Category Archives: Second Pregnancy

Penjagaan dan Penyusuan Bayi Pramatang

Biasanya kita akan mula bersedia untuk menyambut kedatangan orang baru (anak dalam kandungan), apabila kandungan dah mencecah 7 atau 8 bulan. Ini kerana secara secara amnya seorang manusia mengandung selama 9 bulan 10 hari, atau 40 minggu. Namun begitu, antara 7%-10% kelahiran adalah kelahiran pramatang, iaitu bayi yang lahir selepas minggu ke-24 dan sebelum minggu… Read More »

My Miracles

it has been a week since i left Hafiy with Tok Ma in KL. rindu??? mana boleh tak!!! everynite Mami kene tengok gamba2 Hafiy. pastu call Hafiy (ni Hafiy request, if tak, Hafiy tak senang duduk). since then, Adik started to move very actively (before this like lazy2 je). Mommy noticed that when we’re with… Read More »

Cerita Adik

kesian pulak kat Adik, lama tak stori pasal Adik kan. hehe. itula.. Adik diam je, Mami tak ada benda nak cerita. sedar tak sedar dah masuk 2nd trimester. tapikan… ha… tapikan… Adik ni memanglah… sejak2 masuk 2nd trimester baru la menunjukkan belang. – Mami dah tak selera makan nasik.– Mami makin moody dan ada perangai… Read More »

10 bulan & 11 minggu

alhamdulillah Hafiy dah 10 bulan, and still fully breastfeeding! bangga OK! 🙂 download wallace gromit in the curse of the were rabbit movie adik pun dah 11 minggu & Mami masih breastfeed abangnya. bangga jugak OK! 🙂 Hafiy tiba2 semalam berdiri sendiri and melangkah selangkah ke depan sebelum jatuh terduduk. oh sangat impress sebab he… Read More »

Bad Mommy Day

lately Mami dah kurang bagi perhatian pada Hafiy. sedihnya.. (hehehe) even weekend pun Mami spend time tidooo sepanjang hari, especially hari2 Mami berpuasa memang tak larat sangat. sampai Abi komen Hafiy asyik dengan Bibik aje. mandi dengan Bibik, makan dengan Bibik, main dengan Bibik…. oh Mami sangat2 tidak larat. sorry yer sayang… wild at heart… Read More »

On Daily Trip – Being Preggy is Not A Limit

it has been a week with no new entry from Mommy. it was a long, busy week. meddlesome office jobs, and dealing with early pregnancy fatigue, i need more sleep! when i decided to make a daytrip to KL on 4th July, it was somehow brought up debates, among my friends and even Abiy. Abiy… Read More »

The Answer

now we got the answer for all these…– low BP– sorenipples download harry potter and the order of the phoenix online – blur vision– etc. should we….– stay with MY SUPER CHILD, or divx on the line – move to MY SUPER CHILDREN, or download magnifique le online – create another MY SUPER CHILD 2???… Read More »