Tanda Jatuh Cinta Pada Seorang Wanita/Lelaki

Hampir semua orang pernah jatuh cinta. Terutama remaja2 memang la suka benar terjatuh dan tercinta.

Hafiy pun dah ada girlfriend kat taska! Tak boleh blah punya budak.

Tapi, betul ke kita betul2 jatuh cinta pada seseorang, atau hanya perasaan gersang semata2? Gersang disebabkan oleh desperate atau kemaruk nak bercinta membuatkan seseorang tu berasa habis cintan terhadap seseorang padahal dia cuma rasa lonely je.

Bagaimana nak tahu kita benar2 jatuh cinta?:

1. Bila sebut nama dia rasa berdebar.
2. Kita tak boleh hidup tanpa dia.
3. Dapat bayangkan masa depan bersama dia.
4. Kita sentiasa ambik berat akan dia.
5. Kita Susah nak tido asyik teringat dia.

Kalau anda mengalami tanda-tanda di atas:

JIKA ANDA ADALAH 17 TAHUN KE BAWAH:

– Sila ambil buku pelajaran dan ulangkaji untuk UPSR, PMR atau SPM.

JIKA ANDA ADALAH 18 TAHUN KE ATAS:

– Sila bagitau mak ayah anda dah tahap wajib untuk bernikah.

Jauhi zina tanpa nikah kerana anda berpotensi untuk menjadi seorang pembunuh juga.

22 thoughts on “Tanda Jatuh Cinta Pada Seorang Wanita/Lelaki”

    1. Saya takleh ckp camtu sbb Ada 2 3 kawan saya kawen umur 18 19 & derang berjaya dapat degree & having more successful life. Hehe.

      Lgpun degree tak menjamin kebahagiaan tol tak?

  1. dah kalau ppuan je yang rasa semua tu kak…takkan nak ngadap lelaki tu n gtau “saya nak kawen dengan awak…jom kita kawen?”…hehehe…

    silakan jawab ye, kakak dr love… :D… gurau2 di waktu pagi ye…

  2. agree with Zuhaini & Adie. My late mom used to tell us that none of us should be married b4 we finished our degree. So, I got married at the age of 25 (kumpul duit dulu wo nak kawin sbb tak nak susahkan parents), my younger sis 26 and the latest was my bro. at the age of 26+ (nak masuk 27 kalau ikut thn).

  3. jatuh cinta boleh terjadi pada usia mana pun
    tak kisah ada degree ke tidak kan
    kita bergantung kepada ALLAH bukan kepada degree
    kena betulkan skit, degree bukan utk dapatkan kerja yg baik, tapi degree utk meningkatkan ilmu kita selaras dengan perintah ALLAH dalam al-Quran untukmeningkatkan diri dengan menjadi insan berilmu

    saya ada degree dan bakal dapat PhD tapi jadi housewife saja :)

    yang penting adalah cara mengurus perasaan cinta dan mengarahkan rasa cinta itu kepada ALLAH

    jika semuanya berpaksikan kepada cinta ALLAH insyaALLAH semuanya jadi harmony
    .-= cW´s last blog ..Akhirnya kami berpisah juga buat selamanya =-.

  4. rasanya sy dh alami semua tanda2 tu..
    tp bab nk luahkn prasaan je yg rasa mcm nk pengsan..
    camne la nk buat. tu pasal selalu melepas ..

  5. ala kalau orang belajar pandai umor 17 jatuh cinta pun OK..kahkahkahkahkahkah
    dont play2 aaa..ahkak falling in luv umoq 17 yaa…satu saja sampai la nni

  6. napa semua org nak jatuh cinta dalam kelaspun tak de org suka kecuali cikgu!heeeee Errrrr……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge