Tips Travel Ke London

MELAWAT LONDON

Semalam anak saya yang no-3, Danny bertanya tentang London. "Bila kita nak ke London lagi?". Saya kata, kita baru je balik dari London 3 bulan lepas. Takkan nak pegi lagi. Tapi mungkin budak 4 tahun bukan faham pun tentang London, main sebut je. London adalah ibu negara England, sekaligus bandar terbesar di sini. Malaysia Airlines ada penerbangan terus dari KLIA ke London Heathrow dengan pesawat A380. Satu lagi yang ada direct flight adalah British Airways. Harga average paling murah untuk … [Read more...]

London Halal Restaurant

London301.jpg

Tak habis2 lagi cerita London :D Kami ke Edgware Road untuk cuba restoran2 Arab yang berlambak2 kat sini. Ada macam2 jenis restoran dari Timur Tengah, yang memang kami tak biasa. Tak biasa dengan makanan Arab.. Kat Malaysia memang tak pernah makan kat restoran Arab. Kalau makan pun masa pergi umrah dulu je (I lurve nasi minyak Arab!). Disebabkan takut termakan benda yang tak sedap di tekak, kami belek satu-satu menu yang ada kat restoran2 tu, preferably yang ada gambar sebab senang nak … [Read more...]

Designer Handbag for Less at Bicester Village

London464.jpg

Sebut bee-yes-ter okeh bukan bye-chest-ter atau bee-chest-ter. Hehe. Kami la yang sebut bye-chest-ter tuh. So does Leicester Square pronounced as lee-yes-ter bukan lee-chest-ter :P Bicester Village adalah tempat shopping barang2 mewah designer yang off season kat UK, selain tu chic outlet ni ada kat Dublin, Barcelona, Madrid, Brussels & beberapa spot kat Europe. Kalau peminat designer handbags/kasut/baju branded yang harga ribu2 mungkin boleh jadi gelap mata kejap sebab diskaunnya up to … [Read more...]

Tempat Menarik di London

londonhdcm358.jpg

London adalah sebuah bandar yang menarik. Bangunan2 lama masih dipelihara. Ya, itulah yang menjadikan negara2 yang dah lama wujud ni unik kerana senibina lampau masih dapat dilihat hingga kini. Berbeza dengan negara-negara pendatang seperti Australia, dan negara kita sendiri, tidak banyak tinggalan sejarah asal yang boleh dilihat. Contohnya, kita ada banyak bangunan yang sofistikated tetapi bangunan-bangunan lama mungkin ada di beberapa tempat tertentu sahaja. (Itupun buah tangan penjajah :D). … [Read more...]

Pegi London Shopping Harrods

London294.jpg

Konon2 nye laaa... Shopping Harrods konon :P Agak2 semua barang kat designer outlet KLCC lambak kat sini. Sekali sekala datang, layan je la kan masuk Harrods. Gedung membeli belah mewah terkemuka, padahal kat Malaysia shopping kat Giant pun berkira. Pegi Harrods bole naik tube ke Knightbridge. Sebelah bangunan dia je station underground ni.   Tapi kami naik bas. Hehe. Boleh tengok pemandangan. Harrods! At Memorial Diana & Dodi      Tak tau la apsal Hafiy … [Read more...]

Visit Adam di London

London147.jpg

Kami telah menziarah Adam & family di London. Pada mulanya cadang nak ajak Adam, Mia & Mommy diorang bawak kami jalan, tapi bila difikir2 kang kesian pulak Mia si kenit tu, so kami cuma visit diorang kat rumah lah. Aida masakkan nasi tomato yang yummy2! Kami makan siap tambah2 lagi :D Kami pegi naik tube. Dari hotel kami ke Bayswater station, amik train ke Paddington then tukar untuk train ke Warwick Avenue. Banyak line-line train underground ni, which is I hardly remember kalau tak … [Read more...]