Tips Atasi Masalah Angin Ketika Mengandung

ANGIN KETIKA HAMIL

Masuk kandungan yang ini, dah 2 kehamilan berturut2 saya mengalami masalah angin sepanjang mengandung. Benda angin masa pregnant ni bukan main-main.. nak bernafas pun sangkut, tidur pun tak boleh lena. Masalah angin ketika mengandung ni kebanyakannya berpunca dari pemakanan. Pantang silap makan, angin satu badan. Macamana nak tahu makanan yang dimakan tu penyebab angin atau tidak? Senarai di atas tu di antaranya. Lagi makanan yang saya pantang semasa mengandung ni ialah ubi. Tak … [Read more...]

Pengalaman Check-Up Mengandung di Klinik Kerajaan vs Swasta

Dari anak pertama sampai anak ketiga memang tak pernah check-up mengandung di klinik kerajaan. Sebabnya....? Ramai orang kot. Kasi can lah kat orang lain. Lagipun semua tu dicover oleh company... jadi takdelah kisah pun pegi jumpa pakar mana-mana pun semua company tanggung :) Bila masuk anak yang keempat ni, consider ke klinik kerajaan, bukanlah semata-mata sebab dah takde siapa nak cover,... tapi sebab klinik kesihatan kat sini kurang sikit sesaknya berbanding tempat lain (hasil survey … [Read more...]