Weblog Popular 1Malaysia – RM 1,500 To Be Won!

By | July 10, 2009

Hera Yeah Hera Yeah!

I have something to share with you guys. Something very very good, definitely

This is a good news for us bloggers. As I wrote in the title : RM 1,500 to be won! I’m not kidding, if you know about ‘pencarian Weblog Popular 1Malaysia’ by Denaihati.

And it is so easy peasy summore. I quote from Denaihati’s blog:

Denaihati ingin mencari Weblog Popular 1Malaysia untuk membantu menambah ilmu menguruskan blog dengan lebih baik daripada weblog yang hebat yang mungkin belum terjumpa dalam jutaan weblog di Malaysia.  Untuk mencari Weblog Popular 1Malaysia aku perlukan bantuan teman-teman. Hadiah yang menarik disediakan kepada teman-teman yang membantu aku mencari Weblog Popular 1Malaysia.

So, what’s the great prizes?

HADIAH

1. RM1,000.00 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.
2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas – Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords “Weblog Popular 1Malaysia” pada jam 12.00 am 30/9/2009.

Gosh the sponsors are very the vouge the vazz la. Brought to us special by SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL. What a generouses!

For the T&C, let see what Mr. Denai Alam Denaihati put in his blog:

Syarat-syarat

1. Hanya terbuka kepada Rakyat Malaysia dan Weblog Malaysia sahaja samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu posting di weblog ANDA dengan memilih satu blog yang paling ANDA sukai dan tuliskan apa bestnya weblog tersebut.
3. Dalam posting Anda wajib ada perkataan Weblog Popular 1Malaysia dan saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog contoh saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog http://mysuperkids.net.
4. Dalam posting Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
5. Dalam posting wajib ada backlink kepada Denaihati.
6. Tinggalkan komen dan link posting anda di posting contest Weblog Popular 1Malaysia di blog Yang Terbuku Di Hati.
7. Peserta wajib subscribe blog ini melalui email dan diaktifkan.

8. Setiap peserta yang mencalonkan wajib letakkan banner Weblog Popular 1Malaysia dimana-mana yang boleh kelihatan di weblog anda.
9. Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.
10. Minimum pencalonan untuk Weblog Popular 1Malaysia adalah 100 pencalonan.
11. Minimum reference atau rujukan untuk hadiah 2,3 dan 4 adalah sekurang-kurangnya 50 peserta lain.
12. 1 blog hanya layak mencalonkan 1 Weblog Popular 1Malaysia sahaja.
13. Untuk hadiah ke 5 hanya weblog sahaja dikira, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 4 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
14. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

So, if you’re Malaysian blogger, you might not want to miss this. RM1,500.. sapa nak kasi kan. No harm trying by the way. So maybe you can start lobbying if you think your blog worth that RM 1,000, or if you think your friend’s blog worth RM 1,000 by writing a review about the particular blog. RM 1,000, wow, it’s a lot! So choose who you think you rather give RM 1,000 to, maybe for giving you so much inspiration in blogging. Can be a token of ‘Thank You” to your blogger friends and crowned him/her with the title ‘Weblog Popular 1Malaysia‘.

Popular… Whoaa it’s a magic word. It can be by the number of the followers, subcribers, Alexa ranking, analytics and so on. And it can be a blog you love the most! Even if it is infamous in the blogosphere, but of course it is popular enough in your heart to get Weblog Popular 1Malaysia.

So, who you would like to give the crown of ‘Weblog Popular 1Malaysia’ to? Wow!

OK this is only my introduction about the penganugerahan. I’ll write about my pick later 😉

BTW, I know about Weblog Popular 1Malaysia from Mama Emma. TQ Mama Emma!

*Let’s start picking and writing!

23 thoughts on “Weblog Popular 1Malaysia – RM 1,500 To Be Won!

    1. Mommy Lyna Post author

      Takpa lama lg due, sempat korek ilham hehe. Ikan pekasam… Yum yum makan dgn telur….

      Reply
  1. mama emma

    ur entry dah mjwb psoalan akak ie #12..

    gosh!!! ada ada 3org blog dlm kepala nie, jenuh nak pikir sapa yg patut akak tulih…

    akak ingatkan dah buat entry dah.. semangat nak baca… miahaha…
    .-= mama emma´s last blog ..-YA ALLAH- =-.

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      Bukak lg 2 blog utk buat entry utk 2 org lg tu haha.

      Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      Ada macam anugerah bintang popular? Hahha…

      Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      Tayah tulis kak, taip je. Wawawa lawak pulaaak dakuniii

      Reply
  2. kakyong

    hmmm, menarik ni… nanti ku fikir2 kan.. nak calonkan sapa…
    btw, ku tertarik dgn hadiah RM tu…..
    hahahah, org bila tak koje cam ni lah…
    berusaha apa juga utk dpt brg free & RM$$$$$$$ mudah ?….
    .-= kakyong´s last blog ..Cara tepek foto di blog =-.

    Reply
  3. zuhaini

    mak ai.. sapakah yg harus ku vote..? aduhai… eh tumpang tanya;

    1. kita kena habaq dengar Weblog popular dari blog mana, kan..?

    2. and then, kita kena pilih satu blog untuk dicalonkan kan..? mami hafiy pilih blog sapa..? 🙂 ada tulih ka..? x jumpa pun.. hihi 🙂
    .-= zuhaini´s last blog ..Rupa-rupanya… =-.

    Reply
      1. Mommy Lyna Post author

        Tq kak sue tlg jawab! Soklan no 1, ya kena habaq tau dari mana.

        Reply
  4. denaihati

    terima kasih join contest weblog popular 1Malaysia…bagus juga kalau buat pencalonan dan jangan lupa upkan ranking di search google.com.my guna keyword Weblog Popular 1Malaysia

    Reply
  5. Pingback: bear + diah = pasha » Duit Raya Give Away from mysuperkids.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge