Di Mana Ayah Kauthar?

By | August 4, 2011

Berita yg diterima dari Ibu Kauthar semalam… Kehilangan Ayah Kauthar (Ithnin Ngadiman) awal pagi 2 Ogos 2011, jam 3.00 pagi di halaman rumah mereka di Alam Damai, Cheras.

Ayah Kauthar dikatakan keluar ke kereta untuk mengambil tafsir al-Quran, namun tak masuk semula, sehinggalah Ibu Kauthar keluar memeriksa 20 minit kemudian dan mendapati suaminya tiada dan pintu kereta terbuka.

Beliau tidak membawa apa2 dokumen, termasuk wallet, IC malah handphone pun tak bawa.

Sehingga sekarang belum ada sebarang klu tentang kehilangannya.

Sekiranya anda mempunyai maklumat tentang Ithin Ngadiman (gambar) minta hubungi Inspektor Radha 012-6052227, Ibu Kauthar (Salwa) 013-3101221 atau ibu beliau 016-3743248.

Doakan keselamatan Ithnin…

Category: MySuperKids Prihatin Tags:

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

20 thoughts on “Di Mana Ayah Kauthar?

  1. zaila

    moga dikuatkan semangat si isteri & semoga selamatlah segalanya..pelik juga kan..kena santau ke??

    Reply
    1. Mrs Unknown

      Astaghfirullah… jika beri komen,ingat2 lah hati orang yang terkena dan membaca semua ini. jgn taip benda2 mcm ni. jgn jadi orang yg tidak sensitif.

      Reply
  2. Pingback: Minta Bantuan - Orang Hilang! | yanmieonline.com

    1. Mrs Unknown

      bila org lain terkena musibah, elakkan kata “kesiannye”. jangan ingat, apa yg berlaku pada ‘manusia’ lain itu mustahil utk berlaku pada diri kita. Nauzubillah. Allah boleh uji sesiapa yg Allah suka.

      Reply
      1. mamaNoriz

        oh sorry,
        i agreed with Mommy Gee yg kesian tu in form of expression sbb simpati je… bukan sbb “mustahil” tu….jgn salah faham yea 🙂

        sapa lah kite utk menolak ujian Allah, cuma kena byk berdoa supaya dielakkan perkara buruk terjadi…

        sya hamba Allah yg lemah…
        apa pun, ujian allah mengikut kemampuan hambanya…
        mamaNoriz´s menulis tentang ..Spiderman hantu doyan…My Profile

        Reply
  3. Mommy Gee

    er..bila cakap kesian does not mean kita pikir menda tu mustahil jadik pada kita..it just means we sympathise with her..

    kami sekeluarga dan penduduk alam damai pray for his safety and safe return..hope the mystery will be solved soon and he will be back safe and sound.

    Reply
  4. ieda

    moga puan salwa banyak bersabar menghadapi dugaan ini…..
    sama2 kita berdoa agar Allah melindungi suami puan dan beliau dapat kembali ke rumah dengan segera.

    Reply
  5. zaila

    maaf kalau komen saya di atas boleh melukakan mana-mana pihak *istighfar*
    be me yang along kenal, saya memang jenis terburu-buru sket dalam bercakap (terbolas), takde niat pun nak melukakan mana-mana pihak..apa-apa pon, terima kasih kerana menegur ya cik Anon;)

    Buat ibu Salwa, bertabahlah..insya allah, semuanya selamat..
    zaila´s menulis tentang ..Deko Rumah : Manfaatkan Ruang Bawah TanggaMy Profile

    Reply
  6. Siti Salwa IbuKauthar

    Alhamdulillah, syukur to ALLAH..genap 3 hari akhirnya suami saya ditemui oleh seorang sahabat di sebuah masjid yang terdahulunya sudah saya dan sahabat2 terdekat periksa untuk mencari, tapi tak berjumpa…suami saya sihat alhamdulillah, cuma dalam keadaan keliru sedikit (keliru dari sudut masa)…terima kasih kalian….saya mohon ALLAH ganjarkan anda dengan jutaan khayr wa ajrun kabir..

    Terima kasih semua…saya sangat tersentuh dengan perhatian kalian yang sungguh saya tak duga…. T_T
    terima kasih atas ukhuwwah dan sokongan dari kalian….inshaALLAH akan saya memorikan secara terperinci pada saluran yang tepat…

    terbukti, bila kita bergantung harap hanya pada ALLAH….DIA akan cabut segala keresahan dan duka dalam sekelip mata…saya bersujud syukur atas kurniaan ini…Ramadhan ini adalah Ramadhan yang benar2 mentarbiyyah saya…

    saya mahu bertemu dengan anda semua, saudara dan sahabat yang ALLAH limpahkan dengan rahmat mawaddah dan rahmah…semua ini anugerah ALLAH…kita tak pernah bertemu namun anda begitu empathy dengan saya….terima aksih….walaupun tak memadai…saya tetap perlu menyebutnya…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge