Category Archives: 2014 – Switzerland

Tips Sebelum Beli Swiss Travel Pass

Salah satu cara untuk travel bajet di Switzerland adalah dengan mendapatkan Swiss Travel Pass (Swiss Pass). Ia adalah pas perjalanan untuk kita menaiki public transport di seluruh Switzerland. Kalau tak pandu kereta sendiri, mestilah nak guna public transport kan… dah guna public transport, mestilah nak yang berbaloi-baloi, betul tak. Persoalannya, adakah Swiss Pass ni berbaloi?… Read More »

5 Tempat Menarik WAJIB PERGI Di Switzerland

Switzerland adalah sebuah negara yang sangat damai dan cantik, hingga mendapat jolokan ‘drop of heaven on Earth’,  atau ‘heaven on Earth’. Sangat indah dan mengkagumkan hingga seseorang mampu merasakan “Tempat ini sangat cantik, tak tergambar dek kata-kata… gambaran syurga, tentu sekali langsung tidak dapat dibayangkan!” Pertama kali ke Switzerland pada tahun 2012, membuatkan saya sering… Read More »

Tips Memandu di Switzerland

Pada hari raya kedua, Aidilfitri yang lepas, kami bertolak dari London Heathrow ke Zurich, Switzerland. Memandangkan kami menyambut Syawal di Eropah, dan cuti sekolah pun ada berbaki… alang-alang bawa anak-anak kenal salji di puncak Jungfrau (sebutannya ‘Yuf-row‘ bermaksud anak dara dalam bahasa Jerman). Kami tiba di Zurich dalam jam 11 malam kerana penerbangan yang tertunda… Read More »