Category Archives: 2015 – Tokyo

Tips Memandu dan Menyewa Kereta di Jepun

Ketika kami berkunjung ke Jepun, kami memandu semasa berada di Hokkaido, dan dari Yamanashi ke Kyoto. Memandu kereta adalah pilihan kalau nak ke kawasan yang mana public transport agak terhad (tapi Jepun punya public transport memang superb!), dan juga sebagai satu cara untuk lebih fleksibel. Dan juga…. boleh cuba untuk rasa pengalaman. Di Sapporo, kami… Read More »

Sehari di Kawagoe

Biasanya kalau kita ambil gambar bangunan Jepun lama-lama di Tokyo, ada je lah bangunan moden menumpang kasih di background. Kalau nak pemandangan klasik-klasik yang clean nak kena turun area bawah-bawah macam Kyoto dan sebagainya. Tapi jangan risau kalau nak pemandangan macam di atas… tak payah pegi jauh-jauh. Kalau cuma trip di Tokyo, boleh menikmati suasana… Read More »

7 Tempat Menarik di Tokyo Untuk Sekeluarga

Tokyo merupakan ibu negara Jepun yang menampilkan identiti kombinasi – moden dan tradisional. Di Tokyo saja boleh rasa macam-macam pengalaman ‘Jepun’, apa lagi kalau melawat seluruh Jepun kan. Tokyo adalah bandar yang sesuai untuk bawa keluarga bercuti, gunakan masa berkualiti dengan mereka dan rehatkan diri dari rutin harian. Kalau bawa keluarga ke Tokyo, mana tempat… Read More »