Breastfeeding Desire with MySuperKids & Chantek-Chantek

By | April 15, 2009

Contest lagi! Hmm.. susah sangat nak pilih winner untuk contest lepas. Sampai kena pakai juri SMS. Tahniah kepada yang menang, yang tak menang, jangan serik ye! Semua pemenang, cuma 3 orang tu je yg bertuah dapat CNC πŸ˜€

Seronok juga contest2 ni kan. Boleh rapatkan hubungan sesama bloggers.

Disebabkan contest yang lepas durationnya sekejap (seminggu lebih je), kali ni kita panjangkan (lebih sebulan) dan cara memilih winner pun kita tukar sebab para juri pening kepala bila semua participants hebat-hebat belaka πŸ˜€

This time, MySuperKids with collaboration dengan Chantek-Chantek, are organizing a contest, special for breastfeeding moms, ex-breastfeeding moms, breastfeeding mom wannabes and anybody who supports breastfeeding!

Senang je. Just SHARE YOUR DREAM. Dream about…? Share your dream NURSING WEAR atau BAJU MENYUSU idaman anda. Senang kan? Just dig out apa yang terpendam di dalam hatimu itu. Maybe sekarang susah nak dapatkan nursing wear yang sesuai dan menarik harti, so, mari kita berangan!

How to participate?

  1. Tempekkan banner ini di mana-mana bahagian dalam blog anda (Jika anda ada blog). Dalam entry tu ke, sidebar ke, footer, header, mana-mana je lah.

    Copy & paste code di bawah untuk tempek (tekan alt+a then right click-copy untuk senang) 
     
  2. Buat satu entry khas untuk menceritakan tentang your dream nursing wear. Tajuk ikut suka. Tak perlu title β€œ MSK Contest” or such.
  3. Anda boleh β€˜mempersembahkan’ nursing wear impian anda dengan kreatif, seperti menempek gambar, scan, lukis, dan sebagainya.
  4. Mungkin nursing wear idaman anda masih belum dicipta, so, β€˜ciptakan’ impian anda di sini πŸ˜€
  5. Anda juga boleh menulis tentang nursing wear yang anda dah pakai/dah ada orang pakai.

Syarat-syarat penyertaan

  1. Terbuka kepada semua. Tidak mengira jantina atau status. Sama ada anda BF atau tidak.

  2. Jika anda takde blog tapi berminat nak sertai, anda boleh emailkan pada saya di ruangan CONTACT di atas, insya-Allah saya akan publishkan πŸ™‚
  3. Tulis entry dalam BM atau BI sahaja.

How to win?

  1. Berdasarkan vote yang akan dilancarkan di MySuperKids as soon as tarikh tutup diumumkan.
  2. Anda juga boleh mengutip vote di blog anda dan pengadil akan mengambil kira bilangan vote di blog anda+vote di MySuperKids. Contoh free web voting poll yang anda boleh gunakan ialah seperti :
    http://polldaddy.com,http://www.addpoll.com, http://www.poppydog.com/prod/poll.jsp, http://sitegadget.com dan macam2 lagi.
  3. Untuk adil pada semua orang, undian dalam blog anda perlu bermula pada tarikh yang ditetapkan oleh MySuperKids (10Mei 2009).
  4. Undian dibuka kepada sesiapa saja termasuk suami, kakak, abang, mak, anak mahupun diri anda sendiri. Ketua kampung pun boleh undi.
  5. Anda boleh gunakan banner di bawah untuk meraih undian di MySuperKids (sila tempek bermula 1 Jun 2009 sahaja).

Copy & paste code di bawah utk tempek

3 entry yang menerima vote terbanyak bakal menerima set aksesori eksklusif tajaan Chantek-Chantek!

Tarikh tutup penyertaan & mula voting di MSK : 1 Jun 2009
Tarikh anda boleh mulakan voting di blog : 10 Mei 2009
Tarikh tutup voting : 13 Jun 2009

Don’t forget your confirm your participation by informing me ya.

Tunggu apa lagi. Jom share your dream!

Kalau tak suka masuk contest/takde hingin nak menang/tak minat vote2 ni pun sila la share jugak. Maybe we can learn somthing new ke. Afterall, boleh bina silaturrahim sesama bloggers πŸ˜€

52 thoughts on “Breastfeeding Desire with MySuperKids & Chantek-Chantek

  1. yatie chomeyl

    wah2x ada contest baru..kena start perah otak dulu nih cari idea…hik3x…good idea tentukan pemenang thru vote… πŸ™‚

    Reply
  2. UMMI Hanie

    yeyeay …ade contest lagi !

    insyaAllah akan masyukk….

    thanx ya

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      bole boleh

      tadak hal punye πŸ˜€

      jomla masuk ramai2 πŸ˜€

      Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      hehehe. takpe design banyak2 pun takpe πŸ˜€

      Reply
  3. mama emma

    huh… nak kene masuk nie.. mcm best je…

    nak kene tunggu idea mari dulu aaa.. baru entry kenchang!! huhu..

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      yaaahh akan kutunggu idea itu mari!!! πŸ˜€

      Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      ha? avatar ye? hehe. cadangan bagus tu πŸ˜‰

      Reply
  4. kakyong

    salam mommyLyna
    kakyong tak pandai la bab reka2 ni.. tapi I support this idea.. nanti kakyong tolong promo di blog kakyong… orait.!!

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      salam kaklady,

      tu lah sekarang musim contest kot hehe.

      Reply
  5. Hanz

    Thank you Mommy Lyna. Best contest ni. pernah buat wish list nursing wear in my blog satu ketika dulu tapi tak pernah dapat nursing wear tu…hu, hu…
    Ini chance boleh create nursing wear, memang nak perah otak kasi gempak!

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      dah tengok πŸ˜€

      tengah tunggu manakah design impian itu dengan penuh kesabaran πŸ˜€

      Reply
  6. m-i-o

    owh, ini seronok! kalo baju impian mak itu bleh dijadikan realiti lagi bagus. nnti mak karang-mengarang wokeh. *kenyit2 mata*

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      yeah yeah

      karnag jgn tak karang πŸ˜€

      (menunggu 1st entry pasla ni heheh)

      Reply
  7. cikJeela

    walopon dh x BF lg, tp tetap jua nk join ini contest.. kene perah keringat neh.. hahaha!! tungguuuuuuuuuuuuu =P

    Reply
  8. Pingback: Hafiy and His Dinosaurs

  9. Pingback: Deplorable State of Breastfeeding

  10. liza

    salam kenal lyna..wah menarik contest ni..akan ku join..nak mintak izin add link kat web saya..tgh perah2 otak ni..:)

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      salam kenal Liza,

      join la. link la πŸ™‚

      perah jgn tak perah πŸ˜‰

      Reply
  11. Pingback: We Win!

  12. UmmiKhayra

    Salam Mommy Lina…

    Wah… contest design2 ke? hehehehhe nak join2.. kene bertafakur dulu ni nk wat cemana… =P

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      salam UmmiKhayra,

      hehe sila sila join

      **susah sgt ke ek? hihi. igtkan simple je πŸ˜›

      Reply
  13. Pingback: Our Sinful House in MYY

  14. Pingback: How I Stop His Rashes | My Super Kids - Raise Super Kids By First Be A Super Mom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge