Category Archives: Shopping with Super Kids

4 Tips Shopping Groupon Supaya tak Kena SCAM

Groupon ni syarikat besar di US, public listed lagi. Tapi masih ada pengguna yang tak percayakannya setelah ada pembeli-pembeli voucher Groupon yang complaint, dah beli tapi tak boleh redeeem pun atau pun tiba-tiba ada bayaran tambahan dikenakan. Website yang menawarkan voucher diskaun di Malaysia kini sangat meriah seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan; e.g. MilkADeal,… Read More »

Suamiku Gila Groupon!!!

In case kalau ada yang tak tahu Groupon tu apa, ia adalah syarikat yang banyak menawarkan produk, makanan atau perkhidmatan pada harga diskaun; setinggi 99%! Nak tahu, jom tengok sendiri di http://www.groupon.my/ dan pilih lah mana-mana negeri berkaitan. It all started lepas dapat kunci to our new MPV. Somehow & somewhere, our MPV pun warna putih… Read More »

Ikhtiar Mengelakkan Koyak Perineum Sewaktu Bersalin

Lumrah bagi ibu bersalin normal mengalami koyakan di bahagian perineum, samada secara semulajadi atau digunting oleh bidan/gynae/jururawat (episiotomi). Episiotomi adalah praktis biasa dalam perbidanan di rantau ini. Walau bagaimanapun, terdapat bidan yang mahir mengendalikan hal ini dan dapat mengampu bahagian itu dengan baik agar tidak berlaku koyakan. Antara langkah2 yang boleh dilakukan oleh ibu hamil… Read More »

Ikea Daily Deals, Tempat Shopping Akhir Tahun

Ikea ni rasanya hampir semua orang (middle class maybe?) kenal kot, dan hampir semua orang (middle class) kalau kata nak shopping barang-barang rumah, ramai la juge yang sebut-sebut tentang Ikea. Walaupun di Malaysia store-nya cuma ada sebuah di Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor, tapi kadang2 orang dari jauh pun singgah2 juga. Ikea ni rasanya semua… Read More »