Tag Archives: london bridge

Tempat Menarik di London

London adalah sebuah bandar yang menarik. Bangunan2 lama masih dipelihara. Ya, itulah yang menjadikan negara2 yang dah lama wujud ni unik kerana senibina lampau masih dapat dilihat hingga kini. Berbeza dengan negara-negara pendatang seperti Australia, dan negara kita sendiri, tidak banyak tinggalan sejarah asal yang boleh dilihat. Contohnya, kita ada banyak bangunan yang sofistikated tetapi… Read More »

Jalan-Jalan London Tanpa Tourist Guide

Kami ke London memang betul2 berbekalkan map dan AidaFiqs semata2. Orang kata London ni tak susah pun. Takde la besar sangat pun, walaupun ia bandaraya terbesar di United Kingdom. Maybe sebab jalan raya dia tak sebesar KL. Hehe. Kecik2 je jalan dia macam kat Kota Bharu je hehe. Dia punya kaki lima yang besar, nak… Read More »