WoHoWo Mom WorkShop Series : #1, Sukses!

WoHoWo Mom (Work at Home Working Mom) Workshop Series, #1 for beginner, alhamdulillah telah berjaya kami jalankan pada 30 Oktober 2010 bertempat di Scriptory Box, Tmn Meranti Jaya, Puchong.

WoHoWo Mom Workshop adalah terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan dari rumah, tak kira anda seorang ibu, bapa, belum jadi ibu/bapa, belum kahwin, tidak bekerja, malah sesiapa sahaja anda, anda kami alu-alukan 😉 Nama WoHoWo Mom adalah kerana kami berdua (Lyna & Assie) adalah MOTHERS!

WoHoWo Mom Workshop Series ini adalah sebuah program untuk melahirkan usahawan kecil (dan besar!) yang menjana kewangan dari rumah dan akhirnya memburu cita2 masing2. Program ini terdiri dari 3 bahagian, #1 : for beginner, untuk mereka yang baru hendak memulakan bisnes dari rumah/bisnes sendiri; #2 : for intermediate, kepada mereka yang dah ada basic dan mahu mengetahui lebih lanjut tentang melaksanakan bisnes dengan berkesan; dan #3 : advance, adalah field trip dan personal coaching.

Workshop pertama kami telah dihadiri oleh 17 orang peserta (sebenarnya limit to 15 orang, tapi disebabkan kami terpaksa membatalkan sesi pada 31 Oktober, maka kami melebihkan peserta).

Jom, layan gambar.

wohowo mom workshop series

wohowo mom

Gambar tak banyak sangat kerana jurugambar kami telah berpaling tadah menjadi cikgu taska :) Peserta datang bawa anak, alhamdulillah semua anak2 behave very well. Tak ada yang memekik2 atau menangis2. Workshop berjalan dengan lancar.

Persekitaran juga selesa untuk anak2, dengan satu ruang khas untuk kanak2 bermain yang disediakan di Scriptory Box. Termasuk kolam ikan pun kena terjah dek budak2 huhuhu.

I am so proud knowing all those amazing mothers and fathers. Walaupun dah ada kerja tetap dan stabil tapi masing2 bercita2 tinggi. Well done Mr Norshah, Mr Helmi, (alamak I forgot Sis Linda’s & Sis Fatih’s hubbies name!), Sis Anisa, Sis Linda, Sis Fatih, Sis Nadiea, Sis Azlin, Sis Kinna, Sis Serimah, Sis Farlin, Sis Liza, Sis Asma, Sis Iza, Sis Peya & Sis Shuhda! Menulis tanpa merujuk kepada list nama peserta untuk menguji ingatan hehehe :) 15/17, not bad hihi. Amazing parents, sanggup tinggal anak2 sekejap & sanggup bawa anak2 ikuti workshop!!! I adore your spirit, WoHoWo.

Sis Hanis & Sis Ili insya-ALlah akan sertai next WohoWo Mom Workshop for beginner on 20 November nanti 😉

Akhir kata, tahniah dan terima kasih kepada para peserta yang telah bersama kami sepanjang pagi Sabtu 30 Oktober baru ni. Nadiea paling awal sampai 😉 mujur sempat buka pintu Scriptory Box hihihi.

Our great WoHoWo family. Are you gonna be one of us?

Peserta Workshop #1 ini bakal meneruskan perjuangan mereka ke WoHoWo Mom Worksop Series #2 pula, setelah mereka membuat pilihan antara dua cabang untuk diceburi 😉

Kemudian kita one-to-one ya 😉

*target untuk lahirkan seorang jutawan ‘hartanah’ maya!*

P/S: WoHoWos yang ada update tentang workshop ni dalam blog masing2 sila laporkan diri untuk saya update link anda dalam entry ini ya 😉

GO WOHOWO! WOHOWO A NEW PHENOMENON!

Update tentang WoHoWo:

Alin : http://alinalan.blogspot.com/2010/11/wohowo-work-home-working-mom-workshop.html

Comments

  1. Nazri says

    Ish saya dah terlepas peluang ni.. Camana nak jpin yang 20 Nov nanti ? Buat kat mana ? Kat utara tak nak buat ke ? saya leh arrange tempat kalau nak

  2. Apple says

    Bestnye kalau dapat join. minat sungguh nak buat bisnes thru blog camni…bila nak buat kat Ipoh. Sis kalau nak buat kat Ipoh nnti boleh e-mail kat saya tak???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge