Visit Adam di London

By | May 27, 2010

Kami telah menziarah Adam & family di London. Pada mulanya cadang nak ajak Adam, Mia & Mommy diorang bawak kami jalan, tapi bila difikir2 kang kesian pulak Mia si kenit tu, so kami cuma visit diorang kat rumah lah. Aida masakkan nasi tomato yang yummy2! Kami makan siap tambah2 lagi 😀

Kami pegi naik tube. Dari hotel kami ke Bayswater station, amik train ke Paddington then tukar untuk train ke Warwick Avenue. Banyak line-line train underground ni, which is I hardly remember kalau tak refer kat map. Hammersmith & City Line, Circle Line, Bakerloo Line, Metropolitan Line, yada yada.

Train2 sini sangat efficient, every 3-5 minit or kadang 1-2 minit ada tren. Yang bestnya selalu dapat offer tempat duduk 🙂 Tak payah nak ‘memohon simpati’, tiba2 ada orang cuit bahu suruh duduk. Kirenya sepanjang trip kami tu takde la jumpa golongan ‘Adlin Aman Ramlie’ kat sana.

 

 London 147

Warwick Avenue for Little Venice. Tengok model dinding tu.

London 149

Kat luar station tunggu Adam & Daddy

london hdcm 277

Adam & Daddy datang jemput kami

london hdcm 285

Seronok kat rumah Adam, banyak toys.

london hdcm 280

Fahry sedang cuba2 nego untuk dapatkan moto.

  london hdcm 284 

Mia tengah usha brader2 hensem.

london hdcm 287london hdcm 288 

Adam : Awak, kat Malaysia sekarang musim apa?
Hafiy : Diamlah, saya tengah tengok Spongebob ni.

Bestnya dapat jumpa diorang. Lama tak jumpa Adam & first time jumpa Mia. Tembam sungguh makcik kecik tu. Bila borak2 dengan Aida, perangan Adam sebijik sama dengan perangai Hafiy. Budak2 baya tu agaknya. Lagipun depa memang betul2 sebaya. Adam lahir 5 Oktober, Hafiy 6 Oktober, tapi jarak tak sampai 4 jam pun 🙂

Lepas dinner, makan dessert cheesecake, borak2 jap, kami pun balik naik tube lagi 🙂

Sempat singgah Tesco Express, beli air Evian. Kat Malaysia haram tak sentuh air mahal tu tapi kat sana, itula minuman ruji kami, huhu. Itulah antara air mineral termurah!

Kami plan nak pegi school Adam bawa Hafiy & Fahry tapi tak jadi sebab dah terjebak The Big Bus Tour 😀

Category: 2010 - London Travel with Super Kids Tags: , ,

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

9 thoughts on “Visit Adam di London

    1. Mommy Lyna Post author

      Bayswater rasanya the best ikut my eyes. Kampung tak kampung, bandar tak bandar hehe

      Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      Hahaha

      Sah2 la rekaan ko nih pun eliss..

      Reply
  1. Ibu Emir

    Jadi bawak Hafiy jugak yer.. tenang sikit hati kan, tengok pun dia seronok jer..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge