Tag Archives: my super kids

Bagaimana Nak Download Fail di iPod, iPhone dan iPad

Saya telah menghantar satu fail kepada partner-partner bisnes saya. Namun ada antara mereka yang tak dapat buka, walaupun dah cuba berkali-kali. Malah ciba dengan gadjet lain pun tak dapat. Mereka itu adalah pengguna iPhone dan iPad. Gadjet-gadjet di atas, sebenarnya tak dapat nak download terus dari browser/email. Ada satu Apps yang perlu di-install untuk download… Read More »

Apa Sudah Jadi Dengan My Super Kids???

Saya menerima feedback dari seorang kipas-susah-mati My Super Kids. Katanya “Apa sudah jadi dengan My Super Kids? Dah makin kurang sentuhan keibuan” Opsss. Feedback itu membuat saya berfikir sejenak. Sentuhan keibuan yang bagaimana lah agaknya. Rasanya tatkala menyentuh keyboard ni saya masih lagi tetap seorang ibu yang bakal beranak 3. Apakah sentuhan keibuan di blog… Read More »

Kisah Sahabat Yang Cacat Kakinya

*Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf sekiranya penggunaan perkataan yang mengganggu perasaan sesetengah ibubapa yang istimewa. Ini adalah kisah seorang sahabat Rasulullah SAW, yang sangat kaya dan dermawan, namanya Amr Ibn al-Jamuh. Beliau adalah seorang yang mempunyai kecacatan di kakinya. Diriwayatkan hanya sebelah kakinya yang sempurna dan boleh digunakan sepenuhnya. Kisah ini saya titipkan agar… Read More »