Tag Archives: beli hartanah

Pinjaman Perumahan: Tempoh Paling Bagus Berapa Tahun?

Hampir semua pembeli rumah pun pakai pinjaman perumahan. Hatta orang yang ada duit sekali pun ambil pinjaman perumahan jugak mainly sebab kadar faedahnya sangat rendah berbanding pinjaman-pinjaman jenis lain. Selain memilih bank yang mampu memberi kadar faedah yang menarik, antara perkara yang bermain di benak pemikiran para pembeli rumah juga ialah, nak pinjam untuk berapa… Read More »

Beli Rumah Tanpa Modal? Inilah Caranya…

Beli rumah tanpa modal tidak mustahil langsung. Malah, ianya salah satu pelaburan hartanah paling best pernah saya buat. Dah le langsung tak keluar apa-apa modal, dapat duit lepas bank bayar penjual lagi ade. Sebab tu antara sebab saya suka beli rumah, sebab saya tadak duit! Banyak kawan buat muka blur when I say that to… Read More »