Sick Leave & Tag Compilation

By | December 2, 2008
this is my second week of sick leave. my gynae asked whether i wanted to stay in the hospital or at home. i choose home. huhuh. even if i have to endure the strong contraction every night and day. yes, it’s contraction that everywoman will experience prior and during childbirth. i was 27 week then, examined to have UTI (urinary tract infection). i had it during Hafiy time, but after taking the medicine, it was OK but this time, seemed like nothing change, and it’d getting worse.

hard to kill download

since weekend, everynight, EVERYNIGHT i’ll have that i-am-going-to-give-birth like contraction! it just reminiscing laying down on the labour room bed to give birth to Hafiy, last year. but this time i am on my own bed, with Hafiy by my side, and both of us ‘scream’. Hafiy is screaming for emem & lullaly and i am screaming to bear the pain. i told you it’s not a mild contraction… it’s enough to make me menggelupur.

since i am quite ‘free’ this morning, let’s pay the tags debt 😛

1. from Kak N

(1) What were you doing 5 years ago?
as a practical trainee at a gas plant in Kerteh.

(2) What were the 5 things on your to do list today?
1- sleep (i can’t sleep at night due to the unbearable pain..).
2- fetch Abiy at his office and to have lunch together.
3- sweep the floor.
4- do the dishes and all the things i couldn’t do last nite (due to the unbearable pain, i even couldn’t sit for dinner).
5- ‘try’ to call or see my gynae.

(3) What are 5 snacks that you enjoy?
1- popiah simpul kecik.
2- mister potato.
3- any sandwich biscuit.
4- dried fruits.
5- waffle cake.

(4) What are 5 things that you do if you were a billionaire?
1- buy a bungalow at Damansara Country Heights. hahahaha.
2- buy Google Inc.
3- buy Dell Inc.
4- buy YTL Corp.
5- buy other generating income companies those can make me become super billionaire. kah kah kah.

(5) What are 5 jobs you’ve had? and still doing ?
1- pekebun sayur.
2- driver.
3- engineer.
4- documentation executive.
5- ?????

2. From Dee Hidayah

1 minit yang lalu, apa anda buat?
three kings download free – minum air barli.

1 hari yang lalu, apa anda buat?
– tido.

1 hari lagi, apa anda akan buat?
– sambung tido lagi.

1 orang yang terakhir menelefon kamu?
– Kak Laily from office, asked about my subordinates’ claims.

1 makanan yang baru dibeli?
– biskut.

1 barang yang baru hilang?
– my desktop. tak hilang physically tapi dia dah meninggalkan dunia ini dengan selamat.

1 cerita yang baru ditonton?
– i am not single (baik i buat cerita sendiri).

1 hal yang terakhir digosipkan?
– tentang rakan2 KGB dengan Cheq.

1 kata yang ingin diluahkan?
– “Adik sabarlaa jangan la kuar sekarang & kat sini. jom kita kuar kat Prince Court ek”

1 buku yang sudah dibaca?
– Cashflow Quadrant.

1 penyakit yang sering datang?
– argh!

1 keinginan?
– nak duk umah sendiri dengan family yang bahagia ini…

3. From Sal


Bekas kekasih saya…sekarang sedang menduda sejak beliau bercerai dengan Erra Fazira.

Saya sedang mendengar… bunyi message masuk di handphone.

Mungkin saya patut…tido saja sekarang.

Saya suka belajar… dengan Abiy. Abiy cikgu yang bagus walaupun anak muridnya tak berapa bagus.

Sahabat baik saya…buku. hahaha. tipu saja.

Saya tak faham…..term-term dalam matapelajaran Fizik. sekarang pon kene belek buku balik.

Saya kehilangan…arah.

Ramai yang berkata…”bestnya minyak dah turun!” tanpa mengetahui impak yang besar di sebaliknya terhadap negara.

Makna nama saya…ialah seseorang yang memberi hutang dan mengenakan interest yang tinggi serta bole membunuh kamu juga, iaitu ALONG 😀

Cinta itu….hanya difahami oleh orang-orang yang bercinta je.

Di suatu tempat bernama …Kota Bharulah saya dilahirkan.

Saya akan cuba… bekerja dengan tekun dan bersungguh-sungguh demi negara!

Makna “selamanya”…. forever.

Handphone saya…adalah hadiah dari Abiy.

Saya paling meluat….dengan orang tu.

Bila saya bangun dari tidur….Hafiy dah bangun.

Party adalah… sesuatu yang konfem ada makanan.

Haiwan yang paling cute adalah…monyet kecik sebesar ibu jari.

Peringkat umur yang paling menyeronokkan adalah…belasan tahun sebab rasa dah besar tapi takde tanggungjawab hehehe.

Hari ini saya rasa sangat tension…sebab saya nak tidur.

Malam ini saya akan cuba… untuk tidak ememkan Hafiy sebelum tidur.

Saya betul2 inginkan… Adik lahir dengan sihat, cukup sifat & saya bole direct feeding dia immediately.

last boy scout the dvdrip download

Bila tengok muka kat cermin pagi tadi…saya masih cantik seperti biasa.

Shopping kompleks…yang paling saya suka kat Miri ialah Bintang Mall.

Makanan segera biasanya…jadi makanan ruji kami kat Airport.

Ayat2 terakhir pada orang… OK bye, assalamualaikum!

ok! mari kita pegi bedrest, Dik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge