Menarik di Busan : Gamcheon Cultural Village

SANTORINI OF ASIA

Semasa kami berkunjung ke Korea tahun lepas, tak sempat nak ke kampung yang cantik ni. Sebenarnya, tak tahu pun. Setelah disarankan oleh rakan-rakan dari Female Backpackers Community, kali ni berazam nak jejak kaki juga, walaupun badan tak berapa sihat. Kenapa saya nak sangat datang ke Gamcheon Village ni? Sebab ini... Cantik kan? Inilah kampung yang mendapat jolokan 'Santorini of Asia', dengan bangunannya yang berwarna warni di pinggiran bukit ni. Mulanya kami memang tak tahu kat mana … [Read more...]

Menarik di Busan : Jagalchi Fish Market

Selepas setahun, kami kembali ke Busan. Kembara Busan tahun lepas dalam entry ini. Yang bestnya, dapat balik bilik tahun lepas. Stail backpackers, bila ada offer tiket penerbangan murah, terus grab. Bawa semua anak-beranak. Kebetulan sekolah Hafiy bercuti sempena Deepavali. Memang sesuai sangatlah. Di Jagalchi ni kami ada satu restoran favourite di area pasar terbuka yang jual ikan. Restoran yang dalam bangunan tu... entah, kurang menarik bagi kami. Tapi kalau nak makan sashimi ikan … [Read more...]