Melawat Taipei Dalam Sehari

TRAIN LINE TAIPEI

Taiwan adalah sebuah negara yang sangat kaya dengan alam semulajadi yang indah dah pelbagai. Jarang orang melancong ke Taiwan kalau bukan untuk nature dan urusan bisnes. Nak shopping pun mahal yahamat harga barang-barangnya. Kami ke Taipei semasa cuti hari wilayah yang lepas. Masa yang singkat cuma sempat round area Taipei saja... Nak ke tempat-tempat lain perlu spend masa agak lama. Taiwan memang spot terbaik untuk hiking di kawasan Asia Timur, selain Korea dan Jepun. Bandar Taipei ni … [Read more...]

Kami dan Pesawat Yang Terhempas di Taipei

TAIWAN

Bila suami saya tunjukkan clip yang menunjukkan sebuah pesawat terbabas semasa berlepas, terlanggar jambatan, katanya di Taipei, jantung saya macam terhenti sekejap. Hehe. Mana taknya, semalam kami anak beranak baru bertolak pulang ke Kuala Lumpur dari Taipei >_< Alhamdulillah, semuanya selamat. Tapi.. kelihatan ia sangat 'close'. Beza tak sampai 24 jam. Dalam penerbangan turun haritu (31 Januari) memang rasa seriau dah. Awan tebal dan turbulence. Terasa inertia semasa kapal terbang … [Read more...]