Suamiku Gila Groupon!!!

By | December 30, 2011

In case kalau ada yang tak tahu Groupon tu apa, ia adalah syarikat yang banyak menawarkan produk, makanan atau perkhidmatan pada harga diskaun; setinggi 99%! Nak tahu, jom tengok sendiri di http://www.groupon.my/ dan pilih lah mana-mana negeri berkaitan.

It all started lepas dapat kunci to our new MPV. Somehow & somewhere, our MPV pun warna putih (pearl white katanya); mungkin bagi melengkapkan koleksi Apple rumah ni yang putih-putih belaka. HaHa~. As you know la warna putih ni, perlukan lebih perhatian. Jika tidak, kereta baru pakai tak sampai setahun tapi cat macam dah 10 tahun jemur, HuHuHu…

Maka bermula lah suamiku tercari2 mana nak buat auto-detailing (wash, polish, wax, bla… bla… bla…). Nyaris2 nak sign up dengan Cars International membership sebab boleh dapat diskaun wax (80% less) dan kalau basuh MPV flat rate RM10 (tempat lain basuh MPV ade extra charge; RM14-RM25). Lebih-lebih lagi plan asal nak basuh setiap minggu, wax setiap bulan & polish setiap 6-bulan.

Warna putih kan~

Just before he sign up membership tu, terjumpa dengan Groupon. Kebetulan dia jumpa satu offer ni (wash, polish etc) for only RM65. Apa lagi, terus beli. Dan entah macamana juga ada sahaja offer berkaitan penjagaan kereta ni setiap bulan. Maka hasrat nak sign up membership pun terbantut sampai sekarang. Maka bermula lah era Groupon…

Satu benda yang membuatkan Groupon agak ketagih ialah ia sangat mudah digunakan di Mobile phone; in my case, iPhone ler. In fact, semua deal yang kami beli melalui Groupon adalah menerusi iPhone. Kami lebih selesa membeli menerusi iPhone daripada komputer sebab jauh lebih mudah dan memudahkan.

Berikut sedikit screenshot nak menggambarkan betapa senangnya laa nak pakai Groupon ni.
groupon

Dengan adanya Groupon, ia membantu kami explore benda2 yang tak pernah tahu pun sebelum ni mainly sebab sangkaan yang ianya mahal.

Sebelum ada MPV, memang kami tak pernah kenal pun polish ke, wax kereta ni; harap ade partner je business Spa Kereta (Bling Auto Care). Tapi sekarang, basuh kereta memang setiap 1-2 minggu (kereta dulu nak basuh sebulan sekali pun payah) & wax kereta setiap bulan; polish tu baru buat sekali sebab belum lepas jangka masa 6 bulan lagi.

Kalau makan, memang tak berani nak cuba restoran atau cafe yang dampak ekslusif sebab takut harganya di luar jangkauan. Dengan adanya Groupon, saya merasa la jugak 4-course Arabic meal kat Hadramawt. Dan kami sekeluarga will be going to Sime Darby Convention Center (SDCC) for so called International Dinner Buffer. Yippi! TQ kepada suami saya kerana menjadi hantu Groupon sekarang.

Cukup dulu buat masa sekarang. Next, I’ll be sharing some Groupon Tips. Nak tak?

8 thoughts on “Suamiku Gila Groupon!!!

  1. Ibu Emir

    oh, mira memang dah hantu Groupon dah!! and mira pun ade beli dinner sekali dekat Sime Darby..

    Reply
  2. mrs adam

    setuju.beli kupon ngan website seperti Groupon,MAD,everyday.com,Dealmates.com,boleh makan tempat mahal,leh buat photoshoot murah dll.hehehehe

    Reply
  3. MammaSun

    Abang saya pun gila groupon dan sewaktu dengannya…. Huhu… Best2 ada pakej spa utk mama dan pakej mandi kereta utk papa….

    Reply
  4. Rai

    memang tak pernah try lagi groupon ni.. takut kena tipu pun ada.. nak check macam ala2 malas…hahaha..

    husband kita cuci kereta+polish 2 minggu sekali..sebab excited dengan cuci kereta baru tu..dah setahun pakai tak habis2 pulak tu..jimat..nak kena rajin je lah 😀

    Reply
  5. nadey

    mmg berhantu poon…. mcm2 dah beli jgk…. 1st skali beli pakej spa 😉 and paling best beli tiket lion king 3D utk 2org siap ade popcorn skali diskaun 50% tu!!!! mmg berbaloi…. 😉

    bukan groupon jer tau… ade jgk milkadeal, mydeal, i love diskaun & madness deal!!! sume telah ku subscribe! so tiap ari masuk akt emel… hehe

    selamat bersoppin online!!! 😛

    Reply
  6. laila

    ahkak tengah mencoba2 ni.. tp lebih giler kepada MYDEAL… hehehe.. service pun mantoppp wpun cuma rm15 gi facial…:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge