dijalankan

Apakah bisnes yang mudah dijalankan? Ramai yang menyangka bisnes mudah ialah bisnes yang kita tak perlu buat apa-apa. Ya, kebanyakan orang mempunyai sangkaan demikian terhadap ‘bisnes mudah’, demikian ramai orang-orang yang sedia sibuk dengan urusan harian teringin mendapat side income dari bisnes. Namun ramai yang tidak menyedari hakikat ‘bisnes mudah’ bukanlah bisnes yang hanya perlu… Read More »

Peluang Buat Duit Dengan Blog Anda

Pengumuman ringkas… Saya ingin membuka peluang buat duit dengan blog anda. ya, blog yang anda sedang tulis sekarang ni lah. Sesiapa yang berminat untuk menulis advertorial bagi produk-produk di bawah:- 1. Produk vitamin semulajadi 2. Program latihan keusahawanan 3. Pakaian menyusu 4. Barangan bayi (barut, cloth puzzle) Sila email kepada saya di mommy[@]fahry.net dengan butir2… Read More »

Peluang Buat Duit Dari Rumah Untuk Ibu-Ibu

Ramai yang berminat untuk jana pendapatan atau buit duit dari rumah, mahupun secara online, tapi ramai juga yang tak tahu caranya. Baca blog yang bercakap tentang perniagaan, baca buku perniagaan, tapi masih tak tahu mana nak mula. Ye lah, kebanyakannya cuma beri ‘motivasi’ je, bukan panduan step-by-step, apa lagi nak tunjuk satu-satu. So, bagi mereka… Read More »

Buat Duit Online Dengan Hartanah Elektronik

Buat duit online mungkin benda yang orang dah biasa dengar. Buat duit dengan hartanah pun benda yang biasa juga. Tapi bagaimana pula buat duit dengan hartanah elektronik? Aha, menarik bukan. Sekarang ini zaman siber, memang apa pun boleh jadi dan boleh dibuat. Merujuk kepada buku E-Business: An Islamic Perspective karya Hurriyah el-Islamy, perniagaan secara online… Read More »

Bagaimana Saya Buat Duit Dengan Blog

Bagaimana saya buat duit dengan blog? Ramai yang hairan sebenarnya sebab melihatkan blog yang tak macam blog ni, boleh generate duit ke? Lagi pula tulisan bercampur-campur. Sekejap English, sekejap Bahasa.. pulak tu bahasa tunggang terbalik. Sebenarnya ada banyak cara dan strategi saya untuk buat duit dengan blog. Saya tidak pernah memberitahu sesiapa kecuali mentee dalam… Read More »

Kenapa Blogger Malaysia Tak Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat duit dengan Google Adsense, ini adalah kesinambungan dari entry saya yang lalu tentang Duit Dengan Blog – Google Adsense atau Nuffnang? Sesiapa yang dah baca entry berkenaan mungkin dah boleh agak kenapa blog peribadi mereka tidak dapat menjana kewangan dari Google Adsense (atau dengan Nuffnang sekalipun?). Di sini saya ada beberapa tips untuk dikongsikan… Read More »