Cari Peluang Derma Sekolah Tahfiz? Projek Waqaf Ni Untuk Anda

DERMA TAHFIZ

Sempena hari Jumaat yang mulia ini, saya nak kongsikan satu projek untuk kita semua. Projek Waqaf yang dianjurkan ole Tahfiz Darul Ulum, peluang untuk semua dermawan (tak payah tunggu kaya untuk menderma!). Di bawah ini saya kongsikan mesej dari rakan saya, yang menjadi wakil kepada projek ini: Sebagai ibubapa pelajar yang sedang menuntut di Sekolah Rendah Islam Integrasi Tahfiz Darul Ulum, kami begitu teruja ingin mengajak sahabat-sahabat yang sgt murah hati bersama-sama kami menyertai … [Read more...]

Boikot Israel, Boikot Yahudi, Boikot US, Boikot Bermusim

MC DONALD ISRAEL

Saya telah terbiasa dengan boikot sejak zaman kanak-kanak. Bila saja berlaku serangan besar-besaran terhadap Palestin oleh Israel, akan timbul gesaan untuk boikot. Boikot produk Israel. Dikembangkan lagi, boikot produk Yahudi. Dikembangkan lagi, boikot produk USA. Kembang lagi, boikot produk bukan Islam. Akhirnya menjadi sangat mengarut. Mana mungkin kita nak boikot produk bukan Islam? Sedangkan kita tiada produk yang akar umbinya dari orang Islam kita pun! Sudahnya tujuan boikot jadi keliru. … [Read more...]

Sponsor Anak Indonesia

OUR TOUCH

Sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelang ni, ramai yang tercari-cari lubuk nak menabung untuk saham akhirat (well, tabungan perlu buat setiap masa bukan ada masa tertentu, tapi just celebrate the culture OK). Our Touch ada satu channel untuk anda semua nak menyumbang kepada anak-anak yang memerlukan tabungan untuk pelajaran dan kelangsungan hidup mereka. Program Sponsor A Kid @ Yayasan Peduli Anak (Peduli Anak Foundation), Lombok Indonesia ini terbuka kepada semua warga Malaysia yang … [Read more...]

JEMPUTAN KHAS : Karnival Si Jantung Hati

karnival uitm

Saya sebagai penulis blog ini dengan segala hormatnya menjemput para pembaca blog My Super Kids untuk kita sama-sama memeriahkan Karnival Si Jantung Hati yang dianjurkan oleh mereka yang sukarela bagi membantu beberapa keluarga kepada anak-anak yang mengalami masalah jantung. Karnival ini dillhamkan oleh Baby Ibrahim, antara bayi yang glamour di kalangan para gentle-bither... yang juga mengalami masalah jantung, yang dikenalpasti pada minggu ke-2 kelahirannya. Maka... Si jantung hati... … [Read more...]

Save Je Jai

Saya tak pernah bertemu dengan beliau, mengenalinya cuma menerusi blog beliau. Mungkin beliau pun tak kenal saya kerana kurangnya pembabitan dalam dunia blogging sejak beberapa bulan yang lalu. Hehehe. Namun bila menerima berita yang mengejutkan dari sahabat kami, Eyriqazz tentang Abang Je Jai, oh memang sangat TERKEJUT dan TERPANA. Ini adalah kerana Abang Je Jai diberitahu sedang menghidap kanser paru-paru peringkat keempat T__T Sebenarnya hal ini pada mulanya dirahsiakan atas … [Read more...]

Baby Rayyan & Angah, Bertahanlah Sayang!

baby rayyan lukemia

Alhamdulillah, sesuatu perkara bila diperlakukan dengan baik, maka baiklah jadinya. Kini media sosial menjadi penghubung antara insan2 murah hati dengan insan2 yang memerlukan kemurahan hati itu. Saya kira kuasa media sosial ni lebih kuat dan lebih pantas. Maklumlah sekarang ni dunia di hujung jari. Saya nak sangat compile semua insan2 comel yang memerlukan bantuan kita, tapi disebabkan kekangan yang dihadapi, saya cuba yang terbaik untuk mereka. Comel kan? Gambar di atas saya dapat … [Read more...]