Tag Archives: bukit broga

Tips Untuk Hiking Pertama Kali

Semasa zaman kanak-kanak dan remaja, saya bukanlah seorang yang aktif. Bersukan paling bagus pun sukaneka. Selalu kena komen dengan cikgu sebab kurang stamina. Paling bagus pun join kelab taekwon-do dan silat. Hiking, kalau boleh dikira hiking lah, masa kecil-kecil dulu dengan kawan-kawan keluar masuk hutan. Tapi bila dah besar, berkhemah pun jarang. Yang pertama dan… Read More »

Mendaki Bukit Broga Yang Mencabar Minda

Kali terakhir saya mendaki bukit ialah semasa Tingkatan 5, mendaki Bukit Peraksi di Pasir Puteh, Kelantan. Ni, bila melihat kawan-kawan mendaki Bukit Broga, terasa teringin juga. Maklumlah, dengar cerita macam menarik, ditambah pula dengan populariti Broga Hill yang menjadi lokasi gambar pengantin Dr Shaikh Muszaphar Shukor, angkasawan negara tu. Jadi, bila suami mengajak mendaki Bukit… Read More »