Petua Hilangkan Hingus, Kahak dan Batuk Baby

wp-image-606687540jpg.jpg

Bila dah ada baby selepas 5 tahun tak ada baby... Semuanya macam repeat semula anak pertama... Barang2 baby pun semua dah bagi orang Seperkara lagi adalah tentang hal-hal baby especially bab sakit demam... Saya ni jenis tradisional, classic mom bak kata Fasha Sandha, hahaha. Walaupun anak saya fully vaccinate, tapi saya tetap fo for natural. Ada yang nak kecam? Lantaklah eh. Irene ni dia agak sensitif sikit bila dok dalam aircond. Selesema je la kerjanya. Kecualo aircond rumah sebab ada … [Read more...]

Welcome Cik Putri!

Haha, setelah lama blog ni bertapa. Alhamdulillah, 26 hari nan lalu saya telah melahirkan seorang anak perempuan, selepas 3 orang anak lelaki... Syukur pada Allah atas kehadiran Putri. Putri saya lahirnya 2.7kg, agak kecil berbanding abang sulung mereka yang lahir 3.3 kg. Tapi sepadanlah dengan body emaknya yang genit dan comel ni hah. Hari keberapa entah selepas dilahirkan (saya pun lost count ni, banyak benda dalam kepala), Putri dimasukkan semula ke hospital. Biasalah bayi-bayi ni... … [Read more...]