Category Archives: MySuperKids Prihatin

Boikot Israel, Boikot Yahudi, Boikot US, Boikot Bermusim

Saya telah terbiasa dengan boikot sejak zaman kanak-kanak. Bila saja berlaku serangan besar-besaran terhadap Palestin oleh Israel, akan timbul gesaan untuk boikot. Boikot produk Israel. Dikembangkan lagi, boikot produk Yahudi. Dikembangkan lagi, boikot produk USA. Kembang lagi, boikot produk bukan Islam. Akhirnya menjadi sangat mengarut. Mana mungkin kita nak boikot produk bukan Islam? Sedangkan kita… Read More »

Sponsor Anak Indonesia

Sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelang ni, ramai yang tercari-cari lubuk nak menabung untuk saham akhirat (well, tabungan perlu buat setiap masa bukan ada masa tertentu, tapi just celebrate the culture OK). Our Touch ada satu channel untuk anda semua nak menyumbang kepada anak-anak yang memerlukan tabungan untuk pelajaran dan kelangsungan hidup mereka. Program Sponsor A… Read More »

JEMPUTAN KHAS : Karnival Si Jantung Hati

Saya sebagai penulis blog ini dengan segala hormatnya menjemput para pembaca blog My Super Kids untuk kita sama-sama memeriahkan Karnival Si Jantung Hati yang dianjurkan oleh mereka yang sukarela bagi membantu beberapa keluarga kepada anak-anak yang mengalami masalah jantung. Karnival ini dillhamkan oleh Baby Ibrahim, antara bayi yang glamour di kalangan para gentle-bither… yang juga… Read More »

Save Je Jai

Saya tak pernah bertemu dengan beliau, mengenalinya cuma menerusi blog beliau. Mungkin beliau pun tak kenal saya kerana kurangnya pembabitan dalam dunia blogging sejak beberapa bulan yang lalu. Hehehe. Namun bila menerima berita yang mengejutkan dari sahabat kami, Eyriqazz tentang Abang Je Jai, oh memang sangat TERKEJUT dan TERPANA. Ini adalah kerana Abang Je Jai… Read More »

Baby Rayyan & Angah, Bertahanlah Sayang!

Alhamdulillah, sesuatu perkara bila diperlakukan dengan baik, maka baiklah jadinya. Kini media sosial menjadi penghubung antara insan2 murah hati dengan insan2 yang memerlukan kemurahan hati itu. Saya kira kuasa media sosial ni lebih kuat dan lebih pantas. Maklumlah sekarang ni dunia di hujung jari. Saya nak sangat compile semua insan2 comel yang memerlukan bantuan kita,… Read More »

Bagaimana GLA Complex Bantu Cepat Hamil

Entry ini adalah khas untuk mereka yang sedang berusaha mendapatkan zuriat. Tapi syaratnya tak ada masalah fisiologi seperti tiub falopio tersumbat, PCOS, sperma bermasalah, etc ya. Kalau ada masalah semacam tu sila jumpa dengan doktor pakar. Untuk mereka yang ‘belum ada rezeki’, terutama untuk weekend wife/husband, kalau nak cuba dengan GLA Complex, amatlah saya galakkan.… Read More »

Faris Pergi Jua.. Al-Fatihah

Saya baru nak menulis tentang Faris Nur Daniel yang mengidap barah darah (Hemophagocytic Lymphohistiocytosis) atau HLH, sejenis penyakit bilamana histiocytes dan lymphocytes iaitu jenis2 sel darah putih yang bertindak menjadi ‘pengawal’ jangkitan terhadap tubuh, menjadi banyak dengan tiba2 dan mereka ni pula yang menyerang tubuh. Tapi pagi ni mendapat berita.. ====================== Khamis, Februari 23, 2012… Read More »

Kisah Hairuman

Masih ingatkah tentang kisah adik Hairuman yang terkena renjatan elektrik voltan tinggi ketika mengait buah kelapa sawit November tahun lepas? Kini Hairuman menjadi OKU seumur hidup tanpa kedua-belah tangan dan kaki kiri. *gambar dari blog ManZaidi Di bawah adalah nota yang ditinggalkan oleh kakak Hairuman, Maryuni dalam blog kawan saya, Ida Rahayu: Assalammualaikum wbt. Saya… Read More »

Ayah Kauthar Yang Hilang Ditemui

Alhamdulillah, akhirnya menerima perkhabaran gembira tentang kehilangan Ayah Kauthar (Ithnin Ngadiman) sejak 2 Ogos lalu.. telah ditemui di sebuah masjid berdekatan rumahnya, yang mana pencarian telah dibuat di situ sejak beberapa hari lalu. Dari komen yang ditinggalkan Ibu Kauthar dalam entry saya yang terdahulu: dan juga di wall FaceBook saya: Syukur dipanjatkan pada Allah SWT… Read More »

Perkembangan Tentang Kehilangan Ayah Kauthar

Masih belum ada sebarang berita/klu tentang kehilangan Ithin Ngadiman. Wartawan akhbar sudah dihubungi dan Ibu Kauthar akan ke Seri Pentas, TV3 pada jam 4.30 petang ini. Saya memang cepat gabra & tergamam, tak tahu nak buat ape, apatah lagi nak contact Salwa (Ibu kauthar) utk beri kata2 semangat ke apa… Gumam sangat2. Sebab tak sangka.… Read More »

Di Mana Ayah Kauthar?

Berita yg diterima dari Ibu Kauthar semalam… Kehilangan Ayah Kauthar (Ithnin Ngadiman) awal pagi 2 Ogos 2011, jam 3.00 pagi di halaman rumah mereka di Alam Damai, Cheras. Ayah Kauthar dikatakan keluar ke kereta untuk mengambil tafsir al-Quran, namun tak masuk semula, sehinggalah Ibu Kauthar keluar memeriksa 20 minit kemudian dan mendapati suaminya tiada dan… Read More »

Qistina Balqis Maisarah

Qistina Balqis Maisarah, mungkin beliau bukanlah sepopular kanak-kanak yang menang anugerah Bayi Comel Pa&Ma dan sebagainya… Di sebalik matanya yang bersinar, Qistina Balqis Maisarah menyimpan 1001 rasa yang tak mungkin dapat dikongsi dengan sesiapa.. Inilah Qistina Balqis Maisarah Mohd Zuhairi Dilahirkan pada 16 September 2010 di Hospital Manjung, Perak Menderita masalah jantung, cleft, jangkitan paru-paru… Read More »