“MySuperKids Emas” Oleh Google Suggest

By | February 16, 2011

Saje je taip kata kunci mysuperkids kat dalam Google Search box and agak surprise bila Google suggest “mysuperkids emas”. Dalam perasaan terkejut, rasa syukur sebab tak keluar perkataan “berlagak”, “sombong”, “macam bagus” etc, huhu.

Pada masa yang sama bangga la jugak sebab my own writing can make its own history, haha. Walaupun tadek la hebat mana pun but still, Google wokeh! The world’s most powerful search engine boleh recognise such little search keyword for this no-impactful blog?

4 artikel daripada blog ini rank top 4 dalam Google, dengan 5 lagi kalau tekan butang “plus”. Dan ada 6 tajuk “Harga Emas Makin Naik Tapi Kenapa MySuperKids Cakap Tak Bagus?” yang conquer first page; which explain pebenda yang orang carik. Artikel tersebut mungkin terlalu kontroversi sampai ada few visitors yang search “siapa sebenarnya mommy lyna”, huhu.

Percayalah, saya hanya insan biasa…
…yang mungkin sedikit luar biasa, haha

Dalam artikel “Apa Pekerja Malaysia Mahu (Selain Duit) by 2020” July tahun lepas, saya ada tulis “I personally enjoy usaha making a difference to one’s life from my knowledge/experience” dan salah satu topik yang bakal (atau cuba) saya ketengahkan ialah “Berkongsi cara mengurus wang ‘unconventional way’.

So happen that Pelaburan Emas salah satunya.

Berbillion kemaafan saya pohon sekiranya artikel tersebut mengguris mana-mana pihak. Memang bukan tujuannya untuk guris mana-mana perasaan. Ia sekadar pendapat yang pasti boleh silap. Saya sukakan “second opinion” dalam mengurus hal kewangan. Moga “second opinion” yang bermain di kepala saya ini boleh dijadikan panduan orang lain juga.

Dan, saya harap orang kita mampu berfikiran terbuka dalam menerima cadangan/hujah/komen yang mungkin kurang menyenangkan dalam membuat keputusan. Sudah tentu tak semuanya bagus dan banyak je yang hampeh. Cara nak bezakan yang bagus dengan yang hampeh tadek cara lain selain dengan ilmu.

Sebagus mana pun kita pasti ada orang yang jauh lebih baik/lebih bernas ideanya. But I just hope you enjoy this second opinion of mine…

Apology…

10 thoughts on ““MySuperKids Emas” Oleh Google Suggest

  1. edysyahrul

    saya diperkenalkan kepada blog puan oleh ‘hardcore’ pelaburan emas semasa pencarian saya mengenai pelaburan emas di internet. saya juga suka baca blog puan. pada saya, mereka yang kurang bersetuju itu mungkin terlalu emosi dengan pelaburan emas mereka. bagi saya, ia hanya satu lagi instrumen pelaburan yang boleh dipertimbangkan. tidak perlu terlalu taksub dengan sesuatu instrumen.

    pernah suatu ketika terlintas di fikiran, “wah, bukan main lagi Mommy Lyna ni.. ganazzz!!”

    teruskan menulis!!
    edysyahrul´s menulis tentang ..Public Mutual umum agihan untuk dana PIOGFMy Profile

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      eh, i ni lemah lembut orangnya tau…
      cuma tegas sikit mungkin?

      Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      haa, meh cni 1kg gold bar. my gold collection makin berkurang plak tu lately…

      Reply
  2. Coffee Mama

    One of the reason I keep coming back to your blog is because of your article on property & investment, senang nak faham untuk orang2 macam I ni 🙂

    p/s: macam misteri je mommy lynna bila ada orang cari keyword “siapa sebenarnya mommy lynna”….hehe
    Coffee Mama´s menulis tentang ..Job Interview Tips- First ImpressionMy Profile

    Reply
      1. sue

        agree with coffee mama. Dulu kalau orang bercerita pasal property & investment saya tak minat langsung sbb rasa semua tu complicated. Tapi skrg persepsi saya dah berubah. kalau pi bookstore mesti jenguk2 buku investment yg menarik. Kalau dulu pandang pon tak!

        So, bila plak next article pasal investment? Cerita pasal unit trust bleh tak? Ada orang beriya2 promote pasal guna duit KWSP untuk beli unit trust. Bleh plak request yer..Hehee..
        sue´s menulis tentang ..BENGANG dengan servis CIMB BANKMy Profile

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge