Category Archives: Irene

Beza Anak Lelaki dan Anak Perempuan

Saya ni tak berapa gemar sangat nak kelaskan anak-anak ikut gender. Tapi sejak dapat putri ni rasanya ada gap yang besar antara putri dengan abang-abangnya, hinggakan saya sendiri tak boleh nak approah dia dengan cara sama saya approach abang-abangnya 😅  Saya dah terbiasa dengan abang-abang, cakap kuat-kuat, suara tinggi walaupun tidaklah marah. Tapi dengan putri, tak… Read More »

Petua Hilangkan Hingus, Kahak dan Batuk Baby

Bila dah ada baby selepas 5 tahun tak ada baby… Semuanya macam repeat semula anak pertama… Barang2 baby pun semua dah bagi orang Seperkara lagi adalah tentang hal-hal baby especially bab sakit demam… Saya ni jenis tradisional, classic mom bak kata Fasha Sandha, hahaha. Walaupun anak saya fully vaccinate, tapi saya tetap fo for natural.… Read More »

Welcome Cik Putri!

Haha, setelah lama blog ni bertapa. Alhamdulillah, 26 hari nan lalu saya telah melahirkan seorang anak perempuan, selepas 3 orang anak lelaki… Syukur pada Allah atas kehadiran Putri. Putri saya lahirnya 2.7kg, agak kecil berbanding abang sulung mereka yang lahir 3.3 kg. Tapi sepadanlah dengan body emaknya yang genit dan comel ni hah. Hari keberapa… Read More »