Designer Handbag for Less at Bicester Village

By | June 2, 2010

Sebut bee-yes-ter okeh bukan bye-chest-ter atau bee-chest-ter. Hehe. Kami la yang sebut bye-chest-ter tuh. So does Leicester Square pronounced as lee-yes-ter bukan lee-chest-ter 😛

Bicester Village adalah tempat shopping barang2 mewah designer yang off season kat UK, selain tu chic outlet ni ada kat Dublin, Barcelona, Madrid, Brussels & beberapa spot kat Europe. Kalau peminat designer handbags/kasut/baju branded yang harga ribu2 mungkin boleh jadi gelap mata kejap sebab diskaunnya up to 60%.

Tempat ni terletak kat luar kota London, about 1 hour by train & taxibus. Bila beli tiket train tu amik sekali dengan taxibus ke Bicester Village. Kami bergerak dengan Chiltern Railways dari London Marylebone ke Bicester North.

London 464

London 471London 393

Beli tiket.

London 473London 463

Rupa tiketnya.

bicester village

pintu masuk tempat shopping.

Ada lebih 130 outlet kat sini. Peminat2 handbag mungkin boleh jadi separuh sewel kot. Saya tak minat, so saya tak tahu hehe.

Let pictures do the talking.

London 399London 422London 406

Sepanjang2 lorong tu adalah kedai.

   London 419 

Adik tension tak dapat shopping. Tapi dapat kasut ape dik..

London 425London 427London 429   

Ada playground

London 431

Suasana village yang damai

London 433

London 435

Tak tau ada tempat ni. Just next to the village.Ada padang orang main rugby. 

London 439

Tunggu taxibus nak balik dah…

London 444

In the taxibus.

London 447London 449

Bicester North station

London 462 1

Dalam train

London 459London 460 

Pemandangan yang cantik

 London 466London 475  `

Balik semula ke Marylbone

Dalam village ni ada tempat makan, kafe semua. Toilets OK. Yang penting baby care room memang ada di mana2 jua tempat kat sini. Senang kan?

Actually train ni boleh bawak kami ke Birmingham. OK saya sangat menyesal tak amik no talifon Kak Non, kalo tak mungkin boleh ajak Kak Non datang Bicester 😀 Kami nak lajak ke Birm memang takdelah… banyak lagi tempat kat London tak habis round lagi:D

Kat Bicester Village ni pun ada beberapa tempat best untuk dilawati, Sir Churcill birthplace la..apa lagi ada sana ek. Tapi tak berkesempatan nak ke sana.

Hopefully next time can go to other chic outlet shopping spot and grab myself a branded and trendy handbag 😀

p/s :
Abiy : Why ladies love handbag/shoes mahal2?
Saya : I don’t know, I tak pakai. Maybe buat rasa confident?
Abiy : I’ll buy you one and look what it’s gonna do for you.
Saya : No, thanks 😀

17 thoughts on “Designer Handbag for Less at Bicester Village

  1. rose

    salam…

    eh hubby dah offer tu..time jela. rezeki2..ahaha
    sy mmg takde pakai yg branded/mahal sbb mmg tak mampu. abis mahal pon sembonia/carlo rino..agagagaga tu dah abis mahal la tu bagi sy..huhu
    .-= rose´s last blog ..Muscle Pain =-.

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      salam rose

      taknak lah. kang dia tanya “so apa positive result lepas pakai handbag mahal ni?” dibuatnya sama je, habis ai hehehe.

      Reply
  2. Asiah Abd Jalil

    Sandal saya harga RM6.90, beli kat Kedai 99.

    Handbag saya, ada orang tegur, “Mahal ni!” Itu sebenarnya handbag free Abang Ngah saya bagi. My previous handbag, harganya RM10, beli kat pasar malam.

    So what?

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      Sah, along punya dulu beli kat mydin RM10 hehehe. sekali sebijik mcm my fren’s punyo.. tp dia punya branded one la. tp org tgk “Eh, ur handbag sama macam XXX la. mesti mahal ni”. wah wah wah.

      Reply
  3. dbalkis

    “No thanks”..hehe..solehah sungguh u..kalau i hubby takut nak offer camtu..hehe..but he knows when to and not to offer me..kalau die nak offer dia akan bagi tau kat umh soh i pk nk yg camne n stick to my decision within the allocated budget, bukan pilih di kedai n burst budget die..hehe..

    Kat cni ke yang juga ada Mark n Spencer outlet? I ada stop at one place like this otw from Manchester to London, sungguh i ni jenis tak ingat nama tempat. Tapi memang gile la memborong benda2 yang reasonable kat tpt cenggini. eg t-shirt, m & s lotion, belt, seluar, jacket segala..crabtree punye barang pun murah2..ada bookstore jugak kalau ni la tempat yang i singgah tu..cume nak beli buku berat nk bawak balik..(me too tak beli handbag kat cni..still mahal for me)..
    .-= dbalkis´s last blog ..Mau Mawi or Amy Search atau Lovely Army?? =-.

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      rasanya bukan kot, sebab i was looking for crabtree & bookstores tapi tak jumpe pun. most of them yang brand mahal2 saja. hehe. M&S pun tak nampak.

      tp xtau la kot tersorok tak nampak ke.

      Reply
  4. isabelle

    baiknya lyna menolak offer.hehe
    tapi i pun kdg2 tolak gak…rasa not necessary kan?pakai yang biasa pun, org puji lawa jugak.
    .-= isabelle´s last blog .. =-.

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      better put the $$$ kat tempat yang lebih berfaedah 😀

      (bestnya kalu duit banyak sgt sampai tak tahu nak buat apa, beli barang mahal2 pun tak rasa rugi tapi lega sebab boleh kosongkan poket. ada ka???)

      Reply
  5. Jiji

    pegi jalan jalan kat BATH!!!! lawaaaa@!~

    teringat jaket potato@!~ urmmmmmm makan di waktu late autumn haiiih@!~

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      sapa? saya ke? hehehe. saya memang cantik, alhamdulillah. 😛

      Reply
  6. Ina

    kena ada handbag mahal br bleh confident ke? hihi. tp i rasa u dh mmg confident tanpa perlu handbag mahal. boleh share tips la dgn former group hihi.

    Reply
  7. meah

    yes, price, brands does matters…i have had a glance on this gorgous, smart looking handbag of my fren, it was Dior, when i asked for the price, terkujat aku, it was 900euro,mmg gile punyer lawa….tp aku redo sebab laki dia doc kt ireland, mmg ler mampu..

    then, when i started working as a poly lecturer,i got this part time job, it was rm60/hour.3hr/session.1ss/week,i bought myself a bonia handbag rm 420..just to reward myself n that was the only that i can afford le kan…

    bile masuk kelas my student asked
    ‘wah cik, lawa handbag, bli kt rantau panjang ke?’…cis… mentang2 aku org kelantan….huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge