Category Archives: Relationship

Tips Menjadi Pasangan Sweet Tahap Diabetes Mellitus

Sekarang ni banyak drama di TV yang menayangkan pasangan yang nampaknya sangatlah sweeeet, orang kata kalau tengok tu boleh jadi diabetes. Betul ke benda-benda tu cuma ada dalam drama je? Yang kat luar ni, jauh panggang dari api. Sebenarnya kan.. boleh, boleh sangat nak jadi pasangan yang sweet-sweet di alam realiti ni. Baru kahwin ke,… Read More »

Kalau Suami Dah Tak Suka…

Kalau suami dah tak suka… sebagai isteri, perlu buat apa? Kalau suami tak suka dengan masakan kita, haruslah sebagai isteri, kita kena cuba masakan baru, resepi baru, atau belajar masak. Kadang tu bukanlah apa pun, buka  kita tak reti masak, tapi mungkin dia nak ubah selera nak rasa masakan lain. Kalau suami kata dah tak… Read More »

Cerita Lucu Suami Isteri

MADU TIGA Seorang suami berbual dengan isterinya, lalu keluarlah topik ini… Suami : Mah, seorang lelaki ni sebenarnya kena kahwin tiga, barulah lengkap isterinya. Isteri : Kenapa pula macam gitu bang? Suami : Cuba Mah terjemahkan ni ke bahasa Inggeris. Satu is? Isteri : One. Suami : Dua is? Isteri : Two. Suami : Tiga… Read More »

Apa Nak Buat Bila Suami Mula Curang

Sebut tentang suami curang, memang kita nak minta dijauhkan lah ya. Naudzubillahi min zalik. Semoga rumahtangga yang kita bina dijauhkan dari ujian sebegitu… Tapi ni saya nak kongsi beberapa tips yang mungkin boleh dijadikan teladan. 1. Jangan tuduh suami curang Jangan! Minta jauh, kalau rasa suami lain macam, siasat dulu, tanya elok2.. jangan cepat keluar… Read More »

Kisah Sebenar di Sebalik Surat Mah Kepada Abang

Meletup blog dan mailbox saya harini. Siap ada yang tanya – kisah Cik Mah tu kisah hidup saya ke? Tak kurang juga yang bertanya kebenaran kisah yang disiarkan oleh Sinar Harian. Ada juga spekulasi yang kisah dalam Sinar Harian pun sumbernya dari saya. Mah tu tentulah bukan saya.. dan saya pun tak tahu betul atau… Read More »

Ayah Saya

Saya jarang bercerita tentang ayah saya di blog. Bukan saya tak bangga dengan ayah saya, tapi saya ni tak suka nak cerita2 sangat tentang hal2 peribadi, termasuk keluarga saya di sini 🙂 Sampaikan beberapa teman blogger pernah bertanya tentang keluarga saya, sebab saya tak pernah bercerita tentang mereka 😀 Ayah saya ialah seorang kakitangan kerajaan… Read More »