Tag Archives: tips beli rumah

Tips Nak Beli Rumah Pertama

Rumah adalah keperluan asas bagi manusia (kita ada 4 keperluan asas : air, udara, makanan dan tempat tinggal). Bila kita mempunyai kesemua 4 perkara ni, alhamdulillah, hidup kita dah cukup lengkap dah. Cuma, kita mesti nakkan yang terbaik dalam 4 benda tu – air bersih, udara bersih, makanan berzat dan tempat tinggal yang selesa. Bila… Read More »

Rumah Nilai, Rumah Rawang & Rumah Bukit Beruntung Berbaloi?

Yeah, jom kita tengok jika rumah Nilai, rumah Rawang & rumah Bukit Beruntung berbaloi. Jika anda masih belum baca artikel yang lalu, harap maklum bahawa ini adalah sambungan kepada kisah rumah Nilai, rumah Rawang & rumah Bukit Beruntung yang sering dikaitkan dengan “tadek Wang, Nilai & Untung” (klik sini). Rumah Nilai Rumah di Nilai kini… Read More »

Beli Rumah Cash Menguntungkan Kalau…

Beli rumah cash memang lebih menguntungkan daripada guna pinjaman bank kalau kena tempatnya. Dalam artikel sebelum ni pasal Beli Rumah Tunai Merugikan, anda mesti ada terfikir kalau ada duit sekali pun, lebih baik beli rumah guna pinjaman. Mana taknya, kalau simpan dalam Tabung Haji (wic considered almost low risk @ medium return) saja dah boleh… Read More »

9 Tips Membeli Rumah Sebagai Pelaburan PALING Menguntungkan

Tips membeli rumah ini sangat berguna jika anda merancang untuk pelaburan hartanah. Namun, mungkin tak practical jika beli untuk duduk sendiri. Sebabnya, beli untuk duduk ni can be with no reasons except emotional attachment… Tips Membeli Rumah #1: Accessibility Jualan kenderaan semakin hari semakin banyak. Akibatnya, jalan boleh jem teruk especially rush hour. Justeru, kawasan… Read More »