Tag Archives: scriptory box

SOHO One-Stop-Centre di Scriptory Box

Apakah Scriptory Box? Scriptory Box adalah sebuah pusat sehenti untuk SOHO yang memberikan ruang untuk sewa bagi barang-barang jualan untuk SOHO (terutama ibu-ibu atau individu yang bekerja dari rumah), ruang untuk komunikasi (Group Malaysian Mum Biz Network di FaceBook), membina website bagi peniaga online, ruang untuk mengadakan latihan dan seminar di Scriptory Box, ruang untuk… Read More »

Jemputan ke Pelancaran FAMEkids dan Ulangtahun Bling Lustre

Akhirnya cita-cita saya dan Watie hampir separuh tercapai. Walaupun saya pernah dicemuh, tapi saya merasakan tanggungjawab untuk memperkasa, memberi sokongan dan membuka ruang kepada anak-anak yang seistimewa anak saya agar mendapat tempat yang sama dan jatidiri yang sama dengan orang lain. Saya dan Watie dah tak larat menunggu, jadi kami sama-sama mewujudkan FAMEkids sebagai medan… Read More »

Felt Craft Bersama Sekoci Norlie di Scriptory Box

Felt craft adalah sejenis kraftangan yang dihasilkan dari kain jenis felt. Kain felt adalah sejenis kain tak bertenun yang diperbuat daripada wool fibre. Ada jenis kain felt yang lembut, yang kasar, yang lembik dan yang keras. Sekarang menjadi fenomena apabila felt craft begitu diminati, dan hasil daripada kain felt ni dijadikan sebagai cenderahati, key-chain, hiasan… Read More »

Tourism Malaysia Melamar Kami!

Saya sedang membelek-belek roti di Cold Storage sewaktu seorang wanita Arab menegur. (Oh saya sangat suka dengan roti Cold Storage, lembut, wangi, sedap….). Wanita tersebut bertanyakan kepada saya, adakah roti sosej yang ada di situ halal? Saya katakan ya, ia halal. Dia bertanya lagi, bagaimana nak tahu kalau ada yang tidak halal (merujuk kepada sosej… Read More »

Kelas Prebiu Tips & Trik Borong Barang China di Scriptory Box

Alhamdulillah, our very first class had been organized on the nice Saturday after-noon (ke dah everning eh?). Thanks to all who participate in this preview class by Great Mind Training & Consultancy, Sir Nizar, Sir Syuaib & Madam Assie. The trainers yang sangat fun. Don’t ask me why this pic is blur. Our photographer that… Read More »

Jawatan Kosong/Kerja Kosong/Part Time – Kemasukan Segera!

Kepada sesiapa yang tak ada kerja, atau ada kerja tapi saja nak cari kerja extra, atau yang takde kerja cari kerja… saya ada tawaran yang best untuk anda. Jawatan Kosong Yang Ditawarkan : AJK *1SuperKids-MBP Family Day 2010 (*name to be finalized) Jumlah Kekosongan : 20 orang Kelayakan : Sesiapa pun boleh, asalkan boleh commit… Read More »