Breastfeeding Desire with MySuperKids & Chantek-Chantek

by Mommy Lyna on April 15, 2009 · 52 comments

Contest lagi! Hmm.. susah sangat nak pilih winner untuk contest lepas. Sampai kena pakai juri SMS. Tahniah kepada yang menang, yang tak menang, jangan serik ye! Semua pemenang, cuma 3 orang tu je yg bertuah dapat CNC :D

Seronok juga contest2 ni kan. Boleh rapatkan hubungan sesama bloggers.

Disebabkan contest yang lepas durationnya sekejap (seminggu lebih je), kali ni kita panjangkan (lebih sebulan) dan cara memilih winner pun kita tukar sebab para juri pening kepala bila semua participants hebat-hebat belaka :D

This time, MySuperKids with collaboration dengan Chantek-Chantek, are organizing a contest, special for breastfeeding moms, ex-breastfeeding moms, breastfeeding mom wannabes and anybody who supports breastfeeding!

Senang je. Just SHARE YOUR DREAM. Dream about…? Share your dream NURSING WEAR atau BAJU MENYUSU idaman anda. Senang kan? Just dig out apa yang terpendam di dalam hatimu itu. Maybe sekarang susah nak dapatkan nursing wear yang sesuai dan menarik harti, so, mari kita berangan!

How to participate?

  1. Tempekkan banner ini di mana-mana bahagian dalam blog anda (Jika anda ada blog). Dalam entry tu ke, sidebar ke, footer, header, mana-mana je lah.

    Copy & paste code di bawah untuk tempek (tekan alt+a then right click-copy untuk senang) 
     
  2. Buat satu entry khas untuk menceritakan tentang your dream nursing wear. Tajuk ikut suka. Tak perlu title “ MSK Contest” or such.
  3. Anda boleh ‘mempersembahkan’ nursing wear impian anda dengan kreatif, seperti menempek gambar, scan, lukis, dan sebagainya.
  4. Mungkin nursing wear idaman anda masih belum dicipta, so, ‘ciptakan’ impian anda di sini :D
  5. Anda juga boleh menulis tentang nursing wear yang anda dah pakai/dah ada orang pakai.

Syarat-syarat penyertaan

  1. Terbuka kepada semua. Tidak mengira jantina atau status. Sama ada anda BF atau tidak.

  2. Jika anda takde blog tapi berminat nak sertai, anda boleh emailkan pada saya di ruangan CONTACT di atas, insya-Allah saya akan publishkan :)
  3. Tulis entry dalam BM atau BI sahaja.

How to win?

  1. Berdasarkan vote yang akan dilancarkan di MySuperKids as soon as tarikh tutup diumumkan.
  2. Anda juga boleh mengutip vote di blog anda dan pengadil akan mengambil kira bilangan vote di blog anda+vote di MySuperKids. Contoh free web voting poll yang anda boleh gunakan ialah seperti :
    http://polldaddy.com,http://www.addpoll.com, http://www.poppydog.com/prod/poll.jsp, http://sitegadget.com dan macam2 lagi.
  3. Untuk adil pada semua orang, undian dalam blog anda perlu bermula pada tarikh yang ditetapkan oleh MySuperKids (10Mei 2009).
  4. Undian dibuka kepada sesiapa saja termasuk suami, kakak, abang, mak, anak mahupun diri anda sendiri. Ketua kampung pun boleh undi.
  5. Anda boleh gunakan banner di bawah untuk meraih undian di MySuperKids (sila tempek bermula 1 Jun 2009 sahaja).

Copy & paste code di bawah utk tempek

3 entry yang menerima vote terbanyak bakal menerima set aksesori eksklusif tajaan Chantek-Chantek!

Tarikh tutup penyertaan & mula voting di MSK : 1 Jun 2009
Tarikh anda boleh mulakan voting di blog : 10 Mei 2009
Tarikh tutup voting : 13 Jun 2009

Don’t forget your confirm your participation by informing me ya.

Tunggu apa lagi. Jom share your dream!

Kalau tak suka masuk contest/takde hingin nak menang/tak minat vote2 ni pun sila la share jugak. Maybe we can learn somthing new ke. Afterall, boleh bina silaturrahim sesama bloggers :D

{ 47 comments… read them below or add one }

yatie chomeyl April 15, 2009 at 8:43 am

wah2x ada contest baru..kena start perah otak dulu nih cari idea…hik3x…good idea tentukan pemenang thru vote… :)

Reply

Mommy Lyna April 15, 2009 at 10:14 am

hehehe. perah jgn tak perah :)

Reply

UMMI Hanie April 15, 2009 at 9:54 am

yeyeay …ade contest lagi !

insyaAllah akan masyukk….

thanx ya

Reply

Mommy Lyna April 15, 2009 at 10:15 am

hihihi. sila la masuk :)

Reply

azza April 15, 2009 at 9:58 am

ala..kite x bfeeding.. boleh ker masuk contest ni? huhu

Reply

Mommy Lyna April 15, 2009 at 10:15 am

bole boleh

tadak hal punye :D

jomla masuk ramai2 :D

Reply

ayuarjuna April 15, 2009 at 10:09 am

bagusla mommy lyna nih…

huishh nak design apa yek…kena design n test dulu nih…
huhu

Reply

Mommy Lyna April 15, 2009 at 10:16 am

hehehe. takpe design banyak2 pun takpe :D

Reply

mama emma April 15, 2009 at 3:54 pm

huh… nak kene masuk nie.. mcm best je…

nak kene tunggu idea mari dulu aaa.. baru entry kenchang!! huhu..

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 8:20 am

yaaahh akan kutunggu idea itu mari!!! :D

Reply

zuhaini April 15, 2009 at 4:01 pm

menarik ni.. :)

**mommy lyna, awat tak bubuh gambar kat avatar…? cute sikit! :)

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 3:38 pm

ha? avatar ye? hehe. cadangan bagus tu ;)

Reply

kakyong April 15, 2009 at 4:09 pm

salam mommyLyna
kakyong tak pandai la bab reka2 ni.. tapi I support this idea.. nanti kakyong tolong promo di blog kakyong… orait.!!

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 3:38 pm

salam kakyong

worait! dialua2kan!

Reply

Kak Anie April 15, 2009 at 4:36 pm

Salam lyna….

Macam2 contest sekarang ye…hehehe…tapi akak tak pandai merekacipta lah…

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 3:39 pm

salam kaklady,

tu lah sekarang musim contest kot hehe.

Reply

Hanz April 15, 2009 at 5:24 pm

Thank you Mommy Lyna. Best contest ni. pernah buat wish list nursing wear in my blog satu ketika dulu tapi tak pernah dapat nursing wear tu…hu, hu…
Ini chance boleh create nursing wear, memang nak perah otak kasi gempak!

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 3:42 pm

haaa buat kasik gempakkk!!!!

Reply

farah April 15, 2009 at 5:25 pm

waaah mencabarnye contest ni……

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 3:42 pm

ape lagil, sahutlah cabaran ;)

Reply

Hanz April 15, 2009 at 5:37 pm

Nak kasi tahu dah tempek banner mula2 sekali tu in my blog. :P

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 3:44 pm

dah tengok :D

tengah tunggu manakah design impian itu dengan penuh kesabaran :D

Reply

m-i-o April 16, 2009 at 2:52 pm

owh, ini seronok! kalo baju impian mak itu bleh dijadikan realiti lagi bagus. nnti mak karang-mengarang wokeh. *kenyit2 mata*

Reply

Mommy Lyna April 16, 2009 at 3:45 pm

yeah yeah

karnag jgn tak karang :D

(menunggu 1st entry pasla ni heheh)

Reply

cikJeela April 16, 2009 at 4:07 pm

walopon dh x BF lg, tp tetap jua nk join ini contest.. kene perah keringat neh.. hahaha!! tungguuuuuuuuuuuuu =P

Reply

Mommy Lyna April 19, 2009 at 11:39 pm

perah jgn tak perah! :D

Reply

fid April 17, 2009 at 4:48 pm

leh wat banyak2 entry ka?
ke satu ja?

Reply

Mommy Lyna April 19, 2009 at 11:41 pm

boleh. 20 pun takpe. :D

Reply

liza April 18, 2009 at 11:53 am

salam kenal lyna..wah menarik contest ni..akan ku join..nak mintak izin add link kat web saya..tgh perah2 otak ni..:)

Reply

Mommy Lyna April 19, 2009 at 11:43 pm

salam kenal Liza,

join la. link la :)

perah jgn tak perah ;)

Reply

UmmiKhayra April 20, 2009 at 10:24 am

Salam Mommy Lina…

Wah… contest design2 ke? hehehehhe nak join2.. kene bertafakur dulu ni nk wat cemana… =P

Reply

Mommy Lyna April 20, 2009 at 4:03 pm

salam UmmiKhayra,

hehe sila sila join

**susah sgt ke ek? hihi. igtkan simple je :P

Reply

Molly April 21, 2009 at 3:53 pm

Hi Mommy Lina,

Check out my blog entry:
http://secondtimeparenthood.blogspot.com/2009/04/my-love-for-nursing-wear.html

Thanks for the contest fun!

Reply

mama qaisara April 22, 2009 at 2:54 pm

hai mommy lina,

saya dh publish entry…checkla ye..

http://ajournalofmybaby.blogspot.com/2009/04/nursing-wear-idamanku.html

harap murah rezki anak saya.. :)

Reply

Hanz April 27, 2009 at 11:39 am

Mommy Lyna,

Saya dah buat entry. Check here please:-
http://thehoneybunch.blogspot.com/2009/04/my-kind-of-nursing-wear.html

TQ!

Reply

farah April 28, 2009 at 11:49 am
UmmiKhayra May 6, 2009 at 11:38 am

Heheheheh Akhirnya.. Siap entry tuk masuk contest nih
Sila klik di sini ye..

http://little-khalifah-and-us.blogspot.com/2009/04/nursing-wear-or-nursing-room.html

TQ

Reply

Ummi Hanie May 7, 2009 at 1:01 am

eh ehh..ade time lagi laa..engatkan dah tutop ..wait 4 my posting ok Mommy Lina …

Reply

Mommy Lyna May 7, 2009 at 11:09 am

mari2 pakat masuk lagi :D

Reply

zuhaini May 7, 2009 at 4:16 pm

saya dah buat satu entry!

http://www.my-alia.com/2009/05/on-my-dream-nursing-wear.html

tp nak tanya..

vote di blog yg start 10 mei tu..

vote apa ya..? readers vote which nursing wear yg dia suka ke..? :)

Reply

Ummi Hanie May 7, 2009 at 11:20 pm

I’m againnn …

Finally here’s my entry link ;

http://ummi-hanie.blogspot.com/2009/05/my-dream-nursing-wear-contest-entry.html

dont forget to spy2 yah . . . ;)

Reply

fid May 9, 2009 at 4:07 pm

i nak wat 20???hahahahhahaa

Reply

nadnye May 11, 2009 at 9:07 am

I will vote for my friends…. design cun2..

Reply

yah May 16, 2009 at 12:44 am

Lyna,
K’yah dah join contest ni.Akhirnya berjaya jugak buat entry pasal nursing wear ni.Check di http://c9h9y9.com/yah/?p=537.TQ coz buat contest mcm ni.

Reply

Sherry May 23, 2009 at 11:12 am

I am taking part, blogged at http://anothercontest.blogspot.com/2009/05/my-dream-nursing-wear-contest.html

banner left bar :)

contest ni open to everyone?

Reply

Mommy Lyna May 24, 2009 at 10:08 pm

yes dear,

open to eveyone :)

Reply

wawa May 28, 2009 at 6:06 pm

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 5 trackbacks }

Previous post:

Next post: