Category Archives: Fourth Pregnancy

Tips Atasi Masalah Angin Ketika Mengandung

Masuk kandungan yang ini, dah 2 kehamilan berturut2 saya mengalami masalah angin sepanjang mengandung. Benda angin masa pregnant ni bukan main-main.. nak bernafas pun sangkut, tidur pun tak boleh lena. Masalah angin ketika mengandung ni kebanyakannya berpunca dari pemakanan. Pantang silap makan, angin satu badan. Macamana nak tahu makanan yang dimakan tu penyebab angin atau… Read More »

Pengalaman Check-Up Mengandung di Klinik Kerajaan vs Swasta

Dari anak pertama sampai anak ketiga memang tak pernah check-up mengandung di klinik kerajaan. Sebabnya….? Ramai orang kot. Kasi can lah kat orang lain. Lagipun semua tu dicover oleh company… jadi takdelah kisah pun pegi jumpa pakar mana-mana pun semua company tanggung 🙂 Bila masuk anak yang keempat ni, consider ke klinik kerajaan, bukanlah semata-mata… Read More »