Tag Archives: rezeki

How to Measure Excellence in Children?

Rentetan dari a new topic in MSK Forum. (If you are yet to register, please do so, who knows your input is very much needed by mommies in that discussion). How do and how should we measure excellence? Especially for little kids like ours. At school, we have so-called standard measurement, by how many A’s… Read More »

Are You Ready to Breastfeed?

Breastfeeding, to me, is easy, mudah lagi memudahkan, but it takes lots of sacrifices, and times, and tears as well. Hehe. To breastfeed or not… itu pilihan masing-masing kan. Over ke tak over ke, itu pun pilihan masing-masing. Ada orang senyap2 je, dan ada orang suka show-off (macam saya). Tapi tak salah kan show off… Read More »

Cerita Adik

kesian pulak kat Adik, lama tak stori pasal Adik kan. hehe. itula.. Adik diam je, Mami tak ada benda nak cerita. sedar tak sedar dah masuk 2nd trimester. tapikan… ha… tapikan… Adik ni memanglah… sejak2 masuk 2nd trimester baru la menunjukkan belang. – Mami dah tak selera makan nasik.– Mami makin moody dan ada perangai… Read More »

7 Habits of A Highly Effective Nursing Mom

mula2 sekali Mami tukar paradigma pemikiran kepada “SAYA BOLEH!” walaupun ramai org2 keliling kita yg gagal. so what? ramai orang pegi audition AF ok tp berapa belas orang je yg bole masuk [hehe, apsal bg contoh AF plak ni]. tapi dalam konsep ni, macam rezeki ALlah la.. bukan one cake for all tapi setiap orang… Read More »