Jadual Cuti Umum 2016

By | July 22, 2015

Wow dah keluar dah jadual cuti umum 2016 ni… perkara yang paling ditunggu-tunggu oleh kebanyakan orang termasuk kaki travel, kaki balik kampung, kaki tido… hehehe.

Alhamdulillah, tahun depan pun banyak cuti yang sebelah2 dengan hujung minggu. Cuti kapit kata orang Kelantan. Nak balik kampung ke, cuti ke mana-mana ke, ada la extra hari.

Jom kita tengok cuti-cuti kapit ni.

CUTI MALAYSIA 2016

1 Jan 2016 (Jumaat) – Tahun Baru* Kecuali Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu

24 Jan 2016 (Ahad) – Thaipusam* Kedah, KL, Putrajaya, Johor, N9, Perak, Penang & Selangor shj

1 Feb (Isnin) – Hari Wilayah* KL, Putrajaya & Labuan shj

8-9 Feb (Isnin & Selasa) – Tahun Baru Cina

25 Mac (Jumaat) – Good Friday* Sabah & Sarawak shj

1 Mei (Ahad) – Hari Pekerja

21 Mei (Sabtu) – Hari Wesak

6&7 Julai (Rabu, Khamis) – Hari Raya Puasa

31 Ogos (Rabu) – Hari Kebangsaan

12 September (Isnin) – Hari Raya Haji* Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu cuti 2 hari

16 September (Jumaat) – Hari Malaysia

3 Oktober (Isnin) – Awal Muharram

29 Oktober (Sabtu) – Hari Deepavali* kecuali Sarawak

12 Disember (Isnin) – Maulidurrasul

25 Disember (Ahad) –  Hari Krismas

Ape lagi… boleh terus cari tiket flight/bas/plan cuti extra/kumpul pitis 🙂 Kami? Tunggu jadual cuti sekolah pula. Tapi yang ni pun cukup bagus, dapat 4 hari boleh dah tu rehat lama sikit 🙂

Category: World and The Universe

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

14 thoughts on “Jadual Cuti Umum 2016

  1. abuya

    Paling dinanti ialah nak cuti raya tu.. ermm rabu khamis.. boleh la lajak jumaat sabtu… mgkin JPN pulak bagi 2 3 hari je lepas tu kowtt
    abuya´s menulis tentang ..MAKSUD MIMPI ITUMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge