Category Archives: 2012 – Backpacking Dengan Baby

Tips Travel Ke London

Semalam anak saya yang no-3, Danny bertanya tentang London. “Bila kita nak ke London lagi?”. Saya kata, kita baru je balik dari London 3 bulan lepas. Takkan nak pegi lagi. Tapi mungkin budak 4 tahun bukan faham pun tentang London, main sebut je. London adalah ibu negara England, sekaligus bandar terbesar di sini. Malaysia Airlines… Read More »

Tips Sebelum Beli Swiss Travel Pass

Salah satu cara untuk travel bajet di Switzerland adalah dengan mendapatkan Swiss Travel Pass (Swiss Pass). Ia adalah pas perjalanan untuk kita menaiki public transport di seluruh Switzerland. Kalau tak pandu kereta sendiri, mestilah nak guna public transport kan… dah guna public transport, mestilah nak yang berbaloi-baloi, betul tak. Persoalannya, adakah Swiss Pass ni berbaloi?… Read More »

5 Tempat Menarik WAJIB PERGI Di Switzerland

Switzerland adalah sebuah negara yang sangat damai dan cantik, hingga mendapat jolokan ‘drop of heaven on Earth’,  atau ‘heaven on Earth’. Sangat indah dan mengkagumkan hingga seseorang mampu merasakan “Tempat ini sangat cantik, tak tergambar dek kata-kata… gambaran syurga, tentu sekali langsung tidak dapat dibayangkan!” Pertama kali ke Switzerland pada tahun 2012, membuatkan saya sering… Read More »

Hotel Bajet di Paris Berdekatan Eiffel Tower

Kunjungan ke Paris kali ini (November 2013) bersama rombongan para Masters Coordinator Shaklee (saya bersama 5 orang lagi ahli keluarga – husband, 2 anak, ayah & emak saya) mengimbau kembali kenangan di Paris setahun yang lalu. Mei 2012 kami backpacking ke Paris bersama anak bungsu kami, Danny. Kami menginap di Hotel Eugenie di Rue Saint-Andre… Read More »

Tips Jalan-Jalan Amsterdam

Kami singgah di Amsterdam hanya 2 hari, jadi jadual tu memang sangat-sangat padat. Petang selepas balik dari meninjau kincir angin, kami berehat sekejap, dan keluar semula… melihat-lihat apa yang ada di Kota Amsterdam ni. Destinasi pertama ialah Hard Rock Cafe, yang mana husband nak beli cenderamata dari sini. Kami ke sini dengan menaiki tram. Untuk… Read More »

Sambungan Kembara di Amsterdam

Cerita backpack europe pun tak habis-habis lagi.. >_< Saya memang zero tentang Amsterdam, kecuali kincir angin. Hehehe. Sampai-sampai je tanya husband “Mana dia kincir angin?” Apa lagi bila saya kagum dengan banyaknya sungai di Amsterdam… Nama pun dah DAM. Asal nama Amsterdam adalah dari empangan (dam) di Sungai Amstel. Sangat-sangat bermakna sekali kan. Kami check-in… Read More »