Tanda Jatuh Cinta Pada Seorang Wanita/Lelaki

by admin on March 9, 2010 · 22 comments

Hampir semua orang pernah jatuh cinta. Terutama remaja2 memang la suka benar terjatuh dan tercinta.

Hafiy pun dah ada girlfriend kat taska! Tak boleh blah punya budak.

Tapi, betul ke kita betul2 jatuh cinta pada seseorang, atau hanya perasaan gersang semata2? Gersang disebabkan oleh desperate atau kemaruk nak bercinta membuatkan seseorang tu berasa habis cintan terhadap seseorang padahal dia cuma rasa lonely je.

Bagaimana nak tahu kita benar2 jatuh cinta?:

1. Bila sebut nama dia rasa berdebar.
2. Kita tak boleh hidup tanpa dia.
3. Dapat bayangkan masa depan bersama dia.
4. Kita sentiasa ambik berat akan dia.
5. Kita Susah nak tido asyik teringat dia.

Kalau anda mengalami tanda-tanda di atas:

JIKA ANDA ADALAH 17 TAHUN KE BAWAH:

- Sila ambil buku pelajaran dan ulangkaji untuk UPSR, PMR atau SPM.

JIKA ANDA ADALAH 18 TAHUN KE ATAS:

- Sila bagitau mak ayah anda dah tahap wajib untuk bernikah.

Jauhi zina tanpa nikah kerana anda berpotensi untuk menjadi seorang pembunuh juga.

{ 22 comments… read them below or add one }

zuhaini March 9, 2010 at 8:08 am

hehe.. tak leh 18 tahun ke atas! kena 23 atau 24 tahun ke atas! sebab time tu dah ada degree.. baru leh cari kerja.. kalau tak, nak bagi bini makan apa.. :)
.-= zuhaini´s last blog ..on Robert Pattinson =-.

Reply

aidie March 9, 2010 at 9:03 am

saya sokong…18 thn mcm masih muda..although mungkin zmn tok nenek kita dah ada 2 org anak masa umuq 18thn..zmn skrg, susah mau carik keje..nnt kalu kawin asyik2 gaduh apa case kann
.-= aidie´s last blog ..Hak Asasi Kanak-Kanak =-.

Reply

Mommy Lyna March 9, 2010 at 8:12 pm

Saya takleh ckp camtu sbb Ada 2 3 kawan saya kawen umur 18 19 & derang berjaya dapat degree & having more successful life. Hehe.

Lgpun degree tak menjamin kebahagiaan tol tak?

Reply

hidayahyassin March 9, 2010 at 8:11 am

dah kalau ppuan je yang rasa semua tu kak…takkan nak ngadap lelaki tu n gtau “saya nak kawen dengan awak…jom kita kawen?”…hehehe…

silakan jawab ye, kakak dr love… :D … gurau2 di waktu pagi ye…

Reply

Mommy Lyna March 9, 2010 at 8:18 pm

Cakapla cube try? Hehehe

Reply

hidayahyassin March 10, 2010 at 8:17 am

malunya nak cakap macam tu kak…
.-= hidayahyassin´s last blog ..Menyesal Selepas Berkahwin? (Tak Tahu Masak) =-.

Reply

isabelle March 9, 2010 at 8:58 am

kita yg dah kategori cukup haul ni, nak kena watpe lak, mommylyna?
.-= isabelle´s last blog ..Celebrate-often or once in a blue moon? =-.

Reply

Mommy Lyna March 9, 2010 at 8:20 pm

Naper pulak MAK BUDAK ni hehehe

Reply

dbalkis March 9, 2010 at 9:27 am

Hafiy ada sintom2 tu ke??? Takpela budak2 nak membesar..
.-= dbalkis´s last blog ..Skypeing with My Son-Away from Home =-.

Reply

Mommy Lyna March 10, 2010 at 9:55 am

hahaha manader lah

Reply

temp. housewife March 9, 2010 at 9:52 am

agree with Zuhaini & Adie. My late mom used to tell us that none of us should be married b4 we finished our degree. So, I got married at the age of 25 (kumpul duit dulu wo nak kawin sbb tak nak susahkan parents), my younger sis 26 and the latest was my bro. at the age of 26+ (nak masuk 27 kalau ikut thn).

Reply

cW March 9, 2010 at 10:12 am

jatuh cinta boleh terjadi pada usia mana pun
tak kisah ada degree ke tidak kan
kita bergantung kepada ALLAH bukan kepada degree
kena betulkan skit, degree bukan utk dapatkan kerja yg baik, tapi degree utk meningkatkan ilmu kita selaras dengan perintah ALLAH dalam al-Quran untukmeningkatkan diri dengan menjadi insan berilmu

saya ada degree dan bakal dapat PhD tapi jadi housewife saja :)

yang penting adalah cara mengurus perasaan cinta dan mengarahkan rasa cinta itu kepada ALLAH

jika semuanya berpaksikan kepada cinta ALLAH insyaALLAH semuanya jadi harmony
.-= cW´s last blog ..Akhirnya kami berpisah juga buat selamanya =-.

Reply

eray March 9, 2010 at 11:28 am

i suke dgn ur last sentence tuh, Jauhi zina tanpa nikah kerana anda berpotensi untuk menjadi seorang pembunuh juga.
itu yg tgh bnyk menular skg, buang anak sana sini, haiwan pun lebih mulia drpd derang2 nie http://iburayna.blogspot.com/2010/03/saya-tidak-mahu-anak.html

Reply

arie March 9, 2010 at 11:58 am

rasanya sy dh alami semua tanda2 tu..
tp bab nk luahkn prasaan je yg rasa mcm nk pengsan..
camne la nk buat. tu pasal selalu melepas ..

Reply

mama emma® March 9, 2010 at 1:55 pm

mak sy kata dulu, sy kawen sbb sy desperate.. tp masalahnye time tu sy dah umur 25thn.. huhu.. xkan desperate lg kot.. kekekeke
.-= mama emma®´s last blog ..-SILENT READER & COMMENTS- =-.

Reply

ieda March 9, 2010 at 6:46 pm

saya bercinta selepas kawen..tp masa student adalah suka org tu org ni..sampai dgn lecturer sekali angkut..bukan apa pun, jadi pembakar semangat utk attend class..hehehe…
.-= ieda´s last blog ..sedih pulak hari ni… =-.

Reply

Fid March 9, 2010 at 11:10 pm

ala kalau orang belajar pandai umor 17 jatuh cinta pun OK..kahkahkahkahkahkah
dont play2 aaa..ahkak falling in luv umoq 17 yaa…satu saja sampai la nni

Reply

sharifah elisya sofea June 3, 2010 at 8:23 pm

klu dah jatuh cinta nk wat cam ne……??? ……..he hehehehehe

Reply

sharifah elisya sofea June 13, 2010 at 9:54 pm

napa semua org nak jatuh cinta dalam kelaspun tak de org suka kecuali cikgu!heeeee Errrrr……

Reply

wirda August 3, 2010 at 3:13 am

kalo budak yang jatuh cinta kat cikgu?hu…hu….

Reply

ZoL October 15, 2010 at 2:33 pm

Law cm 2..
pkir r sndri…haha

Reply

mizz poyo April 3, 2011 at 1:57 pm

comel btol siap ade nsht utk 18 thn ke atas n kebwh.. nk mntak izin share ye..tq…

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: