Category Archives: 2010 – London

Tips Travel Ke London

Semalam anak saya yang no-3, Danny bertanya tentang London. “Bila kita nak ke London lagi?”. Saya kata, kita baru je balik dari London 3 bulan lepas. Takkan nak pegi lagi. Tapi mungkin budak 4 tahun bukan faham pun tentang London, main sebut je. London adalah ibu negara England, sekaligus bandar terbesar di sini. Malaysia Airlines… Read More »

London Halal Restaurant

Tak habis2 lagi cerita London 😀 Kami ke Edgware Road untuk cuba restoran2 Arab yang berlambak2 kat sini. Ada macam2 jenis restoran dari Timur Tengah, yang memang kami tak biasa. Tak biasa dengan makanan Arab.. Kat Malaysia memang tak pernah makan kat restoran Arab. Kalau makan pun masa pergi umrah dulu je (I lurve nasi… Read More »

Designer Handbag for Less at Bicester Village

Sebut bee-yes-ter okeh bukan bye-chest-ter atau bee-chest-ter. Hehe. Kami la yang sebut bye-chest-ter tuh. So does Leicester Square pronounced as lee-yes-ter bukan lee-chest-ter 😛 Bicester Village adalah tempat shopping barang2 mewah designer yang off season kat UK, selain tu chic outlet ni ada kat Dublin, Barcelona, Madrid, Brussels & beberapa spot kat Europe. Kalau peminat… Read More »

Tempat Menarik di London

London adalah sebuah bandar yang menarik. Bangunan2 lama masih dipelihara. Ya, itulah yang menjadikan negara2 yang dah lama wujud ni unik kerana senibina lampau masih dapat dilihat hingga kini. Berbeza dengan negara-negara pendatang seperti Australia, dan negara kita sendiri, tidak banyak tinggalan sejarah asal yang boleh dilihat. Contohnya, kita ada banyak bangunan yang sofistikated tetapi… Read More »

Pegi London Shopping Harrods

Konon2 nye laaa… Shopping Harrods konon 😛 Agak2 semua barang kat designer outlet KLCC lambak kat sini. Sekali sekala datang, layan je la kan masuk Harrods. Gedung membeli belah mewah terkemuka, padahal kat Malaysia shopping kat Giant pun berkira. Pegi Harrods bole naik tube ke Knightbridge. Sebelah bangunan dia je station underground ni.   Tapi… Read More »