Tag Archives: nursing wear

Dress/Jubah Menyusu Bling Buubies

Akhirnya dress baru saya telah siap! Dress ke jubah ke, mana2 je boleh. Dress ni cutting straight, longgar & ada cuff pada bahagian bawah dada untuk melebarkan lagi langkah kaki 😀 Senang nak menyusukan anak. So, dah tak ada sebab kenapa ibu menyusu tak boleh bergaya dengan dress/jubah kan 🙂 Ini saya punya, material dari… Read More »

Koleksi Baju Menyusu | Bling Buubies Nursing Wear – Blaus Menyusu Wanny

Rasanya saya tak pernah share koleksi pakaian menyusu Bling Buubies Nursing Wear yang digayakan sendiri oleh saya 😀 Jadi saya rasa lebih afdal untuk saya kongsikan sendiri 😀 Untuk entry pertama ni.. saya kongsikan Nursing Blouse Wanny… Saiz S untuk saya (Uhuhuhu, saya pernah pakai saiz L tau). Falsafah kami untuk menyediakan baju menyusu bagi… Read More »

Tempah Baju Kurung dan Jubah Menyusu Untuk Raya!

Sedar tak sedar lagi sebulan dua kita bakal masuk ke bulan Ramadhan.HaHa, biasalah persiapa Ramadhan tak terasa lagi, tapi persiapan raya dah lama mulaaa!!!! Bagi ibuk-ibuk yang nak tempah baju kurung menyusu dan jubah menyusu untuk hariraya, kini anda boleh TEMPAH dan beli READYMADE di Bling Boutique (jenama Bling Buubies). Yang bestnya, anda boleh tempah… Read More »

Peluang Buat Duit Dari Rumah Untuk Ibu-Ibu

Ramai yang berminat untuk jana pendapatan atau buit duit dari rumah, mahupun secara online, tapi ramai juga yang tak tahu caranya. Baca blog yang bercakap tentang perniagaan, baca buku perniagaan, tapi masih tak tahu mana nak mula. Ye lah, kebanyakannya cuma beri ‘motivasi’ je, bukan panduan step-by-step, apa lagi nak tunjuk satu-satu. So, bagi mereka… Read More »

Jubah Menyusu – Nursing Wear Terbaru di Bling Buubies

Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu di luar sana, terutama ibu Muslimah, kini Bling Buubies muncul dengan koleksi terbaru – Muslimah nursing wear, nursing jubah. Apa yang menarik di Bling Buubies ialah ibu menyusukan dapat memilih sendiri aksesori yang teringin nak didatangkan bersama pakaian menyusu pilihan anda. Dan coraknya adalah eksklusif… hanya satu… Read More »

Bling Buubies Nursing Wear in Action!

Bling Buubies Nursing Wear in Action! Fuhh selesai sudah tugasan pertama Duta Bling Buubies kita, cik Puan Harlinda Halim atau Lynn (walaupun belum sign kontrak lagi) yang menggayakan produk Bling Buubies untuk siaran Majalah Pa&Ma (Februari nanti, insya-Allah). Senang bekerja dengan Lynn yang sporting, meskipun duk melayan Danish yang tak boleh duk diam 😉 Pagi… Read More »

Duta Bling Buubies dan Keputusan My Bling Moment Breastfeeding

Pengumuman Duta Bling Buubies… Keputusan yang ditunggu-tunggu oleh semua peserta ya. Susah betul nak pilih pemenang, semua pun hebat2 belaka. Daripada gambar yang dihantar dan slogan yang ditulis, semuanya menarik. Oleh itu kami telah sub-kan keputusan untuk memilih siapa yang bakal membawa pulang trofi.. eh takde trofi pun 🙂 kepada *juri separa profesional. Siapa yang… Read More »

Kurung Menyusu Bling Buubies Koleksi Terbaru!

Kurung Menyusu Bling Buubies sepatutnya untuk dipaparkan bagi koleksi Aidil Adha, tapi disebabkan terlalu sibuk (dan kurang sihat), maka saya telah terlepas untuk update tentang baju menyusu koleksi terbaru dari Bling Buubies ni.. boleh??? Walaupun Aidil Adha tinggal sehari saja lagi, tapi masih sempat kot kalau nak order 😉 Nursing kurung terbaru, design kurung pesak… Read More »

Aktiviti di Scriptory Box Minggu Ini

1. Airashii Mummy Kawaii Putri di-postpone hingga ke satu tarikh yang bakal ditetapkan kelak. Terdapat perkara mengejutkan lagi breaking news yang berlaku, tapi saya tak boleh reveal lagi 😀 Satu lagi sebabnya ialah kami sekarang telah mengambil keputusan untuk revamp Bling Buubies dan membuka lebih banyak range dari Bling Buubies Petite (untuk small size) dan… Read More »

Menyusukan Anak Dengan Long Pleated Blouse Max Azaria!

Max Azaria – Jubah & Blouse  adalah sebuah kedai online yang menjual baju2 Muslimah seperti jubah dan blouse (duh, dah nama pun macam tu!). Jubah-jubah si sini cantik2, ada bunga sulam yang menawan. Cantik kan? Sesuai untuk Muslimah Malaysia. Tapi untuk saya tak berapa sesuai, sebab tak ada ruang untuk menyusukan anak-anak saya. Jadi saya… Read More »

Baju Kurung Menyusu UPDATED

Ya, kami sudah ada stok untuk baju kurung menyusu Bling Buubies, tapi ada masalah teknikal sikit maka belum dapat upload lagi di website www.blingboutique.biz. Tapi saya ada sample nya di sini. Pandangan hadapan Bukaan menyusu Butang tersorok Kurung menyusu Bling Buubies mempunyai pelbagai corak dan warna yang unik, iaitu satu baju hanya mempunyai satu corak,… Read More »

Fahry dalam Mingguan Wanita!

Saya masih ingat lagi, satu masa dulu, Abiy ada bagitahu “You pegila event TOOOOT tu, kan ada magazine cover, mana tahu dapat menyelit macam dalam event Sarakids dulu tu.” Gambar yang pernah keluar dalam Mingguan Wanita satu ketika dulu Saya bagitau Abiy “Taknaklah Bang, I bukan gila glamour picisan2 tu. Ala, nanti mesti ada reporter… Read More »

Baju Menyusu (Nursing Wear) Untuk Muslimah & Ibu Bekerja

Coming soon Very-very soon THIS APRIL…. Alhamdulillah, Allah telah mempermudahkan jalan untuk kita. Insya-Allah saya bersama teman saya Kay, berdasarkan pengalaman sendiri… Susah nak cari baju yang sesuai untuk BF baby.. terutama ke majlis formal.. Memberi inspirasi kepada kami untuk menghasilkan baju penyusuan yang tentunya sesuai bagi ibu-ibu bekerjaya masa kini, terutama bagi ibu Muslimah.… Read More »