Tips Jimat Makanan Halal & Murah di Australia

MASUK AUSTRALIA

Tips ni khas untuk kalian yang tengah plan atau dah beli tiket ke Australia buat pertama kali. Bila kita jalan di tempat orang ni, bab makanan adalah antara perkara yang paling kita kena fikir, betul tak... Maklumlah bagi Muslim tak boleh nak makan sesuka hati sesedap rasa. Halal, itu kewajipan. Dan harga pun haruslah tidak melampaui batas kan... Tapi kalau hari2 nak makan luar, lagi2 lah dengan perut Malaysia ni. Bawak pulak satu family.. memang ada potensi kopak di bahagian makanan … [Read more...]

Itinerary 4 Hari di Melbourne

HOTEL PHILLIP ISLAND

Alhamdulillah kembara singkat kami di Melbourne, Australia berakhir jua. Ini sebenarnya sebuah pengembaraan yang last-minute-plan. Tiket dah beli lama (offer MAS) tapi dek kerana banyak sekali komitmen yang perlu dibereskan, kami hanya membuat segala booking sehari sebelum bertolak. Bayangkanlah dengan musim panas lagi, Melbourne White Night lagi... namun alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar.  Di sini saya nak kongsikan itinerary selama 4 hari kami di Melbourne. Hari 1 Tiba di … [Read more...]