Category Archives: WoHoWo Mom

Kepentingan Berbeza Pendapat Dalam Komuniti atau Organisasi

Bila berhadapan dengan sebarang idea, cerita, hujah mahupun arahan, manusia biasanya akan respon dalam 3 cara; 1.    Benar-benar setuju dan cakap OK 2.    Tak tahu dan/atau tak setuju tapi cakap OK 3.    Cakap TAK OK sebab benar-benar tak setuju Golongan ke-2 kelihatan seperti talam 2-muka mungkin sebab, i) tak tahu dan malas nak ambil tahu… Read More »

Google Adsense 101, Di Sebalik Tabir

Kelas Google Adsense yang pertama ni, atau Bengkel Adsense 101 sebenarnya dah beberapa kali postpone. Kali pertama, kerana clash dengan Guangzhou 101. Kali kedua kerana tak dapat meet jadual dan akhirnya postpone kali ketiga dan berjaya dijalankan pada 26&27 Februari di Scriptory Box. Sebenarnya kalau diikutkan nak postpone juga. Maklumlah saya dalam keadaan nak masuk… Read More »

Bengkel Adsense 101, Belajar Buat Duit Dengan Google Adsense

Bengkel Google Adsense 101 yang pertama, sangat marvelous, memenatkan, tapi seronok 🙂 Saya pun penat macam hapa, peserta yang seramai 6 orang tu tak tau la macamana penatnya nak digest segala benda yang kami sampaikan dalam bengkel Adsense hari pertama semalam. Pada mulanya saya ingat nak adakan kelas untuk 15 orang, kemudian difikir2 rasanya ramai… Read More »

Aktiviti Menarik Bulan Januari

Tahun baru 2011 membuka lembarannya dah dekat seminggu. Ramai yang dah list perancangan untuk tahun 2011 ni. Dijangka lebih banyak cabaran dan dugaannya… mana taknya awal2 tahun RON97 dah naik harga lagi. Belum masuk minyak masak yang tiba2 MIA 🙂 Apa aktiviti menarik bulan Januari anda? Kalau dah full, wah itu sudah bagus. Kalau masih… Read More »

Ibu Berkerjaya Menjana Pendapatan Sampingan tak Bersyukur?

Ibu berkerjaya yang menjana pendapatan sampingan, kini seolah menjadi satu ‘trend’. Kebanyakan peniaga2 kecil yang berjualan di blog-blog dan FaceBook adalah terdiri dari mereka yang mempunyai pekerjaan tetap terutama ibu berkerjaya. Apakah rasional di sebalik menjana pendapatan sampingan ini? Adakah sudah tak cukup gaji? Atau mahukan duit lebih untuk enjoy dan shopping? Atau tak bersyukur… Read More »

Cara Buat Duit di WoHoWo Mom Workshop Series

Cara buat duit dan jana pendapatan sampingan memang dicari-cari oleh semua orang. Terutama kalau benda yang mudah2, betul kan? Kalau tak, mesti tak ada yang tertipu dengan email yang kata dapat 5 juta pound Sterling lah, SMS menang hadiah Bonanza lah, dan jadi mangsa MLM penipu, dan sebagainya. Bagi saya senang je, BUKAN SENANG NAK… Read More »

WoHoWo Mom Workshop Series For Beginner II Kini Dibuka!

*STICKY ENTRY please scroll for the latest articles* WoHoWo Mom Workshop Series#1 (For beginner) yang lepas telah dilaksanakan dengan jayanya pada 30 Oktober 2010, laporan dalam entry ini. Kini sesi yang sama akan menemui anda, details sila rujuk di bawah: Tarikh : 20 November 2010 Masa : 9 pagi – 1 tengah hari (breakfast disediakan)… Read More »

Bagaimana Saya Buat Duit Dengan Blog

Bagaimana saya buat duit dengan blog? Ramai yang hairan sebenarnya sebab melihatkan blog yang tak macam blog ni, boleh generate duit ke? Lagi pula tulisan bercampur-campur. Sekejap English, sekejap Bahasa.. pulak tu bahasa tunggang terbalik. Sebenarnya ada banyak cara dan strategi saya untuk buat duit dengan blog. Saya tidak pernah memberitahu sesiapa kecuali mentee dalam… Read More »

WoHoWo Mom WorkShop Series : #1, Sukses!

WoHoWo Mom (Work at Home Working Mom) Workshop Series, #1 for beginner, alhamdulillah telah berjaya kami jalankan pada 30 Oktober 2010 bertempat di Scriptory Box, Tmn Meranti Jaya, Puchong. WoHoWo Mom Workshop adalah terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan dari rumah, tak kira anda seorang ibu, bapa, belum jadi ibu/bapa, belum kahwin,… Read More »

Bakal Menemui Anda

Saya berdoa kepada Tuhan semoga malam ini anak2 saya tidak bangun dan saya punya kekuatan (kelaratan) untuk duduk di depan netbook ini dan juga meneruskan kerja2 rutin seperti mengemas, menggosok baju, melipat pakaian, mengemas beg anak2 dan barang2 untuk dibawa ke pejabat esok. Saya sedang berusaha di sebalik morning sickness (masuk second trimester baru ada… Read More »

Rahsia Hati di Sebalik WoHoWo Mom Workshop Series

Seseorang bertanya tentang sebab saya bersungguh sangat menganjurkan workshop Work at Home Working Mom ni… Saya ni dah berjaya sangat ke. :)….. Hehehe. Kalau saya dah berjaya, saya dah tak ada kat sini. Saya mungkin dah mati sebab dah habis misi saya kat atas dunia ni. “Haiyya a’lal falah..” marilah menuju kejayaan… dilaung 5 kali… Read More »