Backpacking Europe 21 Hari Dengan Satu Backpack Saja

backpacking europe

Bila kami ambil keputusan untuk backpacking, kawan-kawan yang dah berkeluarga kata benda mengarut. Sepatutnya bila dah ada anak-anak ni bercuti seronok-seronok bukan style macam pengembara nomad macam tu. Saya kata takpe, give it a try. Lagipun dah bosan bercuti cara biasa hehe. Disebabkan kami travel 7 negara dan memang tujuannya untuk backpacking, bukan shopping atau bersenang-senang... maka kami minimumkan barang yang dibawa untuk memudahkan kami bergerak pantas. Satu bag saja memuatkan … [Read more...]

Piazza-Piazza di Rome

Itali terkenal dengan piazza2 atau dataran tempat orang ramai bersosial, lebih kurang camtulah. Biasanya fungsi asal ia sebagai pasar. Sekarang tak jadi pasar dah la. Jadi bila berada di Rome ni tak sah kalau tak melawat piazza2 yang ada. Piazza2 yang sempat kami terjah di Rome... Piazza di Spagna... Piazza Navona... Piazza Fontana di Trevi... Piazza del Popolo Piazza di Siena Piazza del Phanteon Piazza Augusto Imperators Hehe, ada lagi piazza2 yang … [Read more...]