Dress/Jubah Menyusu Bling Buubies

Akhirnya dress baru saya telah siap! Dress ke jubah ke, mana2 je boleh. Dress ni cutting straight, longgar & ada cuff pada bahagian bawah dada untuk melebarkan lagi langkah kaki :D Senang nak menyusukan anak. So, dah tak ada sebab kenapa ibu menyusu tak boleh bergaya dengan dress/jubah kan :) Ini saya punya, material dari sutera Terengganu. Sejuk ke memakainya. Sorilah model tak berapa semenggah :P Buat masa ni Bling Buubies menerima tempahan sahaja (belum ada yang ready … [Read more...]

Koleksi Baju Menyusu | Bling Buubies Nursing Wear – Blaus Menyusu Wanny

Rasanya saya tak pernah share koleksi pakaian menyusu Bling Buubies Nursing Wear yang digayakan sendiri oleh saya :D Jadi saya rasa lebih afdal untuk saya kongsikan sendiri :D Untuk entry pertama ni.. saya kongsikan Nursing Blouse Wanny... Saiz S untuk saya (Uhuhuhu, saya pernah pakai saiz L tau). Falsafah kami untuk menyediakan baju menyusu bagi Muslimah, jadi ia menepati kriteria yakni labuh dan menutup aurat tentunya. Kami menyediakan saiz S-L untuk yang siap jahit, dan boleh … [Read more...]

Tempah Baju Kurung dan Jubah Menyusu Untuk Raya!

Sedar tak sedar lagi sebulan dua kita bakal masuk ke bulan Ramadhan.HaHa, biasalah persiapa Ramadhan tak terasa lagi, tapi persiapan raya dah lama mulaaa!!!! Bagi ibuk-ibuk yang nak tempah baju kurung menyusu dan jubah menyusu untuk hariraya, kini anda boleh TEMPAH dan beli READYMADE di Bling Boutique (jenama Bling Buubies). Yang bestnya, anda boleh tempah untuk satu keluarga gitu. Tak ada pula gambar dengan ayah & anak lelaki sekali. Boleh tempah sedondon baju … [Read more...]

Peluang Buat Duit Dari Rumah Untuk Ibu-Ibu

Ramai yang berminat untuk jana pendapatan atau buit duit dari rumah, mahupun secara online, tapi ramai juga yang tak tahu caranya. Baca blog yang bercakap tentang perniagaan, baca buku perniagaan, tapi masih tak tahu mana nak mula. Ye lah, kebanyakannya cuma beri 'motivasi' je, bukan panduan step-by-step, apa lagi nak tunjuk satu-satu. So, bagi mereka ni, ada yang tunggu aje peluang datang. Ada yang join MLM tapi tersilap pilih MLM haram atau MLM haram jadah, sudahnya terpaksa menanggung … [Read more...]

Jubah Menyusu – Nursing Wear Terbaru di Bling Buubies

Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu di luar sana, terutama ibu Muslimah, kini Bling Buubies muncul dengan koleksi terbaru - Muslimah nursing wear, nursing jubah. Apa yang menarik di Bling Buubies ialah ibu menyusukan dapat memilih sendiri aksesori yang teringin nak didatangkan bersama pakaian menyusu pilihan anda. Dan coraknya adalah eksklusif... hanya satu corak untuk satu baju! Anda juga boleh buat tempahan pakaian menyusu di sini. Kini koleksi Bling Buubies baju menyusu … [Read more...]