Borong Barang Dari China Scam?

by admin on July 9, 2010 · 7 comments

Membaca entry di Mom Bloggers Planet tentang Guangzhou Wholesale Buying Trip Scam – Beware!. Ya, dalam perniagaan macam ni memang banyak scam dan penipuan, terutama kepada usahawan yang baru nak mula dan ghairah mencari peluang bisnes di negara2 pengeluar produk seperti China, Thailand, Indonesia dan sebagainya. Mereka menawarkan satu trip perniagaan ke negara2 tersebut, dengan sedikit (banyaklah!) bayaran, tapi end up perserta terpaksa membayar lebih banyak dan mungkin tak dapat apa-apa apabila sampai di sana aje, baru sedar diri ditipu.

Biasanya yang buat macam ni meninggalkan peserta macam tu je, ataupun buat trip jalan2 ke kilang-kilang semata-mata.

Kerana itu di Scriptory Box, bersama dengan team Great Mind Training & Consultancy, kami terlebih dahulu mengadakan kelas, yang dinamakan Guangzhou 101, sebelum field trip ke Guangzhou yang dinamakan Guangzhou 102. Don’t expect the trainers akan mengajar anda semasa trip, kerana anda terlebih dahulu akan diajar semasa mengikuti kelas.

Apa istimewanya trip ke Guangzhou bersama GMTC?

  • Peserta akan dibawa ke kilang2 di Guangzhou mengikut jadual.
  • Peserta tidak akan dibawa dengan bas chartered, sebaliknya di ajar menaiki kenderaan awam sebagai persediaan untuk berdikari.
  • Target GMTC ialah menghasilkan usahawan yang boleh berdikari untuk mendapatkan bekalan dari China tanpa perlu mengikuti trip bersama GMTC lagi untuk masa-masa yang akan datang.
  • GMTC akan memberi tunjuk ajar tentang peluang-peluang perniagaan dengan barangan China.
  • GMTC juga akan memberikan motivasi kepada para peserta.

Trip ini juga terbuka kepada mereka yang tak minat bisnis, tapi saja nak jalan2 shopping di Guangzhou.

Next trip Usahawan Borong a.k.a Field Trip: Guangzhou 102 is adalah seperti berikut:

  1. JULY 2010 : 14th – 17th (Still open for registration)
  2. AUGUST 2010 : Break for Ramadhan
  3. SEPTEMBER 2010 : 24th – 27th (Open for registration)

Anda tak perlu nak berteka-teki, scam ke,tipu ke, cuma perlu mendaftar untuk classroom Guangzhou 101 di Scriptory Box pada 24 Julai ini dan anda boleh bertanya apa- saja kepada mereka untuk meleraikan kekusutan di kepala.

Psssttt, mungkinkah Little Papa nak join Guangzhou 101 ni bagi menebus kekecewaan? :)

Share Button

{ 7 comments… read them below or add one }