Tanda Jatuh Cinta Pada Seorang Wanita/Lelaki

By | March 9, 2010

Hampir semua orang pernah jatuh cinta. Terutama remaja2 memang la suka benar terjatuh dan tercinta.

Hafiy pun dah ada girlfriend kat taska! Tak boleh blah punya budak.

Tapi, betul ke kita betul2 jatuh cinta pada seseorang, atau hanya perasaan gersang semata2? Gersang disebabkan oleh desperate atau kemaruk nak bercinta membuatkan seseorang tu berasa habis cintan terhadap seseorang padahal dia cuma rasa lonely je.

Bagaimana nak tahu kita benar2 jatuh cinta?:

1. Bila sebut nama dia rasa berdebar.
2. Kita tak boleh hidup tanpa dia.
3. Dapat bayangkan masa depan bersama dia.
4. Kita sentiasa ambik berat akan dia.
5. Kita Susah nak tido asyik teringat dia.

Kalau anda mengalami tanda-tanda di atas:

JIKA ANDA ADALAH 17 TAHUN KE BAWAH:

– Sila ambil buku pelajaran dan ulangkaji untuk UPSR, PMR atau SPM.

JIKA ANDA ADALAH 18 TAHUN KE ATAS:

– Sila bagitau mak ayah anda dah tahap wajib untuk bernikah.

Jauhi zina tanpa nikah kerana anda berpotensi untuk menjadi seorang pembunuh juga.

Category: World and The Universe Tags:

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

22 thoughts on “Tanda Jatuh Cinta Pada Seorang Wanita/Lelaki

  1. zuhaini

    hehe.. tak leh 18 tahun ke atas! kena 23 atau 24 tahun ke atas! sebab time tu dah ada degree.. baru leh cari kerja.. kalau tak, nak bagi bini makan apa.. ­čÖé
    .-= zuhaini┬┤s last blog ..on Robert Pattinson =-.

    Reply
    1. aidie

      saya sokong…18 thn mcm masih muda..although mungkin zmn tok nenek kita dah ada 2 org anak masa umuq 18thn..zmn skrg, susah mau carik keje..nnt kalu kawin asyik2 gaduh apa case kann
      .-= aidie┬┤s last blog ..Hak Asasi Kanak-Kanak =-.

      Reply
    2. Mommy Lyna Post author

      Saya takleh ckp camtu sbb Ada 2 3 kawan saya kawen umur 18 19 & derang berjaya dapat degree & having more successful life. Hehe.

      Lgpun degree tak menjamin kebahagiaan tol tak?

      Reply
  2. hidayahyassin

    dah kalau ppuan je yang rasa semua tu kak…takkan nak ngadap lelaki tu n gtau “saya nak kawen dengan awak…jom kita kawen?”…hehehe…

    silakan jawab ye, kakak dr love… :D… gurau2 di waktu pagi ye…

    Reply
  3. temp. housewife

    agree with Zuhaini & Adie. My late mom used to tell us that none of us should be married b4 we finished our degree. So, I got married at the age of 25 (kumpul duit dulu wo nak kawin sbb tak nak susahkan parents), my younger sis 26 and the latest was my bro. at the age of 26+ (nak masuk 27 kalau ikut thn).

    Reply
  4. cW

    jatuh cinta boleh terjadi pada usia mana pun
    tak kisah ada degree ke tidak kan
    kita bergantung kepada ALLAH bukan kepada degree
    kena betulkan skit, degree bukan utk dapatkan kerja yg baik, tapi degree utk meningkatkan ilmu kita selaras dengan perintah ALLAH dalam al-Quran untukmeningkatkan diri dengan menjadi insan berilmu

    saya ada degree dan bakal dapat PhD tapi jadi housewife saja ­čÖé

    yang penting adalah cara mengurus perasaan cinta dan mengarahkan rasa cinta itu kepada ALLAH

    jika semuanya berpaksikan kepada cinta ALLAH insyaALLAH semuanya jadi harmony
    .-= cW┬┤s last blog ..Akhirnya kami berpisah juga buat selamanya =-.

    Reply
  5. arie

    rasanya sy dh alami semua tanda2 tu..
    tp bab nk luahkn prasaan je yg rasa mcm nk pengsan..
    camne la nk buat. tu pasal selalu melepas ..

    Reply
  6. ieda

    saya bercinta selepas kawen..tp masa student adalah suka org tu org ni..sampai dgn lecturer sekali angkut..bukan apa pun, jadi pembakar semangat utk attend class..hehehe…
    .-= ieda┬┤s last blog ..sedih pulak hari ni… =-.

    Reply
  7. Fid

    ala kalau orang belajar pandai umor 17 jatuh cinta pun OK..kahkahkahkahkahkah
    dont play2 aaa..ahkak falling in luv umoq 17 yaa…satu saja sampai la nni

    Reply
  8. sharifah elisya sofea

    klu dah jatuh cinta nk wat cam ne……??? ……..he hehehehehe

    Reply
  9. sharifah elisya sofea

    napa semua org nak jatuh cinta dalam kelaspun tak de org suka kecuali cikgu!heeeee Errrrr……

    Reply
  10. mizz poyo

    comel btol siap ade nsht utk 18 thn ke atas n kebwh.. nk mntak izin share ye..tq…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge