Champs-Élysées, & Cleopatra’s Needle

By | July 16, 2012

Champs-Élysées famous di kalangan mereka yang suka shopping. Kami? Sightseeing saja d(-_^)

Macam2 kedai ada kat sini, tapi entah kenapa rasa tak se-happening Oxford Street di London. Mungkin kerana jalanrayanya luas barangkali.

Kami berjalan kaki dari The Lourve melepasi Axe historique..


Banyak patung batu kat sini


Ouch!!! Jangan tengok!!!

hehehehe. Hampir semua patung di sini tak berbaju >.<


…dan Cleopatra’s needle.


Cleopatra’s needle ni tiada kaitan dengan Cleopatra mahupun tukang jahitnya.. Ia adalah obelisk yang berasal dari kerajaan Mesir. Monumen yang hampir sama ada di serata Eropah ni termasuk Istanbul.


Cantik kan.. Terasa dibawa ke zaman dulu-dulu tu ha.. Bangunan lama2 dan monumen lama2 dijaga betul.


Gerai2 camni banyak boleh beli air kalau haus


Champs-Élysées, as I said tak sesibuk Oxford Street. Atau mungkin tak kena time sale agaknya. Atau mungkin cuma ilusi optik.


Nak beli LV.. Belum masanya lagi. Bergaya depan kedai je sudah..


Sempat lagi layan SMS customer. Hihi. Inilah dia bisnes global. Kat mana2 bisnes jalan!


||| Email : sauberlina(@)gmail.com ||| Call/SMS : 012-2811136

~ Mencegah lebih baik dari mengubat. Bak Sabda Rasulullah, perut punca segala penyakit, jadi mari pastikan kita makan makanan yang baik2, halal dan tinggi khasiat ~

insya-Allah, biidznillah

Category: 2012 - Backpacking Dengan Baby 2012 - Paris Travel with Super Kids

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge