Bukan Salah

hmmm.... ntah cemana nk cakap. bukan salah bagi anak FM. & mmg xsalah pun. FM mmg dicipta utk baby.. lainlah kalo kasik Susu Cap Teko. saw ii online yang salahnya...kalo niat nak BF, tapi tak betul2.. tak belajar betul2, tak plan betul2, bila fail, tensen2 plak & ala2 tak puas hati dgn orang yg berjaya BF. ya.. ada yg mmg dah niat, dah doa, dah belajar, dah usaha tp tak berjaya... mungkin tu rezeki kat tempat lain utk dia. yela... tak semua orang atas dunia ni berjaya pun. mmg dah … [Read more...]

Hafiy, Aeroplane, Miri & New Year

we flew again! mikirkan pasal terbang bersama Hafiy selama 2 jam lebih cukup buat Mami & Abiy kecut perut. bukan susah fly ngan baby.. tp bila fly ngan sorang baby yang asik nak melalak je... mmg haru (bertuahla sapa2 yg babynya suka duk dendiam). sebenarnya sepanjang minggu kita kat KL & balik Johor, first 2 days of arrival tu mmg melalak je la keje Hafiy. penat agaknya. melalak macam xmo berenti. tp disebabkan tu, Mami & Abiy dpt expect apa yg akan berlalu & prepare metal & … [Read more...]

1 Month Follow Up

dulu, orang bgtau Mami, baby boy sgt kuat menyusu.. setiap kali bangun, setiap kali tu la nak susu. bila Hafiy lahir, Hafiy tak kuat nyusu pun. kadang2 Mami yg offerkan susu tapi ada time2 Hafiy taknak. risau jgk Mami, ape tak normal ke anak Mami ni. tak cukup susu ke, etc. Mami bgtau Abiy, Mami heran naper Hafiy xmacam boy lain yg kuat nyusu. Abiy kata, mmg mcm tu la instint sorang Mak, salu risau yg bukan2. pastu, asal anak nangis je igt nak susu, asal anak bangun je, kasik susu, tu yg anak … [Read more...]